منجی ادیان دیگر چه نام دارند ؟ این منجی ها دنیوی است یا اخروی ؟ و بر نامه آنها چیست ؟ در زمان او دیگر جایی برای زشتی و ظلم نیست. بنابر این ظهور منجی حادثهای بزرگ مربوط به عالم دنیا میباشد. ب. در کتابهای مربوط به مذاهب به نامها و القاب مختلفی بر میخوریم مثلاً: در مذهب یهود: سرور میکائیلی، عزیر، منحاس، ماشیع؛ در مذهب مسیحیت: مهمید آخر، مسیح، پسر انسان؛ در مکتب زرتشت: سوشیانس؛ در مکتب هندوها: ویشنو، منصور، فرخنده؛ در مکتب بودا: مایتریا، بودای پنجم؛ در مذهب اسلام: مهدی، قائم؛ ج. امام مهدی(ع) منجی عالم بشریت است. باید توجه داشت منجی در همه مذاهب منجی بشریت است. او میآید تا عدالت را در همهی جهان پیاده کند و مردمان را تحت دین واحد گرد آورد. و چون هر مذهب و مکتب خود را بر حق میداند لذا منجی جهان را از خود برمیشمارد. ما مسلمانان که دین اسلام را آخرین دین الهی میدانیم معتقدیم امام مهدی(ع) از فرزندان پیامبر(ص) و حضرت فاطمه(س) میباشد که با آمدنش عدالت فراگیر شده و دین مقدس اسلام در سرتاسر جهان گسترش مییابد. خداوند میفرماید: ( هُوَ الَّذِی أَرْسَلَ رَسُولَهُ بِالْهُدی وَ دِینِ الْحَقِّ لِیُظْهِرَهُ عَلَی الدِّینِ کُلِّهِ وَ لَوْ کَرِهَ الْمُشْرِکُونَ)(توبه، 33). و پیامبر(ص) فرمود: مهدی از فرزندان من است خداوند به واسطه او جهان را پر از عدل و داد میکند همانگونه که پر از ظلم و جوب شده است. گفتنی است با توجه به روایات متعدد و معتبری که از وجود مقدس پیامبر(ص) درباره ظهور امام مهدی(ع) صادر شده است، عموم مسلمانان چه شیعه و چه اهل سنت معتقد به ظهور آن بزرگوار هستند. حتی عموم اهل سنت همانند شیعه، ایشان را از فرزندان پیامبر و حضرت زهرا(س) میدانند. البته تفاوت مهمی که میان شیعه و اهل تسنن است اینکه شیعه معتقد است: امام مهدی(ع) فرزند امام حسن عسکری(ع) است که در سامرا به دنیا آمده است. اما اهل تسنن معتقد به ولادت ایشان نیستند، بلکه میگویند در آخر الزمان به دنیا میآید.
منجی ادیان دیگر چه نام دارند ؟ این منجی ها دنیوی است یا اخروی ؟ و بر نامه آنها چیست ؟
در زمان او دیگر جایی برای زشتی و ظلم نیست.
بنابر این ظهور منجی حادثهای بزرگ مربوط به عالم دنیا میباشد.
ب. در کتابهای مربوط به مذاهب به نامها و القاب مختلفی بر میخوریم مثلاً:
در مذهب یهود: سرور میکائیلی، عزیر، منحاس، ماشیع؛
در مذهب مسیحیت: مهمید آخر، مسیح، پسر انسان؛
در مکتب زرتشت: سوشیانس؛
در مکتب هندوها: ویشنو، منصور، فرخنده؛
در مکتب بودا: مایتریا، بودای پنجم؛
در مذهب اسلام: مهدی، قائم؛
ج. امام مهدی(ع) منجی عالم بشریت است. باید توجه داشت منجی در همه مذاهب منجی بشریت است. او میآید تا عدالت را در همهی جهان پیاده کند و مردمان را تحت دین واحد گرد آورد. و چون هر مذهب و مکتب خود را بر حق میداند لذا منجی جهان را از خود برمیشمارد.
ما مسلمانان که دین اسلام را آخرین دین الهی میدانیم معتقدیم امام مهدی(ع) از فرزندان پیامبر(ص) و حضرت فاطمه(س) میباشد که با آمدنش عدالت فراگیر شده و دین مقدس اسلام در سرتاسر جهان گسترش مییابد. خداوند میفرماید: ( هُوَ الَّذِی أَرْسَلَ رَسُولَهُ بِالْهُدی وَ دِینِ الْحَقِّ لِیُظْهِرَهُ عَلَی الدِّینِ کُلِّهِ وَ لَوْ کَرِهَ الْمُشْرِکُونَ)(توبه، 33).
و پیامبر(ص) فرمود: مهدی از فرزندان من است خداوند به واسطه او جهان را پر از عدل و داد میکند همانگونه که پر از ظلم و جوب شده است.
گفتنی است با توجه به روایات متعدد و معتبری که از وجود مقدس پیامبر(ص) درباره ظهور امام مهدی(ع) صادر شده است، عموم مسلمانان چه شیعه و چه اهل سنت معتقد به ظهور آن بزرگوار هستند. حتی عموم اهل سنت همانند شیعه، ایشان را از فرزندان پیامبر و حضرت زهرا(س) میدانند. البته تفاوت مهمی که میان شیعه و اهل تسنن است اینکه شیعه معتقد است: امام مهدی(ع) فرزند امام حسن عسکری(ع) است که در سامرا به دنیا آمده است. اما اهل تسنن معتقد به ولادت ایشان نیستند، بلکه میگویند در آخر الزمان به دنیا میآید.
- [سایر] تفاوت پاداش دنیوی با اخروی چیست؟
- [سایر] پیامدهای دنیوی و اخروی زنا چیست؟
- [سایر] فلسفه ظهور منجی در ادیان مختلف چیست؟
- [سایر] دیدگاه دیگر ادیان در مورد منجی چیست؟
- [سایر] دایره حجیت سنت شامل امور دنیوی و اخروی است یا شامل امور اخروی و دینی است؟ شواهد قرآنی و روایی و نظریات علما در این مورد چیست؟
- [سایر] تعدادی از تفاوتهای زندگی دنیوی و اخروی که از متون دینی به ما رسیدهاند، کدامند؟
- [سایر] با وضو یا بدون وضو شیردادن بچه، چه تاثیرات دنیوی و اخروی دارد؟
- [سایر] آثار و فایده های دنیوی و اخروی نماز در زندگی آدمی چیست؟
- [سایر] ارتباط روح و بدن پس از مرگ چگونه است و آیا زیارت اهل قبور، آثار دنیوی و اخروی دارد؟
- [سایر] شبهه: اندیشه منجی، ساخته ذهن بشری است که در ادیان نفوذ کرده است؟
- [آیت الله نوری همدانی] اگر انسان کسی را که در شهر دیگر است وکیل نماید و برای او وکالت نامه بفرستد و او قبول کند ، اگر چه وکالت نامه بعد از مدّتی برسد ، وکالت صحیح است .
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر انسان کسی را که در شهر دیگر است وکیل نماید و برای او وکالت نامه بفرستد و او قبول کند؛ اگرچه وکالت نامه بعد از مدتی برسد وکالت صحیح است.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر انسان کسی را که در شهر دیگر است وکیل نماید وبرای او وکالت نامه بفرستد و او قبول کند، اگرچه وکالت نامه بعد از مدّتی برسد وکالت صحیح است.
- [آیت الله مظاهری] اگر انسان کسی را که در شهر دیگر است وکیل نماید و برای او وکالت نامه بفرستد و او قبول کند، گرچه وکالت نامه بعد از مدّتی برسد، وکالت صحیح است.
- [آیت الله سبحانی] اگر انسان کسی را که در شهر دیگر است وکیل نماید و برای او وکالت نامه بفرستد و او قبول کند، اگرچه وکالت نامه بعد از مدتی برسد وکالت صحیح است.
- [آیت الله سیستانی] اگر انسان کسی را که در شهری دیگر است وکیل نماید ، و برای او وکالت نامه بفرستد و او قبول کند ، اگر چه وکالت نامه بعد از مدتی برسد ، وکالت صحیح است .
- [آیت الله سیستانی] شکستن نماز واجب از روی اختیار بنابر احتیاط واجب جایز نیست . ولی برای حفظ مال ، و جلوگیری از ضرر مالی یا بدنی مانعی ندارد ، بلکه برای هر غرضی دینی یا دنیوی که مورد اهتمام نمازگزار است ، مانعی ندارد .
- [آیت الله اردبیلی] نذر بر چند قسم است: اوّل:نذری که برای شکر نعمت دنیوی یا اخروی باشد، مثلاً بگوید: (از برای خداست بر من که اگر مرا توفیق حجّ داد یا به من فرزندی عطا نمود، فلان کار خیر را انجام دهم)، یا برای شکرِ ترک گناه یا رفع بلا یا بیماری و یا سایر مشکلات صورت بگیرد، مثلاً بگوید: (از برای خداست بر من که اگر از فلان گناه محفوظ ماندم یا بیمارم شفا یافت، فلان عمل خیر را انجام دهم)؛ به این قسم نذر که برای شکرگزاری انجام میشود (نذر بِرّ) گفته میشود. دوم:نذری که برای زَجْر (یعنی بازداشتن) خود از عمل حرام یا مکروه انجام میدهد، مثلاً میگوید: (از برای خداست بر من که اگر عمدا غیبت کردم، یک روز روزه بگیرم)؛ این قسم نذر را (نذر زَجْر) میگویند. سوم: نذری که مطلق بوده و مشروط و معلّق به چیزی نباشد، به عنوان مثال بگوید: (از برای خدا بر من است که فردا را روزه بگیرم)؛ به این قسم نذر (نذر تَبَرُّعی) میگویند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] کافر یعنی کسی که خدا، یا پیامبر اسلام(صلی الله علیه وآله) را قبول ندارد، یا برای خدا شریکی قرار می دهد بنابر احتیاط نجس است، هرچند به یکی از ادیان آسمانی، مانند آیین یهود و نصاری ایمان داشته باشد.
- [آیت الله وحید خراسانی] گاه شخصی انجام کاری را از دولت یا از اشخاص به نحو مقاطعه کاری قبول می کند مانند ساختمان مدرسه یا بیمارستان یا جاده سازی و مانند اینها و در ضمن قرار داد صاحب کار برای اطمینان از عمل مقاطعه کار به تعهدش از او ضمانت نامه بانکی برای مبلغ معینی مطالبه می نماید که در صورت تخلف مقاطعه کار از انجام اصل کار و یا تخلف از شرایط قرار داد برای جبران خسارتهای احتمالی ان تخلف از ضمانت نامه استفاده نماید و مبلغ معین شده را دریافت کند و برای این مقصود مقاطعه کار به بانک مراجعه می نماید و از بانک تقاضای صدور ضمانت نامه ای به مبلغ مورد تقاضای صاحب کار می کند و بانک با دریافت تضمین لازم برای مقاطعه کار ضمانت نامه صادر می نماید و برای صدور ان به نسبت مبلغ مورد ضمانت از مقاطعه کار کارمزد دریافت می کند