اناجیل عهد جدید حاوی چه مطالبی است؟ چهار کتاب آغازین عهد جدید (انجیل) خوانده می شوند. واژه (انجیل) برگفته از واژه یونانی euangelion به معنای (مژده) است. انجیل گونه ای از ادبیات الهامی است که به مسیحیت اختصاص دارد. هر یک از اناجیل (انجیل متی، انجیل مرقس، انجیل لوقا، انجیل یوحنّا) در اصل، ایمان به مسیح برخاسته از مردگان را اعلام می کند. همچنین هریک از اناجیل معنی و مفهوم زندگانی عیسی را برای مسیحیان توضیح می دهد. عیسی (ع) در اناجیل به شرح زیر معرفی شده است: 1_ تحقق اشتیاق عهد عتیق به آمدن مسیح موعود؛ 2_ وحی خدا؛ 3_ دلیل و شاهدی برای این حقیقت که خدا، هم می خواهد و هم می تواند بشر را نجات دهد؛ 4_ بنیانگذار جامعه پیروان به نام (کلیسا) است که موظف به دنبال کردن راه و برنامه عیسی (ع) در طول تاریخ است. پیش از نوشته شدن اناجیل، یک سنت شفاهی وجود داشت. عیسی (ع) به عقیده ی مسیحیان در حدود سال 30 وفات یافت و کسانی که از او پیروی کرده، وی را شناخته، کارهایش را دیده و سخنانش را شنیده بودند، خاطرات خویش از او را در حافظه نگه می داشتند. هنگامی که مسیحیان نخستین برای عبادت گرد می آمدند، آن خاطرات نقل می شد. اندک اندک این منقولات شکل مشخصی یافت و بر حجم آنها افزوده شد. نخستین فرد از پیروان عیسی (ع) که آن مطالب را به شکل یک انجیل نگاشت، مرقُس یکی از یاران پطرس بود که کتابش را حدود سال 60 میلادی به تحریر در آورد.(1) رابطه انجیلها با یکدیگر قابل توجه است. هر یک از انجیلها مشتمل بر سخنانی از عیسی (ع) و گزارشهایی از زندگی و کارهای او ست که عیناً در اناجیل دیگر یافت می شود. علاوه بر این، برداشتهایی هم در هر یک از اناجیل درباره ی زندگی عیسی (ع) وجود دارد که در سه انجیل دیگر دیده نمی شود. علت امر آن است که هر یک از مؤلفان اناجیل (که (انجیل نگار) نامیده می شوند) بر جوانب خاصی از زندگی و پیام عیسی (ع) تمرکز یافته و آن را با اوضاع و احوال قومی که آن انجیل خاص برای آنان تألیف شده، تطبیق داده است. بر این اساس، انجیل نگاران نخستین علمای الهیات در جامعه ی مسیحیت هستند. با آنکه هر یک از انجیها به شیوه ی خاصی نوشته شده و با سه انجیل دیگر اختلاف دارد، مسیحیان در مطالب مربوط به مسیح در اناجیل هیچ تناقضی نمی بینند و همه ی اناجیل را در درجه ی یکسانی از اهمیت قرار می دهند.(2) 1 . گفتنی است که این تاریخ و سایر تاریخهای کتب عهد جدید تقریبی است و دانشمندان با استفاده از قرائنی که در خود عهد جدید وجود دارد، آنها را حدس زده اند. 2 . توماس میشل، کلام مسیحی، ترجمه ی حسین توفیقی، ص 43 – 44.
اناجیل عهد جدید حاوی چه مطالبی است؟
چهار کتاب آغازین عهد جدید (انجیل) خوانده می شوند. واژه (انجیل) برگفته از واژه یونانی euangelion به معنای (مژده) است. انجیل گونه ای از ادبیات الهامی است که به مسیحیت اختصاص دارد. هر یک از اناجیل (انجیل متی، انجیل مرقس، انجیل لوقا، انجیل یوحنّا) در اصل، ایمان به مسیح برخاسته از مردگان را اعلام می کند. همچنین هریک از اناجیل معنی و مفهوم زندگانی عیسی را برای مسیحیان توضیح می دهد. عیسی (ع) در اناجیل به شرح زیر معرفی شده است:
1_ تحقق اشتیاق عهد عتیق به آمدن مسیح موعود؛
2_ وحی خدا؛
3_ دلیل و شاهدی برای این حقیقت که خدا، هم می خواهد و هم می تواند بشر را نجات دهد؛
4_ بنیانگذار جامعه پیروان به نام (کلیسا) است که موظف به دنبال کردن راه و برنامه عیسی (ع) در طول تاریخ است.
پیش از نوشته شدن اناجیل، یک سنت شفاهی وجود داشت. عیسی (ع) به عقیده ی مسیحیان در حدود سال 30 وفات یافت و کسانی که از او پیروی کرده، وی را شناخته، کارهایش را دیده و سخنانش را شنیده بودند، خاطرات خویش از او را در حافظه نگه می داشتند. هنگامی که مسیحیان نخستین برای عبادت گرد می آمدند، آن خاطرات نقل می شد. اندک اندک این منقولات شکل مشخصی یافت و بر حجم آنها افزوده شد.
نخستین فرد از پیروان عیسی (ع) که آن مطالب را به شکل یک انجیل نگاشت، مرقُس یکی از یاران پطرس بود که کتابش را حدود سال 60 میلادی به تحریر در آورد.(1)
رابطه انجیلها با یکدیگر قابل توجه است. هر یک از انجیلها مشتمل بر سخنانی از عیسی (ع) و گزارشهایی از زندگی و کارهای او ست که عیناً در اناجیل دیگر یافت می شود. علاوه بر این، برداشتهایی هم در هر یک از اناجیل درباره ی زندگی عیسی (ع) وجود دارد که در سه انجیل دیگر دیده نمی شود. علت امر آن است که هر یک از مؤلفان اناجیل (که (انجیل نگار) نامیده می شوند) بر جوانب خاصی از زندگی و پیام عیسی (ع) تمرکز یافته و آن را با اوضاع و احوال قومی که آن انجیل خاص برای آنان تألیف شده، تطبیق داده است. بر این اساس، انجیل نگاران نخستین علمای الهیات در جامعه ی مسیحیت هستند. با آنکه هر یک از انجیها به شیوه ی خاصی نوشته شده و با سه انجیل دیگر اختلاف دارد، مسیحیان در مطالب مربوط به مسیح در اناجیل هیچ تناقضی نمی بینند و همه ی اناجیل را در درجه ی یکسانی از اهمیت قرار می دهند.(2)
1 . گفتنی است که این تاریخ و سایر تاریخهای کتب عهد جدید تقریبی است و دانشمندان با استفاده از قرائنی که در خود عهد جدید وجود دارد، آنها را حدس زده اند.
2 . توماس میشل، کلام مسیحی، ترجمه ی حسین توفیقی، ص 43 – 44.
- [سایر] انجیل لوقا و کتاب اعمال رسولان حاوی چه مطالبی است؟
- [سایر] روزنامه ی آیت الله شیخ فضل الله نوری(ره) حاوی چه مطالبی بود؟
- [سایر] اوصاف یاران منجی در اناجیل چیست؟
- [سایر] آیا در اناجیل به علائم ظهور منجی اشاره شده است؟
- [سایر] ظهور منجی در اناجیل در چه وقتی معین شده است؟
- [سایر] آیا انجیل که قرآن از آن نام برده همان اناجیل اربعه یا یکی از آنهاست؟
- [سایر] آیا در عبارات اناجیل که وحی از طرف خداست تناقض هست؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] اگر کسی عهد کند که کاری را نکند چند روز بعد برای همان عمل به عهد خود بیفزاید و اگر عهد را بشکند باید کفاره دو عهد را بدهد یا یک عهد؟
- [سایر] ارتباط عید نوروز با عهد و پیمان روز الست چیست؟
- [سایر] در مورد سقوط امریکا مطالبی بیان کنید؟
- [آیت الله شبیری زنجانی] در عهد هم مثل نذر باید با خداوند عهد نماید و آن را انشاء کند و لازم نیست انشاء عهد با صیغه لفظی صورت گیرد بلکه میتواند آن را با نوشته یا با کار دیگری انجام دهد ولی در هر حال باید نام خداوند را - به هر زبانی هر چند عربی نباشد - بر زبان آورد و اگر عهد کند کاری را که خوب است به جا آورد یا کاری را که بد است ترک کند عمل به عهد لازم است، بلکه ظاهراً اگر کاری را عهد کرده که انجام و ترک آن از هر جهت یکسان است، باید به عهد خود وفا کند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] عمل کردن به (عهد) مانند نذر واجب است به شرط این که صیغه عهد را بخواند، مثلاً بگوید: (با خدا عهد کردم که فلان کار خیر را انجام دهم) اما اگر صیغه نخواند، یا آن کار شرعاً مطلوب نباشد عهد او اعتباری ندارد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] عمل کردن به (عهد) مانند نذر واجب است به شرط این که صیغه عهد را بخواند، مثلاً بگوید: (با خدا عهد کردم که فلان کار خیر را انجام دهم) اما اگر صیغه نخواند، یا آن کار شرعاً مطلوب نباشد عهد او اعتباری ندارد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] عمل کردن به (عهد) مانند نذر واجب است به شرط این که صیغه عهد را بخواند، مثلاً بگوید: (با خدا عهد کردم که فلان کار خیر را انجام دهم) اما اگر صیغه نخواند، یا آن کار شرعاً مطلوب نباشد عهد او اعتباری ندارد.
- [آیت الله نوری همدانی] در عهد هم مثل نذر باید صیغه خوانده شود ، و نیز کاری را که عهد می کند انجام دهد ، باید انجام آن ، بهتر از ترکش باشد .
- [آیت الله سبحانی] در عهد هم مثل نذر باید صیغه خوانده شود، و نیز کاری را که عهد می کند انجام دهد، باید نکردنش بهتر از انجام آن نباشد.
- [امام خمینی] در عهد هم مثل نذر باید صیغه خوانده شود، و نیز کاری را که عهد میکند انجام دهد، باید نکردنش بهتر از انجام آن نباشد.
- [آیت الله وحید خراسانی] در عهد هم مثل نذر باید صیغه خوانده شود و متعلق عهد نباید مرجوح باشد ولی اعتبار رجحان در متعلق ان چنانکه مشهور فرموده اند محل اشکال است
- [آیت الله مظاهری] هیچ فرقی بین نذر و عهد نیست مگر در تلفّظ، مثلاً اگر بگوید با خدا عهد میکنم که هر شب نماز شب بخوانم یا اگر مریض من خوب شد هزار تومان صدقه میدهم، به آن عهد میگویند و اگر بگوید با خدا نذر میکنم که هر شب نماز شب بخوانم یا با خدا نذر میکنم که اگر مسافر من سالم برگشت فلان کار خیر را انجام بدهم، به آن نذر میگویند و کلیه مسائلی که در نذر گفته شد در عهد نیز میآید.
- [آیت الله سیستانی] در عهد هم مثل نذر باید صیغه خوانده شود ، مثلاً بگوید با خدا عهد کردم چنین کنم ، و لازم نیست کاری را که عهد میکند انجام دهد شرعاً بهتر باشد ، بلکه کافی است شرعاً از آن نهی نشده باشد ، و در نظر عقلا رجحان داشته باشد ، یا برای آن شخص مصلحتی در بر داشته باشد ، و اگر بعد از عهد طوری شد که آن عمل مصلحتی نداشت یا شرعاً مرجوح شد ، هر چند مکروه شده باشد لازم نیست به آن عمل کند .