در رجعت اهل بیت تکلیف قبور و بارگاه و زیارت آنها چه می شود؟
اعتقاد به رجعت که به معنای بازگشت گروهی از انسان ها پس از مرگ و پیش از روز رستاخیز است از مسلمات بین امامیه است چنانچه شیخ حر عاملی [الایقاظ من الهجعه] و مرحوم مظفر [ترجمه بدایه المعارف الهیه فی عقاید الامامیه، ص 337] دو تن از دانشمندان بزرگ شیعه می فرمایند رجعت از ضروریات مذهب امامیه است و علامه مجلسی [بحارالانوار، ج 53، ص 123] و علامه طباطبایی (تفسیر المیزان، ج 2، ص 110) می فرمایند: (روایات در این زمینه به حد تواتر و بیش از پانصد حدیث است) و آیت الله ابوالحسن رفیعی بر اثبات رجعت علاوه بر روایات به آیات و ادله عقلی تمسک نموده (اثبات رجعت، ص 22 - 7). لکن نسبت به جزئیات رجعت که آیا مخصوص به مؤمنان است فقط یا انبیاء(ع) یا ائمه(ع) یا بعضی ائمه(ع) در بین روایات اختلافاتی به چشم می خورد. و در رابطه با این که تکلیف قبور و بارگاه چه می شود. در روایاتی که مجموعه آنها را علامه مجلسی در ج 53 بحارالانوار نقل نموده چیزی بیان نشده و به صورت قطعی نمی توان حکم کرد که چه رخ می دهد لکن با توجه به یک نکته می توان در این زمینه مطلبی را حدس زد و نکته این است که احترام و قداستی که ما برای این قبور و بارگاه ها قائل هستیم از جهت مرتبط بودن اینها با صاحبان قبور است و الا نفس آهن و چوب و طلا و نقره هیچ قداستی ندارد. انگشتر و شمشیر و یا سایر وسائل یک شخص بزرگ از آن جهت که مرتبط با آن شخص است قداست پیدا می کند. حال چه آن شخص زنده باشد یا خیر. لهذا می توان حدس قوی زد که این قبور و بارگاه ها در آن زمان از آن جهت که قبلا محل دفن اجساد ائمه بوده باز هم دارای قداست و احترام خواهد بود. چنانچه بیت المقدس ولو الان قبله مسلمین نیست لکن از آن جهت که قبلا قبله مسلمانان بوده دارای قداست است. www.eporsesh.com
عنوان سوال:

در رجعت اهل بیت تکلیف قبور و بارگاه و زیارت آنها چه می شود؟


پاسخ:

اعتقاد به رجعت که به معنای بازگشت گروهی از انسان ها پس از مرگ و پیش از روز رستاخیز است از مسلمات بین امامیه است چنانچه شیخ حر عاملی [الایقاظ من الهجعه] و مرحوم مظفر [ترجمه بدایه المعارف الهیه فی عقاید الامامیه، ص 337] دو تن از دانشمندان بزرگ شیعه می فرمایند رجعت از ضروریات مذهب امامیه است و علامه مجلسی [بحارالانوار، ج 53، ص 123] و علامه طباطبایی (تفسیر المیزان، ج 2، ص 110) می فرمایند: (روایات در این زمینه به حد تواتر و بیش از پانصد حدیث است) و آیت الله ابوالحسن رفیعی بر اثبات رجعت علاوه بر روایات به آیات و ادله عقلی تمسک نموده (اثبات رجعت، ص 22 - 7).
لکن نسبت به جزئیات رجعت که آیا مخصوص به مؤمنان است فقط یا انبیاء(ع) یا ائمه(ع) یا بعضی ائمه(ع) در بین روایات اختلافاتی به چشم می خورد. و در رابطه با این که تکلیف قبور و بارگاه چه می شود. در روایاتی که مجموعه آنها را علامه مجلسی در ج 53 بحارالانوار نقل نموده چیزی بیان نشده و به صورت قطعی نمی توان حکم کرد که چه رخ می دهد لکن با توجه به یک نکته می توان در این زمینه مطلبی را حدس زد و نکته این است که احترام و قداستی که ما برای این قبور و بارگاه ها قائل هستیم از جهت مرتبط بودن اینها با صاحبان قبور است و الا نفس آهن و چوب و طلا و نقره هیچ قداستی ندارد. انگشتر و شمشیر و یا سایر وسائل یک شخص بزرگ از آن جهت که مرتبط با آن شخص است قداست پیدا می کند. حال چه آن شخص زنده باشد یا خیر. لهذا می توان حدس قوی زد که این قبور و بارگاه ها در آن زمان از آن جهت که قبلا محل دفن اجساد ائمه بوده باز هم دارای قداست و احترام خواهد بود. چنانچه بیت المقدس ولو الان قبله مسلمین نیست لکن از آن جهت که قبلا قبله مسلمانان بوده دارای قداست است.
www.eporsesh.com





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین