امام زمان ع وقتی که به دیوار کعبه تکیه می دهند (در هنگام ظهور) اولین کلمه ای که بر زبان می آورند چیست؟
در پاسخ این سؤال باید گفت: در کتب حدیثی معتبر شیعه و اهل سنت درباره کیفیت ظهور و نحوه دعوت امام زمان علیه السلام و سخنان حضرت در هنگام ظهور، روایات متعددی نقل شده است که ما به قسمتی از این روایات می پردازیم. روایت اول: امام صادق علیه السلام در این باره فرموده اند: وقتی که حضرت مهدی علیه السلام ظهور می کند وارد مسجدالحرام می شود و به کعبه تکیه می زند سپس نزد او (313) نفر از خواص اصحابش جمع می شوند، و اولین سخن آن حضرت این آیه نورانی قرآن است: (بقیة الله خیر لکم ان کنتم مؤمنین).[1] روایت دوم: شیخ صدوق در کتاب خودش (کمال الدین و تمام النعمة) از امام باقر علیه السلام نقل می کند که اولین کلام حضرت مهدی: آیه (بقیة الله خیر لکم ان کنتم مؤمنین) است و سپس حضرت خودش را معرفی می کند که من حجت خدا و نماینده خدا بر شما هستم. روایت سوم: مفضل می گوید: امام صادق علیه السلام می فرماید: هرگاه حضرت مهدی علیه السلام قیام می کند وارد مسجدالحرام می شود و به کعبه تکیه می زند و آیه (بقیة الله خیر لکم ان کنتم مؤمنین) را قرائت کرده... سپس می فرماید: ای مردم من نزدیک ترین مردم به آدم علیه السلام هستم. ای مردم من نزدیک ترین مردم به ابراهیم علیه السلام هستم. ای مردم من نزدیکترین مردم به اسماعیل هستم. ای مردم من نزدیکترین مردم به مُحمد صلی الله علیه و آله هستم. هر که می خواهد به محمد و امیرالمؤمنین علیهما السلام بنگرد من محمد و امیرالمؤمنین علیهما السلام هستم. هر که می خواهد جلوه حسن و حسین علیهما السلام را درک کند من حسن و حسین علیهما السلام هستم. دعوت و درخواست مرا پاسخ مثبت گوئید. هرکس اهل خواندن کتابها و صحف آسمانی و فهم آنهاست پس به من گوش بسپارد. سپس شروع به خواندن صحفی که به آدم علیه السلام و شیث علیه السلام و صحف نوح علیه السلام و ابراهیم علیه السلام و تورات و انجیل و زبور می نماید: آنگاه اهل انجیل و تورات و زبور دیگر مذاهب می گویند به خدا قسم این همان تورات و انجیل و زبور و کتب آسمانی دست نخورده است.[2] معرفی کتاب جهت مراجعه: 1. منتخب الاثر. 2. بحارالانوار، ج 53. 3. دارالسلام عراقی. امام صادق علیه السلام فرمود: الرغبة فی الدنیا تورث الغمّ و الحزن. و الزهد فی الدنیا راحة القلب و البدن. میل به دنیا موجب غم و اندوه می شود و بی میلی به دنیا آسایش تن و دل است. بحار، ج 75، ص 240 ---------------------------------------------- [1] . کشف الاستاد عن وجه الغائب عن الابصار، تألیف محدث نوری، نقل از منتخب الاثر، ص 578، حدیث 4. [2] . بحارالانوار، ج 53، ص 9 و 10، ا روایات طولانی باب 25، ترجمه شموس المضیئه، ص 168، چاپ رویداد، 1381، ظهور نور، ص 168، دارالسلام عراقی، ص 684، چاپ نگین، سال 80، ترجمه جلد 13 بحار، مهدی موعود علیه السلام ص 647. ( اندیشه قم )
عنوان سوال:

امام زمان ع وقتی که به دیوار کعبه تکیه می دهند (در هنگام ظهور) اولین کلمه ای که بر زبان می آورند چیست؟


پاسخ:

در پاسخ این سؤال باید گفت: در کتب حدیثی معتبر شیعه و اهل سنت درباره کیفیت ظهور و نحوه دعوت امام زمان علیه السلام و سخنان حضرت در هنگام ظهور، روایات متعددی نقل شده است که ما به قسمتی از این روایات می پردازیم.
روایت اول: امام صادق علیه السلام در این باره فرموده اند: وقتی که حضرت مهدی علیه السلام ظهور می کند وارد مسجدالحرام می شود و به کعبه تکیه می زند سپس نزد او (313) نفر از خواص اصحابش جمع می شوند، و اولین سخن آن حضرت این آیه نورانی قرآن است: (بقیة الله خیر لکم ان کنتم مؤمنین).[1]
روایت دوم: شیخ صدوق در کتاب خودش (کمال الدین و تمام النعمة) از امام باقر علیه السلام نقل می کند که اولین کلام حضرت مهدی: آیه (بقیة الله خیر لکم ان کنتم مؤمنین) است و سپس حضرت خودش را معرفی می کند که من حجت خدا و نماینده خدا بر شما هستم.
روایت سوم: مفضل می گوید: امام صادق علیه السلام می فرماید: هرگاه حضرت مهدی علیه السلام قیام می کند وارد مسجدالحرام می شود و به کعبه تکیه می زند و آیه (بقیة الله خیر لکم ان کنتم مؤمنین) را قرائت کرده... سپس می فرماید: ای مردم من نزدیک ترین مردم به آدم علیه السلام هستم. ای مردم من نزدیک ترین مردم به ابراهیم علیه السلام هستم. ای مردم من نزدیکترین مردم به اسماعیل هستم. ای مردم من نزدیکترین مردم به مُحمد صلی الله علیه و آله هستم. هر که می خواهد به محمد و امیرالمؤمنین علیهما السلام بنگرد من محمد و امیرالمؤمنین علیهما السلام هستم. هر که می خواهد جلوه حسن و حسین علیهما السلام را درک کند من حسن و حسین علیهما السلام هستم. دعوت و درخواست مرا پاسخ مثبت گوئید. هرکس اهل خواندن کتابها و صحف آسمانی و فهم آنهاست پس به من گوش بسپارد.
سپس شروع به خواندن صحفی که به آدم علیه السلام و شیث علیه السلام و صحف نوح علیه السلام و ابراهیم علیه السلام و تورات و انجیل و زبور می نماید: آنگاه اهل انجیل و تورات و زبور دیگر مذاهب می گویند به خدا قسم این همان تورات و انجیل و زبور و کتب آسمانی دست نخورده است.[2]
معرفی کتاب جهت مراجعه:
1. منتخب الاثر. 2. بحارالانوار، ج 53. 3. دارالسلام عراقی.
امام صادق علیه السلام فرمود:
الرغبة فی الدنیا تورث الغمّ و الحزن. و الزهد فی الدنیا راحة القلب و البدن.
میل به دنیا موجب غم و اندوه می شود و بی میلی به دنیا آسایش تن و دل است.
بحار، ج 75، ص 240

----------------------------------------------
[1] . کشف الاستاد عن وجه الغائب عن الابصار، تألیف محدث نوری، نقل از منتخب الاثر، ص 578، حدیث 4.
[2] . بحارالانوار، ج 53، ص 9 و 10، ا روایات طولانی باب 25، ترجمه شموس المضیئه، ص 168، چاپ رویداد، 1381، ظهور نور، ص 168، دارالسلام عراقی، ص 684، چاپ نگین، سال 80، ترجمه جلد 13 بحار، مهدی موعود علیه السلام ص 647.
( اندیشه قم )





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین