این که امام زمان (عج)، انتقام خون امام حسین (ع) را می‌گیرند به چه معناست؟
مراد این است که خداوند از افرادی که به شهادت امام حسین(علیه السلام) رضایت دارند، به وسیله امام مهدی(عجل الله تعالی فرجه الشریف) انتقام می‌گیرد. ما در زیارت امام حسین(علیه السلام) هم به قاتلان نفرین می‌کنیم و هم به کسانی که هر چند در جنگ شرکت نداشتند، ولی این عمل را پسندیده و پذیرفتند. در روایتی از امام رضا(علیه السلام) نقل شده که راوی می‌گوید: از امام در رابطه با کلام امام صادق(علیه السلام) پرسیدم که می‌فرماید: قائم(عجل الله تعالی فرجه الشریف) فرزندان قاتلان امام حسین(علیه السلام) را می‌کشد، این کلام با آیه "وَ لا تَزِرُ وازِرَةٌ وِزْرَ أُخْری" چگونه معنا می‌شود؟ حصرت فرمود: اینها راضی به فعل پدران بوده و به آن افتخار می‌کنند، و کسی که راضی به فعلی باشد مانند کسی است که انجام داده است. (تفسیر برهان، ج4، ص559، ذیل آیه‌ی 33 اسراء) شاید بتوان گفت آنچه حقیقت فعلی آدمی را شکل می‌دهد، همان نیات و افکار او است که باعث تحرک انسان در مسیر حالات درونی می‌شود.
عنوان سوال:

این که امام زمان (عج)، انتقام خون امام حسین (ع) را می‌گیرند به چه معناست؟


پاسخ:

مراد این است که خداوند از افرادی که به شهادت امام حسین(علیه السلام) رضایت دارند، به وسیله امام مهدی(عجل الله تعالی فرجه الشریف) انتقام می‌گیرد. ما در زیارت امام حسین(علیه السلام) هم به قاتلان نفرین می‌کنیم و هم به کسانی که هر چند در جنگ شرکت نداشتند، ولی این عمل را پسندیده و پذیرفتند. در روایتی از امام رضا(علیه السلام) نقل شده که راوی می‌گوید:
از امام در رابطه با کلام امام صادق(علیه السلام) پرسیدم که می‌فرماید: قائم(عجل الله تعالی فرجه الشریف) فرزندان قاتلان امام حسین(علیه السلام) را می‌کشد، این کلام با آیه "وَ لا تَزِرُ وازِرَةٌ وِزْرَ أُخْری" چگونه معنا می‌شود؟
حصرت فرمود: اینها راضی به فعل پدران بوده و به آن افتخار می‌کنند، و کسی که راضی به فعلی باشد مانند کسی است که انجام داده است. (تفسیر برهان، ج4، ص559، ذیل آیه‌ی 33 اسراء)
شاید بتوان گفت آنچه حقیقت فعلی آدمی را شکل می‌دهد، همان نیات و افکار او است که باعث تحرک انسان در مسیر حالات درونی می‌شود.





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین