شیعه معتقد است که امام عصر(علیه السلام) روی همین زمین زندگی می‌کنند بنابراین، امکان دیدار و رؤیتِ ایشان وجود دارد، امّا این که کسی ادّعا کند هر زمان که بخواهم می‌توانم به دیدار ایشان نائل شوم، چنین نیست. بزرگان و افراد بسیاری در دوران غیبت خدمت امام عصر(علیه السلام) رسیده‌اند که در آثار نقل شده است. از جمله در کتاب غیبت طوسی، ص 253 - 280 ، بحارالانوار، ج 52 ، ص 1 - 90 و تمامی ج 53، نجم‌ثاقب: باب 7 حدود 100 حکایت مستند را آورده است و سایر کتب مانند منتخب الاثر و رعایة الامام المهدی‌(علیه السلام) و... داستانهای موثّقی را در باب ملاقات با امام عصر(علیه السلام) نوشته‌اند. بنابراین امکان دیدار آن حضرت به کلّی منتفی نیست. امّا بر این نکته تأکید می‌شود که تمامی این عنایات به اختیار خود آن حضرت می‌باشد نه به اختیار مشرّف‌شوندگان به خدمتشان. تا آن‌جایی که از روایات به دست می‌آید تلاش برای دیدار آن حضرت در دوران غیبت، به عنوان یک امر واجب یا مستحب مطرح نشده؛ زیرا بشر عادی این امکان را ندارد و تنها خود آن حضرت گاهی بر سپیدبختی تجلّی فرموده و سایه رستگاری بر سر او می‌اندازد. البته مقدّماتِ قلبی و روحانی ملاقات که معرفتِ مقام امام و رعایت تقوی است در دست ماست آن هم نه به شرط توقّع و طلب‌کاری بلکه به امیدواری و سپس دعا و مسألت از خدا که: (اللهمّ ارنی الطّلعة الرّشیدة و الغرّة الحمیدة) (خداوندا! آن طلعت سروآسا و چهره نیکو را به من بنمایان) آن‌چه مستحب است خواندن زیارت حضرت مهدی(علیه السلام) که زیارات مختلفی در کتب حدیثی وارد شده که برخی از آنها در مفاتیح الجنان شیخ عباس نیز آمده است. www.mahdishenakht.com
آیا در این دوران(غیبت) امکان زیارت و شرفیابی به محضر امام زمان(علیه السلام) برای ما وجود دارد؟
شیعه معتقد است که امام عصر(علیه السلام) روی همین زمین زندگی میکنند بنابراین، امکان دیدار و رؤیتِ ایشان وجود دارد، امّا این که کسی ادّعا کند هر زمان که بخواهم میتوانم به دیدار ایشان نائل شوم، چنین نیست. بزرگان و افراد بسیاری در دوران غیبت خدمت امام عصر(علیه السلام) رسیدهاند که در آثار نقل شده است. از جمله در کتاب غیبت طوسی، ص 253 - 280 ، بحارالانوار، ج 52 ، ص 1 - 90 و تمامی ج 53، نجمثاقب: باب 7 حدود 100 حکایت مستند را آورده است و سایر کتب مانند منتخب الاثر و رعایة الامام المهدی(علیه السلام) و... داستانهای موثّقی را در باب ملاقات با امام عصر(علیه السلام) نوشتهاند. بنابراین امکان دیدار آن حضرت به کلّی منتفی نیست. امّا بر این نکته تأکید میشود که تمامی این عنایات به اختیار خود آن حضرت میباشد نه به اختیار مشرّفشوندگان به خدمتشان. تا آنجایی که از روایات به دست میآید تلاش برای دیدار آن حضرت در دوران غیبت، به عنوان یک امر واجب یا مستحب مطرح نشده؛ زیرا بشر عادی این امکان را ندارد و تنها خود آن حضرت گاهی بر سپیدبختی تجلّی فرموده و سایه رستگاری بر سر او میاندازد. البته مقدّماتِ قلبی و روحانی ملاقات که معرفتِ مقام امام و رعایت تقوی است در دست ماست آن هم نه به شرط توقّع و طلبکاری بلکه به امیدواری و سپس دعا و مسألت از خدا که:
(اللهمّ ارنی الطّلعة الرّشیدة و الغرّة الحمیدة)
(خداوندا! آن طلعت سروآسا و چهره نیکو را به من بنمایان)
آنچه مستحب است خواندن زیارت حضرت مهدی(علیه السلام) که زیارات مختلفی در کتب حدیثی وارد شده که برخی از آنها در مفاتیح الجنان شیخ عباس نیز آمده است.
www.mahdishenakht.com
- [سایر] دعایی برای بی اثر شدن شبهات در زمان غیبت امام زمان علیه السلام وجود دارد؟
- [سایر] فایده امام غایب در دوران غیبت کبری چیست؟
- [سایر] فایده امام غایت در دوران غیبت کبری چیست؟
- [سایر] آیا در دوران غیبت امکان ملاقات با امام زمان (عج) وجود دارد؟
- [سایر] آیا در دوران غیبت کبری کسی به دیدار حضرت مهدی (علیه السلام) می رسد ؟
- [سایر] کسی که امکان زیارت مزار اهل بیت علیهم السلام را ندارد، چه کند؟
- [سایر] دوران امامت امام سجاد علیه السّلام و یاران معروف آن حضرت را به اختصار معرفی نمائید.
- [سایر] دوران امامت امام سجاد علیه السّلام و یاران معروف آن حضرت را به اختصار معرفی نمائید.
- [سایر] دوران امامت امام باقر علیه السّلام چگونه بود؟ اوضاع سیاسی تحت چه شرایطی بود؟
- [سایر] دوران امامت امام سجاد علیه السّلام و یاران معروف آن حضرت را به اختصار معرفی نمائید.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر نذر کند که به زیارت یکی از امامان مثلا به زیارت حضرت اباعبدالله(علیه السلام) مشرف شود، چنانچه به زیارت امام دیگر برود کافی نیست و اگر بواسطه عذری نتواند آن امام را زیارت کند چیزی بر او واجب نیست.
- [آیت الله سبحانی] اگر نذر کند که به زیارت یکی از امامان مثلاً به زیارت حضرت اباعبدالله(علیه السلام)مشرف شود، چنانچه به زیارت امام دیگر برود کافی نیست و اگر به واسطه عذری نتواند آن امام را زیارت کند چیزی بر او واجب نیست.
- [آیت الله بروجردی] اگر نذر کند که به زیارت یکی از امامان مثلاً به زیارت حضرت اباعبدالله عَلَیْهِ السَّلَام مشّرف شود، چنانچه به زیارت امام دیگر برود کافی نیست و اگر به واسطهی عذری نتواند آن امام را زیارت کند، چیزی بر او واجب نیست.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه نذر کند به زیارت یکی از امامان مثلاً به زیارت حضرت امام حسین(علیه السلام) مشرف شود، اگر به زیارت امام دیگری برود کافی نیست و هرگاه به واسطه عذری نتواند آن امام را زیارت کند چیزی بر او نیست.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر نذر کند به زیارت یکی از امامان مثلا به زیارت حضرت ابی عبدالله علیه السلام مشرف شود چنانچه به زیارت امام دیگر برود کافی نیست و اگر به واسطه عذری نتواند ان امام را زیارت کند چیزی بر او واجب نیست
- [آیت الله نوری همدانی] اگر نذر کند که به زیارت یکی ازامامان مثلاً به زیارت حضرتِ اَبا عَبْدِاللهِ (علیه السّلام ) مشرف شود ، چنانچه به زیارت امام دیگر برود کافی نیست واگر به واسطة عذری نتواند آن امام را زیارت کند چیزی بر او واجب نیست .
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر نذر کند که به زیارت یکی از ائمه:، مثلاً به زیارت حضرت ابا عبدالله علیه السلام مشرف شود، چنان چه به زیارت امام دیگر برود کافی نیست، و اگر به واسطه عذری نتواند آن امام را زیارت کند، چیزی بر او واجب نیست.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر نذر کند که به زیارت یکی از امامان - مثلاً به زیارت حضرت ابا عبد اللَّه علیهالسلام - مشرّف شود، چنانچه به زیارت امام دیگر برود کافی نیست و اگر به واسطه عذری نتواند آن امام را زیارت کند، چیزی بر او واجب نیست.
- [آیت الله سیستانی] اگر نذر کند که به زیارت یکی از امامان مثلاً به زیارت حضرت ابی عبداللّه علیهالسلام مشرّف شود ، چنانچه به زیارت امام دیگر برود کافی نیست ، و اگر بواسطه عذری نتواند آن امام را زیارت کند ، چیزی بر او واجب نیست .
- [آیت الله اردبیلی] اگر نذر کند که به زیارت یکی از امامان علیهمالسلام مثلاً به زیارت حضرت اباعبداللّه علیهالسلام مشرّف شود، چنانچه به زیارت امام دیگری برود، کافی نیست و اگر به واسطه عذری نتواند آن امام را زیارت کند، چیزی بر او واجب نیست.