غیبت صغرای امام زمان (عج) از چه زمانی آغاز و نواب ایشان در این مدت چه کسانی بودند؟
با شهادت امام عسکری علیه السلام در سال (260 ه‌) مرحله غیبت کوتاه مدت امام دوازدهم (عجل الله تعالی فرجه الشریف ) آغاز شد و تا سال (329 ه‌)؛ یعنی 70 سال به طول انجامید. این غیبت به لحاظ این که از جهت زمانی محدود است، به آن (غیبت صغری) می گویند. این دوره نقش بسیار مهمی در ایجاد آمادگی شیعه برای پذیرش (غیبت کبری) داشت. در طول (غیبت صغری) گرچه امام از نظرها پنهان بود، اما کسانی بودند که با آن حضرت در تماس بودند و سمت (نواب خاص)امام را داشتند؛ هر یک از شیعیان می توانستند به وسیله (نواب)مشکلات و مسائل خود را به عرض آن حضرت برسانند و توسط آنان خود را دریافت کنند. گاهی گروهی از مردم به وسیله آن نایبان خاص به دیدار امام می رسیدند. این نایبان 4 نفرند و به (نواب اربعه) مشهورند. اسامی اینها که همگی از علما و بزرگان شیعه هستند به ترتیب عبارتند از: 1 - ابو عمر، عثمان بن سعید عمری از (260 ه‌) تا هنگام وفات که ظاهرا قبل از سال (267 ه‌) بوده است .برخی وفات او را در سال (265 ه‌) ذکر کرده اند). 2 - ابو جعفر، محمد بن عثمان عمری (از هنگام وفات سفیر اول تا 305 ه‌). 3 - ابو القاسم، حسین بن روح نوبختی (305 ه‌- 326 ه‌). 4 - ابو الحسن، علی بن محمد سمری (326 ه - 329 ه‌). منبع: تاریخ عصر غیبت فصل دوم، مؤ لفان: پورسید آقایی، جباری، عاشوری، حکیم.
عنوان سوال:

غیبت صغرای امام زمان (عج) از چه زمانی آغاز و نواب ایشان در این مدت چه کسانی بودند؟


پاسخ:

با شهادت امام عسکری علیه السلام در سال (260 ه‌) مرحله غیبت کوتاه مدت امام دوازدهم (عجل الله تعالی فرجه الشریف ) آغاز شد و تا سال (329 ه‌)؛ یعنی 70 سال به طول انجامید. این غیبت به لحاظ این که از جهت زمانی محدود است، به آن (غیبت صغری) می گویند. این دوره نقش بسیار مهمی در ایجاد آمادگی شیعه برای پذیرش (غیبت کبری) داشت.
در طول (غیبت صغری) گرچه امام از نظرها پنهان بود، اما کسانی بودند که با آن حضرت در تماس بودند و سمت (نواب خاص)امام را داشتند؛ هر یک از شیعیان می توانستند به وسیله (نواب)مشکلات و مسائل خود را به عرض آن حضرت برسانند و توسط آنان خود را دریافت کنند. گاهی گروهی از مردم به وسیله آن نایبان خاص به دیدار امام می رسیدند. این نایبان 4 نفرند و به (نواب اربعه) مشهورند.
اسامی اینها که همگی از علما و بزرگان شیعه هستند به ترتیب عبارتند از:
1 - ابو عمر، عثمان بن سعید عمری از (260 ه‌) تا هنگام وفات که ظاهرا قبل از سال (267 ه‌) بوده است .برخی وفات او را در سال (265 ه‌) ذکر کرده اند).
2 - ابو جعفر، محمد بن عثمان عمری (از هنگام وفات سفیر اول تا 305 ه‌).
3 - ابو القاسم، حسین بن روح نوبختی (305 ه‌- 326 ه‌).
4 - ابو الحسن، علی بن محمد سمری (326 ه - 329 ه‌).

منبع: تاریخ عصر غیبت فصل دوم، مؤ لفان: پورسید آقایی، جباری، عاشوری، حکیم.





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین