علت ایراد خطبه فدکیّه از سوی حضرت زهرا(س) چه بود؟
بانوی اسلام فاطمه زهرا(س)،سیّده زنان عالم،برخاست و با جمعی از زنان بنی هاشم به مسجد آمد تا در برابر توده های مسلمان، و سران مهاجر و انصارگفتنی ها را بگوید،و اتمام حجت کند،و بهانه های ادامه این غصب عجیب و مصادره ظالمانه را از دستگاه حکومت وقت بگیرد،و در ضمن،صفوف وفاداران به اسلام را از حامیان سیاست های تجاوزکارانه آشکار سازد.او بی اعتنا به (جوسازی) خاصی که در این زمینه شده بود،و پیامدهای احتمالی این افشاگری بزرگ،به برنامه خود ادامه داد،و به بهانه (غصب فدک) خطبه بسیار غرایی در مسجد پیامبر(صلی الله علیه وآله) در برابر مهاجرین ایراد نمود که بسیاری از حقایق در آن افشا شد. این خطبه،هشدار کوبنده ای بود برای آنها که کوشش داشتند خلافت پیامبر(صلی الله علیه وآله) و حکومت اسلامی را از مسیر اصلی خود منحرف سازند و زحمات بیست و سه ساله او را بر باد دهند.(زنگ بیدار باشی بود) برای آنها که قلبشان به عشق اسلام می تپید، و از آینده این آیین پاک بیمناک بودند. (اخطار شدیدی بود) برای آنها که از گسترش حزب منافقین و نفوذ آنها در دستگاه سیاسی بعد از رسول خدا(صلی الله علیه وآله) بی خبر بودند، و جنب و جوش های مرموز آنان را نادیده می گرفتند. (فریاد درد آلودی بود) در حمایت از امیرمؤمنان علی(علیه السلام) وصیّ و جانشین پیامبر اکرم(صلی الله علیه وآله) که گروهی از بازیگران سیاسی آیات قرآن و توصیه های مؤکد (رسول الله) را درباره او نادیده گرفته بودند. (احقاق حق مظلومانه ای بود) برای بیدار ساختن آنها که حقشان غصب می شود و سکوت مسالمت آمیز را بر فریادهای کوبنده وبیدارگر ترجیح می دهند. (تندر سهمگینی بود) که پژواک آن همه جا پیچید، و آثار آن در همه اعصار و قرون باقی ماند. (طوفان عمیقی بود) که امواج شکننده اش ارواح خفته را هر چند موقتاً بیدار کرد، و راه حق را به آنها نشان داد.و بالاخره (صاعقه مرگباری بود) که بر سر دشمنان اسلام فرود آمد و آنها را سخت غافلگیر ساخت. منبع: کتاب زهرا(س) برترین بانوی جهان، حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی، ص140.
عنوان سوال:

علت ایراد خطبه فدکیّه از سوی حضرت زهرا(س) چه بود؟


پاسخ:

بانوی اسلام فاطمه زهرا(س)،سیّده زنان عالم،برخاست و با جمعی از زنان بنی هاشم به مسجد آمد تا در برابر توده های مسلمان، و سران مهاجر و انصارگفتنی ها را بگوید،و اتمام حجت کند،و بهانه های ادامه این غصب عجیب و مصادره ظالمانه را از دستگاه حکومت وقت بگیرد،و در ضمن،صفوف وفاداران به اسلام را از حامیان سیاست های تجاوزکارانه آشکار سازد.او بی اعتنا به (جوسازی) خاصی که در این زمینه شده بود،و پیامدهای احتمالی این افشاگری بزرگ،به برنامه خود ادامه داد،و به بهانه (غصب فدک) خطبه بسیار غرایی در مسجد پیامبر(صلی الله علیه وآله) در برابر مهاجرین ایراد نمود که بسیاری از حقایق در آن افشا شد.
این خطبه،هشدار کوبنده ای بود برای آنها که کوشش داشتند خلافت پیامبر(صلی الله علیه وآله) و حکومت اسلامی را از مسیر اصلی خود منحرف سازند و زحمات بیست و سه ساله او را بر باد دهند.(زنگ بیدار باشی بود) برای آنها که قلبشان به عشق اسلام می تپید، و از آینده این آیین پاک بیمناک بودند.
(اخطار شدیدی بود) برای آنها که از گسترش حزب منافقین و نفوذ آنها در دستگاه سیاسی بعد از رسول خدا(صلی الله علیه وآله) بی خبر بودند، و جنب و جوش های مرموز آنان را نادیده می گرفتند.
(فریاد درد آلودی بود) در حمایت از امیرمؤمنان علی(علیه السلام) وصیّ و جانشین پیامبر اکرم(صلی الله علیه وآله) که گروهی از بازیگران سیاسی آیات قرآن و توصیه های مؤکد (رسول الله) را درباره او نادیده گرفته بودند.
(احقاق حق مظلومانه ای بود) برای بیدار ساختن آنها که حقشان غصب می شود و سکوت مسالمت آمیز را بر فریادهای کوبنده وبیدارگر ترجیح می دهند.
(تندر سهمگینی بود) که پژواک آن همه جا پیچید، و آثار آن در همه اعصار و قرون باقی ماند.
(طوفان عمیقی بود) که امواج شکننده اش ارواح خفته را هر چند موقتاً بیدار کرد، و راه حق را به آنها نشان داد.و بالاخره (صاعقه مرگباری بود) که بر سر دشمنان اسلام فرود آمد و آنها را سخت غافلگیر ساخت.

منبع: کتاب زهرا(س) برترین بانوی جهان، حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی، ص140.





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین