مگر فدک متعلق به عموم مسلمین نبود که پیامبر(ص) آن را به حضرت زهرا(س) بخشید؟
در این که چگونه (فدک)این آبادی خرم و سرسبز به پیامبر اسلام(صلی الله علیه وآله) منتقل شد،معروف چنین است که رسول خدا(صلی الله علیه وآله) بعد از آن که از فتح خیبر بازگشت خداوند رعب و وحشت را در قلوب اهل فدک که از یهودیان سرسخت بودند، افکند، آنها کسی را خدمت رسول خدا(صلی الله علیه وآله) فرستادند و با او صلح کردند در برابر این که نیمی از (فدک) را به آن حضرت(صلی الله علیه وآله) واگذار کنند، پیامبر(صلی الله علیه وآله) از آنها پذیرفت و این صلح را امضا فرمود.به این ترتیب (فدک)خالصه رسول الله(صلی الله علیه وآله) شد، زیرا طبق صریح قرآن مجید چیزی که به دست مسلمین بدون جنگ بیفتد منحصراً حق پیامبر(صلی الله علیه وآله) است، و به صورت غنائم جنگی تقسیم نمی شود(1) و به این ترتیب پیامبر(صلی الله علیه وآله)(فدک) را در اختیار گرفت و درآمد آن را در مورد واماندگان در راه (ابن السبیل) و مانند آنها مصرف می کرد. این سخن را یاقوت حموی در (معجم البلدان) و ابن منظور اندلسی در (لسان العرب) و عده ای دیگر در کتاب های خود آورده اند.طبری نیز در تاریخ خود و ابن اثیر نیز در کتاب (کامل) به آن اشاره کرده اند.این را نیز بسیاری از مورّخان نوشته اند که پیامبر(صلی الله علیه وآله) در حیات خود (فدک) را به بانوی اسلام فاطمه زهرا(علیها السلام) بخشید. پی نوشتها: (1) . سوره حشر، آیات6 و7. منبع: کتاب زهرا(علیها السلام) برترین بانوی جهان، حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی،ص 107.
عنوان سوال:

مگر فدک متعلق به عموم مسلمین نبود که پیامبر(ص) آن را به حضرت زهرا(س) بخشید؟


پاسخ:

در این که چگونه (فدک)این آبادی خرم و سرسبز به پیامبر اسلام(صلی الله علیه وآله) منتقل شد،معروف چنین است که رسول خدا(صلی الله علیه وآله) بعد از آن که از فتح خیبر بازگشت خداوند رعب و وحشت را در قلوب اهل فدک که از یهودیان سرسخت بودند، افکند، آنها کسی را خدمت رسول خدا(صلی الله علیه وآله) فرستادند و با او صلح کردند در برابر این که نیمی از (فدک) را به آن حضرت(صلی الله علیه وآله) واگذار کنند، پیامبر(صلی الله علیه وآله) از آنها پذیرفت و این صلح را امضا فرمود.به این ترتیب (فدک)خالصه رسول الله(صلی الله علیه وآله) شد، زیرا طبق صریح قرآن مجید چیزی که به دست مسلمین بدون جنگ بیفتد منحصراً حق پیامبر(صلی الله علیه وآله) است، و به صورت غنائم جنگی تقسیم نمی شود(1) و به این ترتیب پیامبر(صلی الله علیه وآله)(فدک) را در اختیار گرفت و درآمد آن را در مورد واماندگان در راه (ابن السبیل) و مانند آنها مصرف می کرد.
این سخن را یاقوت حموی در (معجم البلدان) و ابن منظور اندلسی در (لسان العرب) و عده ای دیگر در کتاب های خود آورده اند.طبری نیز در تاریخ خود و ابن اثیر نیز در کتاب (کامل) به آن اشاره کرده اند.این را نیز بسیاری از مورّخان نوشته اند که پیامبر(صلی الله علیه وآله) در حیات خود (فدک) را به بانوی اسلام فاطمه زهرا(علیها السلام) بخشید.

پی نوشتها:
(1) . سوره حشر، آیات6 و7.
منبع: کتاب زهرا(علیها السلام) برترین بانوی جهان، حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی،ص 107.





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین