مشهور این است که پیامبر خاتم (صلی الله علیه و آله) از حضرت خدیجه کبری دارای دو پسر و چهار دختر بوده است. نخستین فرزند پیامبر قاسم بود که به خاطر نام او، پیامبر را (ابوالقاسم‌) می ‌گفتند. درباره نام پسر دوم پیامبر خدا و القاب او اختلاف نظر وجود دارد. برخی نامش عبدالله دانسته و گفته اند که چون بعد از بعثت متولد شد او را طیب و طاهر نامیدند. برخی از مورخان خاصه و عامه، طیب و طاهر را به تربیب لقب قاسم و عبدالله دانسته ‌اند، و بعضی هم گفته ‌اند هر دو نام پسر سوم پیامبر بوده، و عده دیگر اسامی پسر سوم و چهارم رسول خدا دانسته ‌اند. می‌ دانیم که پیامبر در مدینه از (ماریه‌) همسر مصری خود صاحب پسری دیگر به نام ابراهیم شد که در 18 ماهگی درگذشت. دختران هم زینب، رقیه، ام‌کلثوم، و حضرت فاطمه (سلام الله علیها) بودند. در بعضی از روایات شیعه و سنی، زینب، ام ‌کلثوم و رقیه را از همسران قبلی خدیجه دانسته ‌اند، و بنا بر نقلی دیگر آن ها خواهرزادگان خدیجه بوده ‌اند. ابن شهر آشوب (از عالمان شیعه) از دو کتاب (الانوار) و (البدع‌) نقل می ‌کند که رقیه و زینب دختران (هاله‌) خواهر خدیجه بودند.[1] در هر صورت قاسم و سایر دختران منسوب به پیامبر پیش از بعثت متولد شدند، و فقط فاطمه زهرا سلام الله علیها بنابر مشهور مولود اسلام و یادگار دوران بعد از نبوت پیامبر است.[2] پی نوشت: [1] . ابن شهراشوب، مناقب آل ابیطالب، ج1، ص 159. [2] . علی دوانی، تاریخ اسلام از آغاز تاهجرت،ص78. منبع:سایت انوار طاها
نام فرزندان پیغمبر(ص) چیست؟
مشهور این است که پیامبر خاتم (صلی الله علیه و آله) از حضرت خدیجه کبری دارای دو پسر و چهار دختر بوده است.
نخستین فرزند پیامبر قاسم بود که به خاطر نام او، پیامبر را (ابوالقاسم) می گفتند.
درباره نام پسر دوم پیامبر خدا و القاب او اختلاف نظر وجود دارد. برخی نامش عبدالله دانسته و گفته اند که چون بعد از بعثت متولد شد او را طیب و طاهر نامیدند. برخی از مورخان خاصه و عامه، طیب و طاهر را به تربیب لقب قاسم و عبدالله دانسته اند، و بعضی هم گفته اند هر دو نام پسر سوم پیامبر بوده، و عده دیگر اسامی پسر سوم و چهارم رسول خدا دانسته اند.
می دانیم که پیامبر در مدینه از (ماریه) همسر مصری خود صاحب پسری دیگر به نام ابراهیم شد که در 18 ماهگی درگذشت.
دختران هم زینب، رقیه، امکلثوم، و حضرت فاطمه (سلام الله علیها) بودند. در بعضی از روایات شیعه و سنی، زینب، ام کلثوم و رقیه را از همسران قبلی خدیجه دانسته اند، و بنا بر نقلی دیگر آن ها خواهرزادگان خدیجه بوده اند.
ابن شهر آشوب (از عالمان شیعه) از دو کتاب (الانوار) و (البدع) نقل می کند که رقیه و زینب دختران (هاله) خواهر خدیجه بودند.[1]
در هر صورت قاسم و سایر دختران منسوب به پیامبر پیش از بعثت متولد شدند، و فقط فاطمه زهرا سلام الله علیها بنابر مشهور مولود اسلام و یادگار دوران بعد از نبوت پیامبر است.[2]
پی نوشت:
[1] . ابن شهراشوب، مناقب آل ابیطالب، ج1، ص 159.
[2] . علی دوانی، تاریخ اسلام از آغاز تاهجرت،ص78.
منبع:سایت انوار طاها
- [سایر] آیا نوه دختری پیامبر یعنی فرزندان حضرت زهرا(س) را فرزندان پیامبر(ص) می توان خواند؟
- [سایر] چرا امام علی (ع) بر پیغمبر (ص) پیشنهاد طلاق عایشه را داد؟
- [سایر] چرا پیغمبر (ص) فرمودهاند که سوره هود و نظایر آن مرا پیرکرد»؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] آیا در جنگها کسی به دست شخص پیغمبر(ص) کشته شده است؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] آیا حجاب در زمان پیغمبر (ص) اجباری بوده؟ مثل حکومت جمهوری اسلامی
- [سایر] بعدازرحلت پیغمبر(ص)اهل بیت (ع)چطورازمرزهای اعتقادی دفاع کردندباتحلیل جامع ومعرفی کتاب درعصراهل بیت ع کوفه شام و... .
- [سایر] آیا این حقیقت دارد که در زمان تدفین پیغمبر (ص) به غیر از خانواده ایشان یعنی حضرت فاطمه (ص) و حضرت علی (ص) کس دیگری وجود نداشته و اشخاصی مثل ابوبکر، عثمان و عمر مشغول تعیین جانشین بودهاند؟
- [سایر] بر اساس سیره رسول اکرم (ص) و علی (ع) آیا پیشگامان در اسلام و جهاد یا فرزندان و همسران شهدا از امتیازات ویژه برخوردار بودند؟
- [سایر] سلام. در سوره نجم آیه 9 میفرماید حضرت محمد(ص) کیلومترها سیر کرد تا رسید به یک قدمی خدا!. خوب اگر یک قدم دیگر بردارد (منظور مکانی نیست معنوی است) که(نعوذ بالله) خدا میشود! تفسیر مجمع البیان این آیه را به خوبی تفسیر کرده، ولی تفسیر نمونه از پیغمبر(ص) خدا ساخته و تفسیر نور هم که جمع بین تفسیرهای قدیم میکند و تفسیر المیزان هم که مثل دیگر آیات جملهها چینش میکند و نتیجه گیریِ مفید ندارد. تکلیف چیست؟ ضمنا ما در اسلام خوانده بودیم که سیر الی الله پیغمبر(ص)، در بهشت هم ادامه دارد! بنابر این پیغمبر اگر فقط یک قدم با خدا فاصله داشته باشد و آن یک قدم را در برزخ از 1400 سال پیش تا حالا برداشته باشد، مساوی شده با خدا!
- [سایر] چرا به حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه زهرا (س) فقط می گویند اهل بیت پیغمبر آیا دیگر همسران پیغمبر جزء اهل بیت پیغمبر نبودند ؟
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر از روزه دار بپرسند که آیا پیغمبر (ص) چنین مطلبی فرموده اند و او جائی که در جواب باید بگوید نه؛ عمدا بگوید بلی؛ یا جائی که باید بگوید بلی عمدا بگوید نه؛ روزه اش باطل می شود.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر روزه دار دروغی را به خدا و پیغمبر (ص) عمدا نسبت دهد؛ بنا بر احتیاط؛ کفاره جمع که تفصیل آن در مسأله پیش گفته شد بر او واجب می شود.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] طبقه اول عبارتند از پدر مادر فرزندان فرزندان آنها (نوه) به تفصیلی که بیان می شود.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] در شرع مقدس اسلام بسیار سفارش شده است که نماز را در مسجد بخوانند و بهتر از همه مسجدها مسجدالحرام است و بعداز آن مسجد پیغمبر (ص) و بعد از آن مسجد کوفه و بعد از آن مسجد بیت المقدس و بعد از آن مسجد جامع هر شهر و بعد از آن مسجد محله و بعد از آن مسجد بازار است.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر روزه دار به گفتن یا به نوشتن یا به اشاره و مانند اینها به خدا و پیغمبر(ص) و جانشینان آن حضرت (ع) عمداً نسبت دروغ بدهد . اگر چه فوراً بگوید دروغ گفتم یا توبه کند ،روزة او باطل است .و احتیاط .اجب آن است که حضرت زهراسلام الله علیها و سایر پیغمبران و جانشینان آنان هم در این حکم فرقی ندارند .
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] مسافر می تواند در مسجد الحرام و مسجد پیغمبر (ص) بلکه در تمام شهر مکه و مدینه و مسجد کوفه نمازش را تمام بخواند و نیز مسافر می تواند در حرم حضرت سیدالشهداء (ع) نماز را تمام بخواند اگرچه دورتر از اطراف ضریح مقدس نماز بخواند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] اگر از شخص روزه دار سؤال کنند که آیا پیغمبر اکرم(صلی الله علیه وآله) چنین مطلبی را فرموده، و او عمداً بگوید: آری، در حالی که پیغمبر(صلی الله علیه وآله) نگفته باشد، یا بگوید: نه، درحالی که پیغمبر(صلی الله علیه وآله) گفته باشد، روزه اش اشکال دارد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر دروغی را که دیگری ساخته عمداً به خدا و پیغمبر صلی الله علیه و آله و جانشینان پیغمبر نسبت دهد، روزهاش باطل میشود؛ ولی اگر از قول کسی که آن دروغ را ساخته نقل کند، اشکال ندارد.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر دروغی را که دیگری ساخته عمدا به خدا و پیغمبر و جانشینان پیغمبر نسبت دهد روزه اش باطل می شود؛ ولی اگر از قول کسی که آن دروغ را ساخته نقل کند اشکال ندارد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر دروغی را که دیگری ساخته عمداً بخدا و پیغمبر و جانشینان پیغمبر نسبت دهد روزه اش باطل می شود، ولی اگر از قول کسی که آن دروغ را ساخته نقل کند روزه او باطل نمی شود.