چرا امام علی (ع) بر پیغمبر (ص) پیشنهاد طلاق عایشه را داد؟
1. پیشنهاد طلاق عایشه   در قضیه "افک " در بعضی از منابع اهل سنت نقل شده است. در منابع شیعه نیز این قضیه تنها در یک مورد و توسط شخص عایشه نقل شده است.[1] با توجه به اختلافات موجود بین ایشان و حضرت علی (ع)، ممکن است این نقل به دلیل اغراض سیاسی بوده باشد که در این صورت نمی توان به این نقل اعتماد کرد. بنا بر این اصل وجود چنین پیشنهادی برای ما مسجل نیست و به اثبات نرسیده است تا به بررسی علت آن بپردازیم. 2. گذشته از این، بعضی گفته‌اند: پیامبر اسلام (ص) در باره اتهام عایشه، با بعضی از یارانش که علی بن أبی طالب (ع) هم یکی از آنان بود، مشورت و تبادل نظر کرد و علی (ع) به طلاق عایشه اشاره نمود و همین باعث شد که عایشه جنگ جمل را به پا و بر علی خروج کرد، ولی این موضوع صحیح نیست؛ چرا که اولا: ما این روایت را که به آن استناد کرده‌اند جایی ندیده‌ایم. و آن را صحیح نمی‌دانیم. اضافه بر این که شخصیتی مثل پیامبر اسلام که خودش عقل کل بود احتیاجی به اشاره دیگری نداشت؛ چرا که خودش اعلم و افضل عموم خلق بود. و ... . [2] [1] مجلسی، محمد باقر، بحارالأنوار ج20 ص 310-313، نشر دارالوفاء، بیروت ،1404 ق، (110جلدی). [2] نجفی خمینی، محمد جواد، تفسیر آسان‌، ج 14، ص 36، انتشارات اسلامیه،‌ چاپ اول‌، تهران‌، 1398 ق.
عنوان سوال:

چرا امام علی (ع) بر پیغمبر (ص) پیشنهاد طلاق عایشه را داد؟


پاسخ:

1. پیشنهاد طلاق عایشه   در قضیه "افک " در بعضی از منابع اهل سنت نقل شده است. در منابع شیعه نیز این قضیه تنها در یک مورد و توسط شخص عایشه نقل شده است.[1] با توجه به اختلافات موجود بین ایشان و حضرت علی (ع)، ممکن است این نقل به دلیل اغراض سیاسی بوده باشد که در این صورت نمی توان به این نقل اعتماد کرد. بنا بر این اصل وجود چنین پیشنهادی برای ما مسجل نیست و به اثبات نرسیده است تا به بررسی علت آن بپردازیم. 2. گذشته از این، بعضی گفته‌اند: پیامبر اسلام (ص) در باره اتهام عایشه، با بعضی از یارانش که علی بن أبی طالب (ع) هم یکی از آنان بود، مشورت و تبادل نظر کرد و علی (ع) به طلاق عایشه اشاره نمود و همین باعث شد که عایشه جنگ جمل را به پا و بر علی خروج کرد، ولی این موضوع صحیح نیست؛ چرا که اولا: ما این روایت را که به آن استناد کرده‌اند جایی ندیده‌ایم. و آن را صحیح نمی‌دانیم. اضافه بر این که شخصیتی مثل پیامبر اسلام که خودش عقل کل بود احتیاجی به اشاره دیگری نداشت؛ چرا که خودش اعلم و افضل عموم خلق بود. و ... . [2]
[1] مجلسی، محمد باقر، بحارالأنوار ج20 ص 310-313، نشر دارالوفاء، بیروت ،1404 ق، (110جلدی). [2] نجفی خمینی، محمد جواد، تفسیر آسان‌، ج 14، ص 36، انتشارات اسلامیه،‌ چاپ اول‌، تهران‌، 1398 ق.





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین