چگونه غلط بودن ماجرای بعثت که دربعض کتب تاریخی نقل شده ثابت می شود؟
دلیل اول: جبرئیل از پیامبر نخواست از روی نوشته بخواند. جز در یک حدیث که آن هم قابل اهمیت نیست. بیشتر می ‌گویند منظور جبرئیل این بوده که هر چه او می‌ گوید پیامبر هم آن را تکرار کند. در این صورت باید از ناقلین این احادیث پرسید: آیا پیامبر عرب زبان در سن چهل سالگی قادر نبود پنج آیه کوتاه اول سوره علق یعنی; (اقرا باسم ربک الذی خلق، خلق الانسان من علق، اقرا و ربک الاکرم، الذی علم بالقلم، علم الانسان ما لم یعلم‌) را همان طور که جبرئیل آیه آیه می‌ خوانده او هم تکرار کند؟ این کار برای یک کودک پنج ‌ساله آسان است تا چه رسد به دانای قریش! از این گذشته (وحی‌) به معنای صدای آهسته است. وقتی جبرئیل امین آیات قرآنی را بر پیامبر نازل کرده است آن را آهسته تلفظ می ‌نموده و همان دم در سینه پیامبر نقش می ‌بسته است. بنابر این هیچ لزومی نداشته که هر چه را جبرئیل می ‌گفته است پیامبر مانند بچه مکتبی تکرار کند تا آن را از حفظ نماید، و فراموش نکند! دلیل دوم: کسانی که بعثت را بدین گونه نقل کرده ‌اند هیچ کدام از نظر شیعیان قابل اعتماد نیستند. عایشه همسر پیامبر هم که شیعه و سنی ماجرای بعثت را در کلیه منابع تفسیر و حدیث و تاریخ اسلامی بیشتر از وی نقل کرده ‌اند، مشکل گزارش عایشه آن است که وی نمی‌گوید من ماجرای بعثت را از فلان شخص نقل می ‌کنم، بلکه می‌ گوید ماجرای بعثت چنین اتفاق افتاد ... گویا که خودش حاضر بوده و شنیده در حالی که وی پنج‌سال بعد از بعثت متولد شده است. دلیل سوم: معلوم نیست جمله (بخوان به نام خدایت‌) که در ترجمه آیه اول در همه تفسیرهای اسلامی اعم از سنی و شیعی آمده است‌ یعنی چه؟ از حفظ بخواند، یا از رو بخواند؟ دلیل چهارم: مگر خدا و جبرئیل نمی‌ دانستند پیامبر درس نخوانده بود و چیزی نمی ‌نوشته، که دو بار از وی می ‌خواهند بخواند؟ و چون پیامبر می‌ گوید: نمی ‌توانم بخوانم، گرفتن آن حضرت و فشار دادن وی را چگونه می ‌توان توجیه کرد؟ آیا اگر کسی را فشار دادند باسواد می‌ شود؟ این گونه مطالب درباره وقایع هنگام نزول وحی بر پیامبران پیشین نیز نقل نشده است تا چه رسد به پیامبر خاتم صلی الله علیه و آله! دلیل پنجم هیچ کدام از مفسران اسلامی نگفته ‌اند چرا اولین سوره قرآنی (بسم الله الرحمن الرحیم‌) نداشته است! بلکه همگی گفته ‌اند آنچه روز بعثت نازل شد پنج آیه اوایل سوره علق بوده است از (اقرا باسم ربک الذی خلق‌) تا (ما لم یعلم‌). دلیل ششم دنباله حدیث عایشه و دیگران که می ‌گوید: (وقتی پیامبر از کوه حراء برگشت ‌سخت مضطرب بود! و چون به نزد خدیجه آمد گفت: (زملونی زملونی‌) مرا بپوشانید، مرا بپوشانید. و او را پوشانیدند، و پس از آن ماجرا را برای خدیجه نقل کرد و گفت: (از سرنوشت ‌خود هراسانم‌) و (خدیجه او را نزد پسر عمویش ورقة بن نوفل برد وی فردی نصرانی بود، و تورات و انجیل را می ‌نوشت. وی از لحاظ سنی نیز کهنسال و نابینا شده بود. او گفت: ای خدیجه! آنچه او دیده است همان پیک مقدسی است که بر موسی نازل شده است‌)[1] همگی برخلاف اعتقاد ما درباره پیامبر و ظواهر امر است.[2] پی نوشت: [1] . حدیث عایشه درباره آغاز وحی که مستند همگی دانشمندان سنی و شیعی است در جزء اول (صحیح بخاری‌) و تفسیر سوره اقرا جزء سوم آن، و باب ایمان (صحیح مسلم نیشابوری‌) و تفسیر سوره اقرا در (صحیح ترمذی‌) و سنن نسائی آمده است. [2] . تاریخ اسلام ازآغاز تاهجرت علی دوانی ص98 منبع:سایت انوار طاها
عنوان سوال:

چگونه غلط بودن ماجرای بعثت که دربعض کتب تاریخی نقل شده ثابت می شود؟


پاسخ:

دلیل اول:
جبرئیل از پیامبر نخواست از روی نوشته بخواند. جز در یک حدیث که آن هم قابل اهمیت نیست. بیشتر می ‌گویند منظور جبرئیل این بوده که هر چه او می‌ گوید پیامبر هم آن را تکرار کند. در این صورت باید از ناقلین این احادیث پرسید: آیا پیامبر عرب زبان در سن چهل سالگی قادر نبود پنج آیه کوتاه اول سوره علق یعنی; (اقرا باسم ربک الذی خلق، خلق الانسان من علق، اقرا و ربک الاکرم، الذی علم بالقلم، علم الانسان ما لم یعلم‌) را همان طور که جبرئیل آیه آیه می‌ خوانده او هم تکرار کند؟ این کار برای یک کودک پنج ‌ساله آسان است تا چه رسد به دانای قریش!
از این گذشته (وحی‌) به معنای صدای آهسته است. وقتی جبرئیل امین آیات قرآنی را بر پیامبر نازل کرده است آن را آهسته تلفظ می ‌نموده و همان دم در سینه پیامبر نقش می ‌بسته است. بنابر این هیچ لزومی نداشته که هر چه را جبرئیل می ‌گفته است پیامبر مانند بچه مکتبی تکرار کند تا آن را از حفظ نماید، و فراموش نکند!
دلیل دوم:
کسانی که بعثت را بدین گونه نقل کرده ‌اند هیچ کدام از نظر شیعیان قابل اعتماد نیستند. عایشه همسر پیامبر هم که شیعه و سنی ماجرای بعثت را در کلیه منابع تفسیر و حدیث و تاریخ اسلامی بیشتر از وی نقل کرده ‌اند، مشکل گزارش عایشه آن است که وی نمی‌گوید من ماجرای بعثت را از فلان شخص نقل می ‌کنم، بلکه می‌ گوید ماجرای بعثت چنین اتفاق افتاد ... گویا که خودش حاضر بوده و شنیده در حالی که وی پنج‌سال بعد از بعثت متولد شده است.
دلیل سوم:
معلوم نیست جمله (بخوان به نام خدایت‌) که در ترجمه آیه اول در همه تفسیرهای اسلامی اعم از سنی و شیعی آمده است‌ یعنی چه؟ از حفظ بخواند، یا از رو بخواند؟
دلیل چهارم:
مگر خدا و جبرئیل نمی‌ دانستند پیامبر درس نخوانده بود و چیزی نمی ‌نوشته، که دو بار از وی می ‌خواهند بخواند؟ و چون پیامبر می‌ گوید: نمی ‌توانم بخوانم، گرفتن آن حضرت و فشار دادن وی را چگونه می ‌توان توجیه کرد؟ آیا اگر کسی را فشار دادند باسواد می‌ شود؟ این گونه مطالب درباره وقایع هنگام نزول وحی بر پیامبران پیشین نیز نقل نشده است تا چه رسد به پیامبر خاتم صلی الله علیه و آله!
دلیل پنجم
هیچ کدام از مفسران اسلامی نگفته ‌اند چرا اولین سوره قرآنی (بسم الله الرحمن الرحیم‌) نداشته است! بلکه همگی گفته ‌اند آنچه روز بعثت نازل شد پنج آیه اوایل سوره علق بوده است از (اقرا باسم ربک الذی خلق‌) تا (ما لم یعلم‌).
دلیل ششم
دنباله حدیث عایشه و دیگران که می ‌گوید: (وقتی پیامبر از کوه حراء برگشت ‌سخت مضطرب بود! و چون به نزد خدیجه آمد گفت: (زملونی زملونی‌) مرا بپوشانید، مرا بپوشانید. و او را پوشانیدند، و پس از آن ماجرا را برای خدیجه نقل کرد و گفت: (از سرنوشت ‌خود هراسانم‌) و (خدیجه او را نزد پسر عمویش ورقة بن نوفل برد وی فردی نصرانی بود، و تورات و انجیل را می ‌نوشت. وی از لحاظ سنی نیز کهنسال و نابینا شده بود. او گفت: ای خدیجه! آنچه او دیده است همان پیک مقدسی است که بر موسی نازل شده است‌)[1] همگی برخلاف اعتقاد ما درباره پیامبر و ظواهر امر است.[2]

پی نوشت:
[1] . حدیث عایشه درباره آغاز وحی که مستند همگی دانشمندان سنی و شیعی است در جزء اول (صحیح بخاری‌) و تفسیر سوره اقرا جزء سوم آن، و باب ایمان (صحیح مسلم نیشابوری‌) و تفسیر سوره اقرا در (صحیح ترمذی‌) و سنن نسائی آمده است.
[2] . تاریخ اسلام ازآغاز تاهجرت علی دوانی ص98
منبع:سایت انوار طاها





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین