پاسخ از حجت الاسلام محمد دشتی(ره): چون همه مسلمانان پس از مراسم حج برای رفتن به شهرهای خود تا سرزمین ((جحفه )) با یکدیگر همراه بودند، که از آنجا تقسیم شده هر یک بسوی شهر و دیار خود می رفتند. سرزمین جحفه چهار راهی است که مردم سرزمین حجاز را با دیگران از هم جدا می کند، از آنجا راهی بسوی مدینه در شمال ، و راهی به سوی عراق ، و راهی بسوی مصر در غرب ، و راهی بسوی یمن در جنوب وجود دارد. سرزمین اگر فرمان الهی تحقق نمی یافت ، دیگر اجتماع بزرگی از همه مسلمانان بلاد اسلامی شکل نمی گرفت و همه پراکنده می شدند. و چون در آن روزگاری ، رادیو، تلویزیون ، ماهواره ، تلکس خبری ، تلگراف ، وجود نداشت ، ابلاغ پیام الهی به همه مسلمانان در تمام بلاد اسلامی غیر ممکن بود. پس امتیاز بزرگ سرزمین غدیر آن بود که می توانستند، مسلمانان بلاد اسلامی را در آنجا گرد هم آورند. www.balagh.net
پاسخ از حجت الاسلام محمد دشتی(ره):
چون همه مسلمانان پس از مراسم حج برای رفتن به شهرهای خود تا سرزمین ((جحفه )) با یکدیگر همراه بودند، که از آنجا تقسیم شده هر یک بسوی شهر و دیار خود می رفتند.
سرزمین جحفه چهار راهی است که مردم سرزمین حجاز را با دیگران از هم جدا می کند، از آنجا راهی بسوی مدینه در شمال ، و راهی به سوی عراق ، و راهی بسوی مصر در غرب ، و راهی بسوی یمن در جنوب وجود دارد.
سرزمین اگر فرمان الهی تحقق نمی یافت ، دیگر اجتماع بزرگی از همه مسلمانان بلاد اسلامی شکل نمی گرفت و همه پراکنده می شدند. و چون در آن روزگاری ، رادیو، تلویزیون ، ماهواره ، تلکس خبری ، تلگراف ، وجود نداشت ، ابلاغ پیام الهی به همه مسلمانان در تمام بلاد اسلامی غیر ممکن بود. پس امتیاز بزرگ سرزمین غدیر آن بود که می توانستند، مسلمانان بلاد اسلامی را در آنجا گرد هم آورند.
www.balagh.net
- [سایر] حادثه عظیم غدیر خم در چه روزی تحقق یافت ؟
- [سایر] چرا حادثه عظیم بیعت مردم با امام علی علیه السلام با نام غدیر معروف شد؟
- [سایر] چرا در حادثه عظیم بیعت عمومی مسلمین با امیر المؤ منین علیه السلام با نام غدیر معروف شد؟
- [سایر] شمار مردم در اجتماع عظیم روز غدیر خم چقدر بود؟
- [سایر] چرا مردم در صدر اسلام که در جمع قرآن این قدر اهتمام داشتند حادثه غدیر خم را فراموش کردند و نسبت به حضرت زهرا آن جسارت ها را روا داشتند.
- [سایر] نام عید غدیر خم در ملکوت چیست؟
- [سایر] نام عید غدیر خم در ملکوت چیست؟
- [سایر] مسئولیت عظیم حاضران غدیر از زبان پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله چه بود؟
- [سایر] آیا حضرت علی (ع) به حدیث غدیر و ماجرای غدیر خم استدلال کرده است؟
- [سایر] آیا در قرآن به جریان غدیر خم اشاره شده است؟
- [آیت الله وحید خراسانی] خم شدن باید به قصد رکوع باشد پس اگر به قصد کار دیگر مثلا برای کشتن جانوری خم شود نمی تواند ان را رکوع حساب کند بلکه باید بایستد و دوباره برای رکوع خم شود و به واسطه این عمل رکن زیاد نشده و نماز باطل نمی شود
- [آیت الله علوی گرگانی] خم شدن باید به قصد رکوع باشد، پس اگر به قصد کار دیگر مثلاً برای کشتن جانور خم شود، نمیتواند آن را رکوع حساب کند، بلکه باید بایستد و دوباره برای رکوع خم شود و به واسطه این عمل، رکن زیاد نشده و نماز باطل نمیشود.
- [آیت الله مظاهری] خم شدن باید به قصد رکوع باشد، پس اگر به قصد کار دیگر مثلاً برای کشتن جانور خم شود، نمیتواند آن را رکوع حساب کند بلکه باید بایستد و دوباره برای رکوع خم شود و به واسطه این عمل رکن زیاد نشده و نماز باطل نمیشود.
- [آیت الله جوادی آملی] .خم شدن باید به قصد رکوع نماز باشد؛ نه برای گذاشتن چیزی بر زمین یا برداشتن چیزی از آن. اگر به قصد رکوع نماز خم نشد، دوباره باید بایستد و قیام متصل به رکوع را حفظ نماید; آنگاه به قصد رکوع خم شود و آنچه بدون قصد رکوع انجام داد، نماز را باطل نمیکند, زیرا رکوع نبوده تا زیاده رکن شود.
- [آیت الله سبحانی] خم شدن باید به قصد رکوع باشد، پس اگر به قصد کار دیگری مثلا برای کشتن جانور خم شود; نمی تواند آن را رکوع حساب کند، بلکه باید بایستد و دوباره برای رکوع خم شود و به واسطه این عمل، رکن زیاد نشده و نماز باطل نمی شود.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . خم شدن باید به قصد رکوع باشد، پس اگر به قصد کار دیگر مثلاً برای کشتن جانور خم شود نمی تواند آن را رکوع حساب کند بلکه باید بایستد و دوباره برای رکوع خم شود و به واسطه این عمل، رکن زیاد نشده و نماز باطل نمی شود.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] خم شدن باید به قصد رکوع باشد؛ پس اگر به قصد کار دیگر مثلا برای کشتن جانور خم شود؛ نمی تواند آن را رکوع حساب کند؛ بلکه باید بایستد و دوباره برای رکوع خم شود و به واسطه این عمل؛ رکن زیاد نشده و نماز باطل نمی شود.
- [آیت الله بروجردی] خم شدن باید به قصد رکوع باشد، پس اگر به قصد کار دیگر مثلاً برای کشتن جانور خم شود، نمیتواند آن را رکوع حساب کند، بلکه باید بایستد و دوباره برای رکوع خم شود و به واسطهی این عمل رکن زیاد نشده و نماز باطل نمیشود.
- [آیت الله خوئی] خم شدن باید به قصد رکوع باشد، پس اگر به قصد کار دیگری مثلًا برای کشتن جانور خم شود، نمیتواند آن را رکوع حساب کند، بلکه باید بایستد و دوباره برای رکوع خم شود، و به واسط این عمل، رکن زیاد نشده و نماز باطل نمیشود.
- [امام خمینی] خم شدن باید به قصد رکوع باشد، پس اگر به قصد کار دیگری مثلا برای کشتن جانور خم شود، نمی تواند آن را رکوع حساب کند بلکه باید بایستد و دوباره برای رکوع خم شود، و به واسطه این عمل، رکن زیاد نشده و نماز باطل نمی شود.