دعوت هایی که در میان بشر پدید آمد، همه یکسان نبوده و شعاع تأثیر آن ها یکنواخت نیست. بعضی از دعوت ها و سیستم های فکری یک بعدی (بوده) و در یک سو پیش رفته است. در زمان پیدایش، قشر وسیعی را فرا گرفته، میلیون ها جمعیت پیرو پیدا کرده است، ولی بعد از زمان خویش دیگر بساط هستی اش برچیده و به دست فراموشی سپرده شده است. بعضی دو بعدی است. شعاعشان در دو سو پیش رفته است. هم چنان که قشر وسیعی را فرا گرفته، در زمان ها نیز پیشروی کرده برد آن تنها در بعد مکانی نبوده است، بلکه بعد زمان را نیز فرا گرفته است. بعضی دیگر در ابعاد گوناگون پیشروی کرده اند. هم سطح وسیعی از جمعیت های بشر را فرا گرفته و تحت نفوذ خویش قرار داده اند و در هر قاره ای ازقاره ها اثر نفوذ آن ها را می بینیم. هم بعد زمان را فرا گرفته؛ یعنی مخصوص یک زمان و یک عصر نبوده، قرن های متمادی در کمال اقتدار حکومت کرده اند و هم تا اعماق روح بشر ریشه دوانده و سرّ ضمیر افراد را در اختیار قرار داده و بر عمق قلب ها حکومت کرده و زمام احساس ها را در دست گرفته اند، این گونه دعوت های سه بعدی مخصوص سلسله پیامبران است. کدام مکتب فکری و فلسفی را می توان پیدا کرد که مانند ادیان بزرگ جهان بر صدها میلیون نفر، در مدت سی قرن و بیست قرن و حداقل چهارده قرن حکومت کند و به سرّ ضمایر افراد چنگ بیاندازد. منبع: جاذبه و دافعه علی علیه السلام ، علامه شهید مطهری(ره)، صص 37 38 .
دعوت هایی که در میان بشر پدید آمد، همه یکسان نبوده و شعاع تأثیر آن ها یکنواخت نیست. بعضی از دعوت ها و سیستم های فکری یک بعدی (بوده) و در یک سو پیش رفته است. در زمان پیدایش، قشر وسیعی را فرا گرفته، میلیون ها جمعیت پیرو پیدا کرده است، ولی بعد از زمان خویش دیگر بساط هستی اش برچیده و به دست فراموشی سپرده شده است. بعضی دو بعدی است. شعاعشان در دو سو پیش رفته است. هم چنان که قشر وسیعی را فرا گرفته، در زمان ها نیز پیشروی کرده برد آن تنها در بعد مکانی نبوده است، بلکه بعد زمان را نیز فرا گرفته است.
بعضی دیگر در ابعاد گوناگون پیشروی کرده اند. هم سطح وسیعی از جمعیت های بشر را فرا گرفته و تحت نفوذ خویش قرار داده اند و در هر قاره ای ازقاره ها اثر نفوذ آن ها را می بینیم. هم بعد زمان را فرا گرفته؛ یعنی مخصوص یک زمان و یک عصر نبوده، قرن های متمادی در کمال اقتدار حکومت کرده اند و هم تا اعماق روح بشر ریشه دوانده و سرّ ضمیر افراد را در اختیار قرار داده و بر عمق قلب ها حکومت کرده و زمام احساس ها را در دست گرفته اند، این گونه دعوت های سه بعدی مخصوص سلسله پیامبران است. کدام مکتب فکری و فلسفی را می توان پیدا کرد که مانند ادیان بزرگ جهان بر صدها میلیون نفر، در مدت سی قرن و بیست قرن و حداقل چهارده قرن حکومت کند و به سرّ ضمایر افراد چنگ بیاندازد.
منبع: جاذبه و دافعه علی علیه السلام ، علامه شهید مطهری(ره)، صص 37 38 .
- [سایر] دیدگاه قرآن درباره نظر جاذبه عمومی چیست؟
- [سایر] شیعیان ادعا می کنند که پیامبر (ص)برای ولایت علی ابن ابی طالب از تمام پیامبران پیشین پیمان گرفته و پیامبران پیشین مردم را به این امر دعوت کرده اند پس چرا این موضوع در کتاب پیامبران پیشین نیامده و بالاتر از این چرا در قرآن پیرامون این موضوع آیه ای نیامده است؟
- [سایر] از منظر رهبری تمدن چیست؟ تمدن اسلامی چه ابعادی دارد؟ضرورت برپایی تمدن نوین اسلامی؟
- [سایر] افراد دارای جاذبه و دافعه چه ویژگی های شخصیتی دارند؟
- [سایر] شخصیت و مدیریت امام خمینی ره دارای چه ابعادی است؟
- [سایر] آیا وجود نیروی جاذبه در قرآن بیان شده است؟
- [سایر] شبهه: عقل انسان او را به پیروی از حق و اعتقاد و عمل به حق دعوت می کند و همین کافی است و دیگر نیازی به ارسال پیامبران نیست .
- [سایر] قانون جاذبه و دافعه در نظام آفرینش تا چه اندازه گسترده است؟
- [سایر] افرادی که جاذبه دارند، ولی دافعه نداشته باشند، چگونه شخصیتی خواهند بود؟
- [سایر] انسان هایی که دارای جاذبه و دافعه هستند چگونه شخصیتی دارند؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه کسی روزه مستحبی بگیرد واجب نیست آن را به آخر برساند و هر موقع بخواهد می تواند روزه خود را بخورد، بلکه اگر برادر مؤمنی او را به غذا دعوت کند مستحب است دعوت او را قبول کرده در اثناء روز افطار نماید.
- [آیت الله جوادی آملی] .غنائمی که در قتال با کفّار ب رای دعوت به اسلام و به اذن امام(ع) به دست میآید, خمس دارد.
- [آیت الله سبحانی] فطره مهمانی که بعد از غروب شب عید فطر وارد می شود، بر صاحبخانه واجب نیست، اگرچه پیش از غروب او را دعوت کرده باشد و در خانه او هم افطار کند.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . فطره مهمانی که بعد از مغرب شب عید فطر وارد می شود، بر صاحب خانه واجب نیست، اگر چه پیش از مغرب او را دعوت کرده باشد و در خانه او هم افطار کند.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] فطره مهمانی که بعد از غروب شب عید فطر وارد می شود؛ بر صاحبخانه واجب نیست؛ اگرچه پیش از غروب او را دعوت کرده باشد و در خانه او هم افطار کند.
- [آیت الله خوئی] فطرة مهمانی که بعد از غروب شب عید فطر وارد میشود درصورتی که نانخور او حساب شود بنابر احتیاط واجب است والا واجب نیست اگرچه پیش از غروب او را دعوت کرده باشد و در خانة او هم افطار کند.
- [آیت الله شبیری زنجانی] فطره میهمانی که بعد از غروب شب عید فطر وارد میشود، بر صاحبخانه واجب نیست، اگر چه پیش از غروب او را دعوت کرده باشد و در منزل وی هم افطار کند و قرار است مدّت طولانی میهمان وی باشد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] فطره مهمانی که بعد از غروب شب عید فطر وارد می شود بر صاحب خانه واجب نیست، اگر چه پیش از غروب او را دعوت کرده باشند و در خانه او هم افطار کند.
- [آیت الله وحید خراسانی] فطره مهمانی که بعد از غروب شب عید وارد می شود بر صاحبخانه واجب نیست اگر چه پیش از غروب او را دعوت کرده باشد و در خانه او هم افطار کند
- [امام خمینی] فطره مهمانی که بعد از غروب شب عید فطر وارد می شود بر صاحبخانه واجب نیست، اگر چه پیش از غروب او را دعوت کرده باشد و در خانه او هم افطار کند.