ماه ذیقعده در بست در اختیار امام هشتم علیه السلام می باشد ابتدای آن ولادت خواهر گرامی ایشان می باشد، وی ازدهم ماه ولادت حضرت رضا علیه السلام ور وز آخر ماه هم شهادت امام جواد علیه السلام فرزن دلبند ایشان.روز بیست وسوم ماه هم روز زیارتی خاص امام هشتم. در کیفیت زیارت حضرت رضا علیه السلام در مفاتیح الجنان ( انتشارات آیین دانش ، ص 813 ) براهمیت زیارت ایشان در ماه رجب و نیز در ص825 بیان شده که علاوه بر ماه رجب ،23و 25 ذی القعده و 6 رمضان و برخی اوقات دیگر نیز به زیارت این امام همام اختصاص دارد . اما علت تاکید بر زیارت ایشان در این ایام به درستی بر ما روشن نیست هر چند اجمالا می دانیم که این ایام دارای ارزش و قدر و قیمت معنوی خاصی هستند همان طوری که ایام متبرک و ارزشمندی مانند نیمه رجب و شعبان و شب جمعه و عرفه و شب های قدر بر زیارت امام حسین علیه السلام تاکید شده است ولی ما از نوع رابطه خاصی که میان این ایام و امام خاصی مانند امام رضا علیه السلام وجود دارد آگاهی و اطلاع درستی نداریم یعنی درست نمی دانیم که چرا در ماه رجب بر زیارت امام رضا تاکید شده نه امام دیگری .
لطفاً در مورد تاریخ زیارت خاصه حضرت امام رضا (علیه السلام) و علت وجودی آن راهنمائی فرمائید.
ماه ذیقعده در بست در اختیار امام هشتم علیه السلام می باشد ابتدای آن ولادت خواهر گرامی ایشان می باشد، وی ازدهم ماه ولادت حضرت رضا علیه السلام ور وز آخر ماه هم شهادت امام جواد علیه السلام فرزن دلبند ایشان.روز بیست وسوم ماه هم روز زیارتی خاص امام هشتم.
در کیفیت زیارت حضرت رضا علیه السلام در مفاتیح الجنان ( انتشارات آیین دانش ، ص 813 ) براهمیت زیارت ایشان در ماه رجب و نیز در ص825 بیان شده که علاوه بر ماه رجب ،23و 25 ذی القعده و 6 رمضان و برخی اوقات دیگر نیز به زیارت این امام همام اختصاص دارد .
اما علت تاکید بر زیارت ایشان در این ایام به درستی بر ما روشن نیست هر چند اجمالا می دانیم که این ایام دارای ارزش و قدر و قیمت معنوی خاصی هستند همان طوری که ایام متبرک و ارزشمندی مانند نیمه رجب و شعبان و شب جمعه و عرفه و شب های قدر بر زیارت امام حسین علیه السلام تاکید شده است ولی ما از نوع رابطه خاصی که میان این ایام و امام خاصی مانند امام رضا علیه السلام وجود دارد آگاهی و اطلاع درستی نداریم یعنی درست نمی دانیم که چرا در ماه رجب بر زیارت امام رضا تاکید شده نه امام دیگری .
- [سایر] لطفاً در مورد تاریخ زیارت خاصه حضرت امام رضا علیه السلام و علت وجودی آن راهنمائی فرمائید.
- [سایر] حضرت امام رضا (علیه السلام) درباره فضیلت زیارت خود چه فرموده اند؟
- [سایر] چرا در زیارت حضرت معصومه (علیها السلام) باید رو به قبله و در زیارت امام رضا (علیه السلام) برای خواندن زیارت، قبله باید پشت سر ما واقع شود؟
- [سایر] آیا این روایت صحیح است که حضرت امام رضا علیه السّلام فرموده است: زائران من، قبل از زیارت من به زیارت خواهرم در قم مشرف شوند؟
- [سایر] کیفیت زیارت امام رضا(ع) چگونه است؟
- [سایر] آداب زیارت امام رضا(ع) چیست؟
- [سایر] دلیل فرمایش امام حسن عسگری (ع) که ثواب زیارت امام رضا (ع)بیشتر از زیارت امام حسین (ع) است، چیست؟
- [سایر] آیا از نگاه احادیث، زیارت امام رضا(ع) بر زیارت امام حسین(ع) برتری دارد؟!
- [سایر] برنامه کامل برای زیارت امام رضا علیه السّلام چیست؟
- [سایر] زیارت امام رضا علیه السلام چه فضیلت هایی دارد؟
- [آیت الله سبحانی] اگر نذر کند که به زیارت یکی از امامان مثلاً به زیارت حضرت اباعبدالله(علیه السلام)مشرف شود، چنانچه به زیارت امام دیگر برود کافی نیست و اگر به واسطه عذری نتواند آن امام را زیارت کند چیزی بر او واجب نیست.
- [آیت الله بروجردی] اگر نذر کند که به زیارت یکی از امامان مثلاً به زیارت حضرت اباعبدالله عَلَیْهِ السَّلَام مشّرف شود، چنانچه به زیارت امام دیگر برود کافی نیست و اگر به واسطهی عذری نتواند آن امام را زیارت کند، چیزی بر او واجب نیست.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه نذر کند به زیارت یکی از امامان مثلاً به زیارت حضرت امام حسین(علیه السلام) مشرف شود، اگر به زیارت امام دیگری برود کافی نیست و هرگاه به واسطه عذری نتواند آن امام را زیارت کند چیزی بر او نیست.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر نذر کند که به زیارت یکی از امامان مثلا به زیارت حضرت اباعبدالله(علیه السلام) مشرف شود، چنانچه به زیارت امام دیگر برود کافی نیست و اگر بواسطه عذری نتواند آن امام را زیارت کند چیزی بر او واجب نیست.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر نذر کند به زیارت یکی از امامان مثلا به زیارت حضرت ابی عبدالله علیه السلام مشرف شود چنانچه به زیارت امام دیگر برود کافی نیست و اگر به واسطه عذری نتواند ان امام را زیارت کند چیزی بر او واجب نیست
- [آیت الله نوری همدانی] اگر نذر کند که به زیارت یکی ازامامان مثلاً به زیارت حضرتِ اَبا عَبْدِاللهِ (علیه السّلام ) مشرف شود ، چنانچه به زیارت امام دیگر برود کافی نیست واگر به واسطة عذری نتواند آن امام را زیارت کند چیزی بر او واجب نیست .
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر نذر کند که به زیارت یکی از ائمه:، مثلاً به زیارت حضرت ابا عبدالله علیه السلام مشرف شود، چنان چه به زیارت امام دیگر برود کافی نیست، و اگر به واسطه عذری نتواند آن امام را زیارت کند، چیزی بر او واجب نیست.
- [آیت الله سبحانی] اگر شوهر بخواهد صیغه مبارات را بخواند چنانچه مثلاً اسم زن فاطمه باشد، باید بگوید: بارَأْتُ زَوْجَتِی فاطِمَةَ عَلی مَهْرِها فَهِیَ طالِق. یعنی از زنم فاطمه در مقابل مهر او جدا شدم پس او رهاست، و اگر دیگری را وکیل کند وکیل باید بگوید: بارَأْتُ زَوْجَةُ مُوَکِّلِی فاطِمَةَ عَلی مَهْرِها فَهِیَ طالِق. و در هر دو صورت اگر به جای کلمه (علی مهرها) (لمهرها) بگوید، اشکال ندارد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر شوهر بخواهد صیغه مبارات را بخواند، چنانچه مثلاً اسم زن فاطمه باشد، باید بگوید: بارَأْتُ زَوْجَتِی فَاطِمَةَ عَلی مَا بَذَلَتْ مَهْرِها فَهِیَ طالِقَ ) مبارات کردم زنم فاطمه را در مقابل آنچه بذل کرده او، پس او رهاست. و اگر دیگری را وکیل کند، وکیل باید بگوید: بارَأْتُ زَوْجَةَ مُوَکِّلِی فَاطِمَةَ عَلی مَا بَذَلَتْ فَهِیَ طالِق و در هر دو صورت اگر به جای کلمه (عَلی مَا بَذَلَتْ بمَا بَذَلَتْ) بگوید، اشکال ندارد.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر شوهر بخواهد صیغه مبارات را بخواند؛ چنانچه مثلا اسم زن فاطمه باشد؛ باید بگوید بارات زوجتی فاطمه علی ما بذلت فهی طالق یعنی من و زنم فاطمه در مقابل بذل کرده او از هم جدا شدیم پس او رها است. و اگر دیگری را وکیل کند؛ وکیل باید بگوید: عن قبل موکلی بارات زوجته فاطمه علی ما بذلت فهی طالق و در هر دو صورت اگر به جای کلمه (علی ما بذلت) ، (بما بذلت) بگوید اشکال ندارد.