درباره فضیلت زیارت امام رضا (ع) برایم توضیح دهید. 1 امام باقر(علیه السلام)، از جدّش، از امیرالمؤمنین(علیه السلام) نقل کرده است که پیامبر(ص) فرمود: پاره ای از پیکر من در خراسان دفن خواهد شد، هر گرفتاری که او را زیارت کند، خدا ناراحتی او را برطرف سازد، و هر گنهکاری که به زیارت او رود، خداوند گناه او را ببخشد. عیون اخبار الرضا(ع) 2:257؛ امالی صدوق:119 2 ابوهاشم جعفری گوید: از امام جواد(علیه السلام) شنیدم که فرمود: میان دو کوه طوس، پاره ای است که آن را از بهشت ستانده اند، هر که بدان جا درآید، روز رستاخیز از آتش ایمن خواهد ماند . عیون اخبارالرضا(ع) 2:256 3 حسین بن زید گوید: از امام صادق(علیه السلام) شنیدم که می فرمود: مردی از نسل فرزندم موسی ، قیام خواهد کرد که همنام امیرالمؤمنین(علیه السلام) است و در سرزمین طوس که در خراسان است، دفن خواهد شد... او در همان جا با زهر کشته می شود و غریبانه به خاکش می سپارند. هر که او را با معرفت زیارت کند، خداوند او را همسان کسانی که پیش از پیروزی ، بخشش و پیکار کرده باشند، پاداش خواهد داد. عیون اخبارالرضا(ع) 2:255؛ امالی صدوق 118. 4 بزنطی گوید: از امام رضا(علیه السلام) شنیدم که فرمود: هر یک از دوستان من که عارفانه به دیدار من آید، من خود در روز رستاخیز از او شفاعت کنم. امالی صدوق 119. 5 امام رضا(ع) فرمود: هر کس که دوری سفر را بر خود بپذیرد و به زیارت من آید، من در روز قیامت در سه جایگاه به نزد او خواهم شتافت تا او را از تنگنا به در آورم: آن جایی که نامه اعمال دست به دست می شود، در صراط، و هنگام سنجش اعمال. خصال 1:109؛ امالی صدوق 121. 6 هروی گوید: امام رضا(علیه السلام) وارد بارگاهی شد که هارون را آن جا در خاک نهاده بودند، در کنار گور او با دست خویش خطی بر زمین کشید و فرمود: این تربت من است که در آن دفن می شوم و خدا این جا را محل آمدوشد پیروان و دوستداران من خواهد ساخت. هر زائری که به دیدار من آید و هر مسلمانی که بر من سلام دهد، با شفاعت ما اهل بیت، بخشش و رحمت خداوندی را از آن خود خواهد کرد. عیون اخبارالرضا(ع) 2:136. 7 عبدالعظیم حسنی گوید: به امام جواد(علیه السلام) عرض کردم: من میان زیارت قبر جدّتان امام حسین(علیه السلام) و زیارت بارگاه پدرتان در طوس حیران مانده ام، شما چه می گویید؟ فرمود: اندکی درنگ کن! سپس به خانه رفت و در حالی که گونه هایش آغشته به اشک بود، بیرون آمد و فرمود: زائران بارگاه امام حسین(علیه السلام) فراوان اند و زائران قبر پدرم در طوس اندک. عیون اخبارالرضا 2:256. 8 صقر بن دلف گوید: از سرورم امام هادی (علیه السلام) شنیدم که فرمود: هر که به درگاه خداوند نیازی دارد، قبر جدّم امام رضا(علیه السلام) در طوس را بدین سان زیارت نماید که نخست غسل کند، در بالاسر دو رکعت نماز بگزارد و در قنوت حاجت خویش را بر زبان آورد... اگر در خواسته اش معصیت یا بریدن از خویشان نباشد، مستجاب خواهد شد؛ زیرا جای قبر آن حضرت پاره ای از بهشت است و هر مؤمنی که آن را زیارت کند، خدا او را از آتش رهایی بخشد و در سرای امنیت جای دهد. عیون اخبارالرضا(ع) 2:262؛ امالی صدوق 588
درباره فضیلت زیارت امام رضا (ع) برایم توضیح دهید.
1 امام باقر(علیه السلام)، از جدّش، از امیرالمؤمنین(علیه السلام) نقل کرده است که پیامبر(ص) فرمود: پاره ای از پیکر من در خراسان دفن خواهد شد، هر گرفتاری که او را زیارت کند، خدا ناراحتی او را برطرف سازد، و هر گنهکاری که به زیارت او رود، خداوند گناه او را ببخشد.
عیون اخبار الرضا(ع) 2:257؛ امالی صدوق:119
2 ابوهاشم جعفری گوید: از امام جواد(علیه السلام) شنیدم که فرمود: میان دو کوه طوس، پاره ای است که آن را از بهشت ستانده اند، هر که بدان جا درآید، روز رستاخیز از آتش ایمن خواهد ماند
. عیون اخبارالرضا(ع) 2:256
3 حسین بن زید گوید: از امام صادق(علیه السلام) شنیدم که می فرمود: مردی از نسل فرزندم موسی ، قیام خواهد کرد که همنام امیرالمؤمنین(علیه السلام) است و در سرزمین طوس که در خراسان است، دفن خواهد شد... او در همان جا با زهر کشته می شود و غریبانه به خاکش می سپارند. هر که او را با معرفت زیارت کند، خداوند او را همسان کسانی که پیش از پیروزی ، بخشش و پیکار کرده باشند، پاداش خواهد داد.
عیون اخبارالرضا(ع) 2:255؛ امالی صدوق 118.
4 بزنطی گوید: از امام رضا(علیه السلام) شنیدم که فرمود: هر یک از دوستان من که عارفانه به دیدار من آید، من خود در روز رستاخیز از او شفاعت کنم.
امالی صدوق 119.
5 امام رضا(ع) فرمود: هر کس که دوری سفر را بر خود بپذیرد و به زیارت من آید، من در روز قیامت در سه جایگاه به نزد او خواهم شتافت تا او را از تنگنا به در آورم: آن جایی که نامه اعمال دست به دست می شود، در صراط، و هنگام سنجش اعمال. خصال 1:109؛ امالی صدوق 121.
6 هروی گوید: امام رضا(علیه السلام) وارد بارگاهی شد که هارون را آن جا در خاک نهاده بودند، در کنار گور او با دست خویش خطی بر زمین کشید و فرمود: این تربت من است که در آن دفن می شوم و خدا این جا را محل آمدوشد پیروان و دوستداران من خواهد ساخت. هر زائری که به دیدار من آید و هر مسلمانی که بر من سلام دهد، با شفاعت ما اهل بیت، بخشش و رحمت خداوندی را از آن خود خواهد کرد.
عیون اخبارالرضا(ع) 2:136.
7 عبدالعظیم حسنی گوید: به امام جواد(علیه السلام) عرض کردم: من میان زیارت قبر جدّتان امام حسین(علیه السلام) و زیارت بارگاه پدرتان در طوس حیران مانده ام، شما چه می گویید؟ فرمود: اندکی درنگ کن! سپس به خانه رفت و در حالی که گونه هایش آغشته به اشک بود، بیرون آمد و فرمود: زائران بارگاه امام حسین(علیه السلام) فراوان اند و زائران قبر پدرم در طوس اندک.
عیون اخبارالرضا 2:256.
8 صقر بن دلف گوید: از سرورم امام هادی (علیه السلام) شنیدم که فرمود: هر که به درگاه خداوند نیازی دارد، قبر جدّم امام رضا(علیه السلام) در طوس را بدین سان زیارت نماید که نخست غسل کند، در بالاسر دو رکعت نماز بگزارد و در قنوت حاجت خویش را بر زبان آورد... اگر در خواسته اش معصیت یا بریدن از خویشان نباشد، مستجاب خواهد شد؛ زیرا جای قبر آن حضرت پاره ای از بهشت است و هر مؤمنی که آن را زیارت کند، خدا او را از آتش رهایی بخشد و در سرای امنیت جای دهد.
عیون اخبارالرضا(ع) 2:262؛ امالی صدوق 588
- [سایر] حضرت امام رضا (علیه السلام) درباره فضیلت زیارت خود چه فرموده اند؟
- [سایر] کیفیت زیارت امام رضا(ع) چگونه است؟
- [سایر] آداب زیارت امام رضا(ع) چیست؟
- [سایر] دلیل فرمایش امام حسن عسگری (ع) که ثواب زیارت امام رضا (ع)بیشتر از زیارت امام حسین (ع) است، چیست؟
- [سایر] آیا از نگاه احادیث، زیارت امام رضا(ع) بر زیارت امام حسین(ع) برتری دارد؟!
- [سایر] برنامه کامل برای زیارت امام رضا علیه السّلام چیست؟
- [سایر] فضیلت دوست داشتن و محبت امام رضا علیه السلام را بیان کنید؟
- [سایر] برای یک زیارت کامل دوست دارم وقتی به حرم مطهر امام رضا (علیه السلام) مشرف میشوم، بهترین بهره و استفاده معنوی را از آن مکان مقدس ببرم. چه توصیهای برای رعایت آداب زیارت امام رضا (علیه السلام) شده است؟
- [سایر] اگر کسی شب خواب ببیند که به زیارت زیارت امام حسین علیه السلام یا امام رضا علیه السلام رفت به چه معنی است؟
- [سایر] چرا در زیارت حضرت معصومه (علیها السلام) باید رو به قبله و در زیارت امام رضا (علیه السلام) برای خواندن زیارت، قبله باید پشت سر ما واقع شود؟
- [آیت الله سبحانی] اگر نذر کند که به زیارت یکی از امامان مثلاً به زیارت حضرت اباعبدالله(علیه السلام)مشرف شود، چنانچه به زیارت امام دیگر برود کافی نیست و اگر به واسطه عذری نتواند آن امام را زیارت کند چیزی بر او واجب نیست.
- [آیت الله بروجردی] اگر نذر کند که به زیارت یکی از امامان مثلاً به زیارت حضرت اباعبدالله عَلَیْهِ السَّلَام مشّرف شود، چنانچه به زیارت امام دیگر برود کافی نیست و اگر به واسطهی عذری نتواند آن امام را زیارت کند، چیزی بر او واجب نیست.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه نذر کند به زیارت یکی از امامان مثلاً به زیارت حضرت امام حسین(علیه السلام) مشرف شود، اگر به زیارت امام دیگری برود کافی نیست و هرگاه به واسطه عذری نتواند آن امام را زیارت کند چیزی بر او نیست.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر نذر کند که به زیارت یکی از امامان مثلا به زیارت حضرت اباعبدالله(علیه السلام) مشرف شود، چنانچه به زیارت امام دیگر برود کافی نیست و اگر بواسطه عذری نتواند آن امام را زیارت کند چیزی بر او واجب نیست.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر نذر کند به زیارت یکی از امامان مثلا به زیارت حضرت ابی عبدالله علیه السلام مشرف شود چنانچه به زیارت امام دیگر برود کافی نیست و اگر به واسطه عذری نتواند ان امام را زیارت کند چیزی بر او واجب نیست
- [آیت الله نوری همدانی] اگر نذر کند که به زیارت یکی ازامامان مثلاً به زیارت حضرتِ اَبا عَبْدِاللهِ (علیه السّلام ) مشرف شود ، چنانچه به زیارت امام دیگر برود کافی نیست واگر به واسطة عذری نتواند آن امام را زیارت کند چیزی بر او واجب نیست .
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر نذر کند که به زیارت یکی از ائمه:، مثلاً به زیارت حضرت ابا عبدالله علیه السلام مشرف شود، چنان چه به زیارت امام دیگر برود کافی نیست، و اگر به واسطه عذری نتواند آن امام را زیارت کند، چیزی بر او واجب نیست.
- [آیت الله مکارم شیرازی] وقت فضیلت نماز ظهر تا موقعی است که سایه شاخص به اندازه خود شاخص شود (منظور سایه ای است که از ظهر به بعد پیدا می شود) و وقت فضیلت عصر از موقعی که سایه شاخص به اندازه خود آن است تا موقعی که به اندازه دو برابر آن شود و وقت فضیلت نماز مغرب از غروب است تا ناپدید شدن حمره مغربیه (رنگ سرخی که بعد از غروب آفتاب در مغرب ظاهر می شود) و وقت فضیلت نماز عشاء از موقعی است که سرخی مزبور ناپدیدمی شود تا یک سوم از شب و وقت فضیلت نماز صبح از اول طلوع فجر سپیده صبح است تا موقعی که هوا روشن شود.
- [آیت الله سیستانی] کسی که فقط یک نماز قضا از روزهای پیش دارد ، بهتر این است که اگر وقت فضیلت نماز آن روز فوت نمیشود ، اول آن را بخواند بعد مشغول نماز آن روز شود . و نیز اگر از روزهای پیش نماز قضا ندارد ولی یک نماز یا بیشتر از همان روز از او قضا شده است ، در صورتی که وقت فضیلت آن نماز فوت نمیشود ، بهتر این است که نماز قضای آن روز را پیش از نماز ادا بخواند .
- [آیت الله مکارم شیرازی] یکی از مستحبات مؤکد این است که نماز را در اول وقت فضیلت آن بخوانند و در روایات راجع به آن بسیار سفارش شده است و هرچه به اول وقت فضیلت نزدیکتر باشد بهتر است.