در این مورد باید عرض شود : اولاً ازدواج در شبه جزیره عربستان درآن زمان بدین ترتیب بود که دختران را به همسری مردانی که سن بالائی داشتند در می آوردند و این روش کاملاً عادی بود ،نمونه های آن بسیار زیاد است و در ثانی اکثر ازدواجهای پیامبر بر اساس مصلحت وجو سیاسی ورفتار و افکار قومی و قبیله ای آن زمان ، وبه منظور تقویت بنیان و اساس نهال اسلام و جهت پیشبرد اهداف والا و گسترش روز افزون آن بوده است و نکته دیگر که در این خصوص باید عرض شود اینکه ازدواج پیامبر با عایشه وحفصه بنا به در خواست و اصرار پدر این دو نفر (ابوبکر و عمر) به پیامبر بود که با اهداف از پیش تعیین شده ویکسری اغراض سیاسی این پیشنهاد و درخواست را به حضرت دادند واز جمله اینکه آنها بدنبال موقعیت سیاسی برای خود بودن کما اینکه تاریخ گواهی می دهد که آنها پس از شهادت پیامبر (صلی الله علیه واله وسلم) متوسل به چنین حربه ای هم شدند لذا نتیجه آنکه ازدواجهای حضرت از روی شهوت نبوده و بلکه بنا بر مصالح و شرایط نهال نو پای اسلام بوده و دوم اینکه پیامبر اگر قرار بود بر طبق خواست هوی وهوس خود عمل نمایند می بایستی در اوان جوانی هم با حضرت خدیجه (سلام الله علیها) ازدواج نمی نمودند چرا که آن بانو از حضرت بزرگتر و در ضمن بیوه زن هم بودند. اگر پیامبر(ص) و یا امامان(ع) با زنی ازدواج می‌کردند گزینش آن با علم غیب نبود؛ چنان که حضرت نوح و حضرت لوط با زنانی ازدواج کردند که در زمره هلاک شدگان قرار گرفتند. بنابراین آینده‌ای که هنوز نیامده، مبنای انتخاب و گزینش همسر برای انبیا نبوده است. برای آگاهی بیشتر در این رابطه بهتر است به کتاب‌های زیر مراجعه فرمایید : 1- فروغ ابدیت ، ج 1 ، ص 158 و ج2،ص 528،جعفر سبحانی 2- زندگانی حضرت محمد ، صفحات 473 به بعد،رسولی محلاتی 3- همسران رسول خدا،عقیقی بخشایشی 4- زنان پیامبر اسلام،عماد الدین حسین اصفهانی www.morsalat.com
در این مورد باید عرض شود : اولاً ازدواج در شبه جزیره عربستان درآن زمان بدین ترتیب بود که دختران را به همسری مردانی که سن بالائی داشتند در می آوردند و این روش کاملاً عادی بود ،نمونه های آن بسیار زیاد است و در ثانی اکثر ازدواجهای پیامبر بر اساس مصلحت وجو سیاسی ورفتار و افکار قومی و قبیله ای آن زمان ، وبه منظور تقویت بنیان و اساس نهال اسلام و جهت پیشبرد اهداف والا و گسترش روز افزون آن بوده است و نکته دیگر که در این خصوص باید عرض شود اینکه ازدواج پیامبر با عایشه وحفصه بنا به در خواست و اصرار پدر این دو نفر (ابوبکر و عمر) به پیامبر بود که با اهداف از پیش تعیین شده ویکسری اغراض سیاسی این پیشنهاد و درخواست را به حضرت دادند واز جمله اینکه آنها بدنبال موقعیت سیاسی برای خود بودن کما اینکه تاریخ گواهی می دهد که آنها پس از شهادت پیامبر (صلی الله علیه واله وسلم) متوسل به چنین حربه ای هم شدند لذا نتیجه آنکه ازدواجهای حضرت از روی شهوت نبوده و بلکه بنا بر مصالح و شرایط نهال نو پای اسلام بوده و دوم اینکه پیامبر اگر قرار بود بر طبق خواست هوی وهوس خود عمل نمایند می بایستی در اوان جوانی هم با حضرت خدیجه (سلام الله علیها) ازدواج نمی نمودند چرا که آن بانو از حضرت بزرگتر و در ضمن بیوه زن هم بودند.
اگر پیامبر(ص) و یا امامان(ع) با زنی ازدواج میکردند گزینش آن با علم غیب نبود؛ چنان که حضرت نوح و حضرت لوط با زنانی ازدواج کردند که در زمره هلاک شدگان قرار گرفتند. بنابراین آیندهای که هنوز نیامده، مبنای انتخاب و گزینش همسر برای انبیا نبوده است.
برای آگاهی بیشتر در این رابطه بهتر است به کتابهای زیر مراجعه فرمایید :
1- فروغ ابدیت ، ج 1 ، ص 158 و ج2،ص 528،جعفر سبحانی
2- زندگانی حضرت محمد ، صفحات 473 به بعد،رسولی محلاتی
3- همسران رسول خدا،عقیقی بخشایشی
4- زنان پیامبر اسلام،عماد الدین حسین اصفهانی
www.morsalat.com
- [سایر] آیا پیامبر با عایشه در سن 9 سالگی ازدواج کرد؟
- [سایر] در کتب سنی احادیثی وجود دارد که می گوید پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) با عایشه زمانی ازدواج کرد که عایشه 9 ساله بود، واقعیت مطلب چیست؟
- [سایر] چرا پیامبر(ص) با عایشه ازدواج کردند؟
- [سایر] عایشه قبل از ازدواج با پیامبر(ص) ازدواج کرده بود؟
- [سایر] عایشه در زمان ازدواج با پیامبر (ص) چند سال داشت؟
- [سایر] چرا پیامبر (ص) با یک دختر نه ساله ازدواج می کند؟
- [سایر] علت ازدواج پیامبر(صلی الله علیه و آله) با عایشه چه بوده است؟
- [سایر] چرا پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) در حدود 50 سالگی با دختری 9 ساله ازدواج کرده است؟ و چرا خدا به او گفته که با زن فرزندش ازدواج کند؟
- [سایر] من با پرداخت مبلغی دو دختر (9 ساله و 11 ساله) را از خانواده ای گرفتم آیا ازدواج هم زمان و نزدیکی با این دو در کنار هم ایراد دارد؟
- [سایر] سن صفیه همسر پیامبر هنگام ازدواج با ایشان چقدر بوده و کدامیک از دلایل منطقی تعدد زوجات پیامبر که همگی به ان واقفیم در مورد ازدواج صفیه و عایشه صدق میکند
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه کسی دختری را برای پسر خود عقد کند، خودش می تواند با مادر آن دختر ازدواج نماید، همچنین اگر اول خودش با مادر آن دختر ازدواج کرده می تواند آن دختر را برای پسر خود بگیرد.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر انسان با دختری ازدواج کند؛ دیگر نمی تواند با زنی که آن دختر را شیر کامل داده ازدواج نماید.
- [آیت الله سیستانی] اگر انسان با دختری ازدواج کند ، دیگر نمیتواند با زنی که آن دختر را شیر کامل داده ازدواج نماید .
- [آیت الله خوئی] اگر انسان با دختری ازدواج کند، دیگر نمیتواند با زنی که آن دختر را شیر کامل داده ازدواج نماید.
- [آیت الله اردبیلی] اگر انسان با دختری ازدواج کند، دیگر نمیتواند با زنی که آن دختر را شیر کامل داده ازدواج نماید.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر انسان با دختری ازدواج کند، دیگر نمیتواند با زنی که آن دختر را شیر کامل داده ازدواج نماید.
- [آیت الله سبحانی] اگر انسان با دختری ازدواج کند، دیگر نمی تواند با زنی که آن دختر را شیر کامل داده، ازدواج نماید.
- [آیت الله سبحانی] اگر انسان با دختری ازدواج کند، دیگر نمی تواند با زنی که آن دختر را شیر کامل داده، ازدواج نماید.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر انسان با دختری ازدواج کند، دیگر نمی تواند با زنی که آن دختر را شیر کامل داده ازدواج نماید.
- [آیت الله بروجردی] اگر انسان با دختری ازدواج کند، دیگر نمیتواند با زنی که آن دختر را شیر کامل داده ازدواج نماید.