صلوات درود قلبی انسان به سید و سالار پیامبران(صلی الله علیه و آله و سلم) است و یک ارتباط معنوی و روحی با آن جناب میباشد که به مثابه همة پیامبران الهی خواهد بود چون که صد آید نود در پیش ما است نام احمد نام جمله انبیاء است و با فرستادن این درود بر آن پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) با همه اولیاء الهی ارتباط روحی و معنوی برقرار کردهای چه که این عزیزان سرور و سید اولیاء الهی هستند صلوات جملهای مختصر است که اصول عقاید در آن به گونهای اجمالی و سر بسته مورد اشارت واقع شده است چون اللهم میگویی توحید را اشارت کردهای و چون صلوات(صل) را قصد کنی در واقع اعتراف ضمنی به حیات بعد از مرگ طبیعی کردهای و چون محمد صلی الله علیه و آله و سلم را مورد درود قرار میدهی به نبوت آن حضرت تسلیم گشتهایی و چون آل او و عترت و اهل بیت گرامیش را به زبان آورده و درود فرستادی به امامت و جانشینی آن اشارتی داشته ای ، اللهم صل علی محمد و آل محمد و اگر بر پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) دورد فرستی و آل او نفرستی صلوات تو ابتر و نارسا بوده است چنان چه اگر به رسالت او ایمان آورده و ایمان به امامت اینان نیاوری ایمانت ناقص خواهد بود. و چون نام آن حضرت را بشنوی و صلوات نفرستی بخیل ترین انسانها خواهی بود(1) که درود فرستان بر آن سرور کائنات هزینهای جز قلب پاک و محبت پاک نطلبد. پی نوشت: 1.بحار الانوار/ج9/ص228وج49/ص232.
صلوات درود قلبی انسان به سید و سالار پیامبران(صلی الله علیه و آله و سلم) است و یک ارتباط معنوی و روحی با آن جناب میباشد که به مثابه همة پیامبران الهی خواهد بود
چون که صد آید نود در پیش ما است
نام احمد نام جمله انبیاء است
و با فرستادن این درود بر آن پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) با همه اولیاء الهی ارتباط روحی و معنوی برقرار کردهای چه که این عزیزان سرور و سید اولیاء الهی هستند صلوات جملهای مختصر است که اصول عقاید در آن به گونهای اجمالی و سر بسته مورد اشارت واقع شده است چون اللهم میگویی توحید را اشارت کردهای و چون صلوات(صل) را قصد کنی در واقع اعتراف ضمنی به حیات بعد از مرگ طبیعی کردهای و چون محمد صلی الله علیه و آله و سلم را مورد درود قرار میدهی به نبوت آن حضرت تسلیم گشتهایی و چون آل او و عترت و اهل بیت گرامیش را به زبان آورده و درود فرستادی به امامت و جانشینی آن اشارتی داشته ای ، اللهم صل علی محمد و آل محمد و اگر بر پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) دورد فرستی و آل او نفرستی صلوات تو ابتر و نارسا بوده است چنان چه اگر به رسالت او ایمان آورده و ایمان به امامت اینان نیاوری ایمانت ناقص خواهد بود. و چون نام آن حضرت را بشنوی و صلوات نفرستی بخیل ترین انسانها خواهی بود(1) که درود فرستان بر آن سرور کائنات هزینهای جز قلب پاک و محبت پاک نطلبد.
پی نوشت:
1.بحار الانوار/ج9/ص228وج49/ص232.
- [سایر] آیا صلوات ما به رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) می رسد؟
- [سایر] آیا فرستادن صلوات بر درجات پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) میافزاید؟ بر دنیا یا آخرتشان تأثیری دارد؟ چگونه؟
- [سایر] اولین جمله حضرت محمد(صلی الله علیه و آله و سلم) در هنگامی که به پیامبری مبعوث شدند چه بود؟
- [سایر] چرا مقام پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) از ابراهیم(علیه السلام) بالاتر است ؟
- [سایر] آیا پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) با سواد بوده است؟
- [سایر] آخرین درخواست پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) از اصحاب چه بوده است؟
- [سایر] برخورد پیامبر گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) با جوانان چگونه بوده است؟
- [سایر] شعر درباره میلاد پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم بفرمایید؟
- [سایر] فلسفه بعثت پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) چه بوده است؟
- [سایر] آیا پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) بر جنیان نیز مبعوث شده است؟
- [آیت الله نوری همدانی] موقع نوشتن اسم مبارک حضرت رسول – صلی الله علیه و آله و سلم – مستحب است صلوات را هم بنویسد . و نیز بهتر است هر وقت آن حضرت را یاد می کند ، صلوات بفرستد .
- [آیت الله شبیری زنجانی] صلوات بر پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و آل او از مستحبات مؤکد است و هر وقت انسان اسم مبارک حضرت رسول صلی الله علیه و آله مانند محمد و احمد یا لقب یا کنیه آن جناب؛ مثل مصطفی و ابو القاسم، را بگوید یا بشنود، اگر چه در نماز باشد، مستحب است صلوات بفرستد.
- [آیت الله خوئی] هر وقت انسان اسم مبارک حضرت رسول الله (صلی الله علیه و آله و سلم) را مانند محمد و احمد یا لقب و کنیه آن جناب را مثل مصطفی و ابوالقاسم بگوید یا بشنود، اگرچه در نماز باشد، مستحب است صلوات بفرستد.
- [امام خمینی] هر وقت انسان اسم مبارک حضرت رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم مانند محمد و احمد یا لقب و کنیه آن جناب را مثل مصطفی و ابوالقاسم بگوید یا بشنود اگر چه در نماز باشد، مستحب است صلوات بفرستد.
- [آیت الله نوری همدانی] هر وقت انسان اسم مبارک حضرت رسول – صلی الله علیه و آله و سلم – مانند محمد و احمد ، یا لقب و کنیة آن جناب را مثل مصطفی و ابوالقاسم ، بگوید یا بشنود ، اگر چه در نماز باشد ، مستحب است صلوات بفرست .
- [آیت الله شبیری زنجانی] موقع نوشتن اسم مبارک حضرت رسول صلی الله علیه و آله مستحب است صلوات را هم بنویسد و نیز بهتر است هر وقت آن حضرت را یاد میکند صلوات بفرستد. مبطلات نماز
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . موقع نوشتن اسم مبارک حضرت رسول صلی الله علیه و آله ، مستحب است صلوات را هم بنویسد و نیز بهتر است هر وقت آن حضرت را یاد می کند، صلوات بفرستد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . هر وقت انسان اسم مبارک حضرت رسول اکرم صلی الله علیه و آله مانند محمد و احمد صلی الله علیه و آله یا لقب و کنیه آن جناب را مثل مصطفی و ابو القاسم بگوید یا بشنود اگر چه در نماز باشد، مستحب است صلوات بفرستد.
- [آیت الله اردبیلی] بنابر احتیاط حمد و ثنای پروردگار و صلوات بر پیامبر اکرم و آل پیامبر علیهمالسلام باید به عربی گفته شود و در حمد و ثنای خداوند و صلوات بر پیامبر اکرم و آل پیامبر علیهمالسلام و دعوت مردم به تقوا و خواندن یک سوره کامل در دو خطبه، باید ترتیب مراعات شود.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] موقع نوشتن اسم مبارک حضرت رسول(صلی الله علیه وآله) مستحب است صلوات را هم بنویسد و نیز بهتر است هر وقت آن حضرت را یاد می کند صلوات بفرستد.