قرآن معجزات متعددی را برای پیامبر ذکر کرده است که ذیلاً بدانها اشاره میکنیم: الف شق القمر: زمانی که مشرکان ایمان خود را منوط به دو نیم شدن ماه به اشاره پیامبر دانستند حضرت به اذن الهی این کار را انجام داد چنان که قرآن میفرماید: (اقْترَبَتِ الساعَةُ وَ انشقَّ الْقَمَرُوَ إِن یَرَوْا ءَایَةً یُعْرِضوا وَ یَقُولُوا سِحْرٌ مُّستَمِرٌّوَ کذَّبُوا وَ اتَّبَعُوا أَهْوَاءَهُمْ وَ کلُّ أَمْرٍ مُّستَقِرٌّوَ لَقَدْ جَاءَهُم مِّنَ الأَنبَاءِ مَا فِیهِ مُزْدَجَرٌ[1] قیامت نزدیک شد و ماه از هم شکافت .و هر گاه نشانه و معجزه‌ای را ببینند اعراض کرده می‌گویند : این سحری است مستمر ! ذیل آیه کاملاً گواه آن است که مقصود از آیه شکافتن ماه در روز رستاخیز نیست بلکه مربوط به عصر پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) است. ب معراج: پیامبر اکرم در یک شب از مسجد الحرام در مکه به مسجد اقصی در فلسطین و از آنجا به جهان بالا رفت سیری چنین عظیم در زمانی آن سان کوتاه از دیگر معجزات پیامبر گرامی استکه در قرآن نقل شده است و قدرت الهی بالاتر از آن است که عوامل طبیعی مانع از عروج فرستاده وی به عالم بالا باشد.[2] ج مباهله با اهل کتاب: پیامبر برای اثبات حقانیت خود عدهای از اهل کتاب را به مباهله دعوت کرد و گفت بیایید تا خود فرزندان و زنانمان به مباهله برخیزیم مسلم است که مباهله به نابودی یکی از دو طرف منتهی میشد ولی او آمادگی خود را اعلان کرد و در نتیجه آن گروه از اهل کتاب با مشاهده قاطعیت و استواری پیامبر اسلام و اینکه وی عزیزترین کسان خویش را بیپروا به عرصه مباهله آورده است عقب نشینی کردند و تن به قبول شرایط پیامبر دادند.[3] د- اخبار از غیب: همانطوریکه حضرت مسیح (علیه السلام) از غیب خبر میداد [4]، پیامبر گرامی اسلامی نیز از طریق وحی از غیب خبر میداد که یکی از آنها پیروزی رومیان بر ایرانیان [5]و دیگری فتح مکه [6]بود. اینها یک رشته معجزاتی است که ذکر آن در خود قرآن آمده است افزون بر این مورخان و محدثان اسلامی معجزات بسیار دیگری برای آن حضرت نقل کردهاند که مجموع آنها از تواتر اجمالی برخوردار است. پی نوشتها: [1] سوره قمر ، آیه 1-4 . [2] سوره اسرا ، آیه 1. [3] سوره آل عمران ، آیه 61. [4] سوره آل عمران ، آیه 49. [5] سوره روم ، آیه 2و3. [6] سوره فتح ، آیه 27 .
آیا حضرت رسول (صلی الله علیه و آله و سلم) دارای معجزهای بوده است که در قران کریم ذکر شده باشد ؟ اگر بله کدامند؟
قرآن معجزات متعددی را برای پیامبر ذکر کرده است که ذیلاً بدانها اشاره میکنیم:
الف شق القمر: زمانی که مشرکان ایمان خود را منوط به دو نیم شدن ماه به اشاره پیامبر دانستند حضرت به اذن الهی این کار را انجام داد چنان که قرآن میفرماید: (اقْترَبَتِ الساعَةُ وَ انشقَّ الْقَمَرُوَ إِن یَرَوْا ءَایَةً یُعْرِضوا وَ یَقُولُوا سِحْرٌ مُّستَمِرٌّوَ کذَّبُوا وَ اتَّبَعُوا أَهْوَاءَهُمْ وَ کلُّ أَمْرٍ مُّستَقِرٌّوَ لَقَدْ جَاءَهُم مِّنَ الأَنبَاءِ مَا فِیهِ مُزْدَجَرٌ[1] قیامت نزدیک شد و ماه از هم شکافت .و هر گاه نشانه و معجزهای را ببینند اعراض کرده میگویند : این سحری است مستمر !
ذیل آیه کاملاً گواه آن است که مقصود از آیه شکافتن ماه در روز رستاخیز نیست بلکه مربوط به عصر پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) است.
ب معراج: پیامبر اکرم در یک شب از مسجد الحرام در مکه به مسجد اقصی در فلسطین و از آنجا به جهان بالا رفت سیری چنین عظیم در زمانی آن سان کوتاه از دیگر معجزات پیامبر گرامی استکه در قرآن نقل شده است و قدرت الهی بالاتر از آن است که عوامل طبیعی مانع از عروج فرستاده وی به عالم بالا باشد.[2]
ج مباهله با اهل کتاب: پیامبر برای اثبات حقانیت خود عدهای از اهل کتاب را به مباهله دعوت کرد و گفت بیایید تا خود فرزندان و زنانمان به مباهله برخیزیم مسلم است که مباهله به نابودی یکی از دو طرف منتهی میشد ولی او آمادگی خود را اعلان کرد و در نتیجه آن گروه از اهل کتاب با مشاهده قاطعیت و استواری پیامبر اسلام و اینکه وی عزیزترین کسان خویش را بیپروا به عرصه مباهله آورده است عقب نشینی کردند و تن به قبول شرایط پیامبر دادند.[3]
د- اخبار از غیب: همانطوریکه حضرت مسیح (علیه السلام) از غیب خبر میداد [4]، پیامبر گرامی اسلامی نیز از طریق وحی از غیب خبر میداد که یکی از آنها پیروزی رومیان بر ایرانیان [5]و دیگری فتح مکه [6]بود.
اینها یک رشته معجزاتی است که ذکر آن در خود قرآن آمده است افزون بر این مورخان و محدثان اسلامی معجزات بسیار دیگری برای آن حضرت نقل کردهاند که مجموع آنها از تواتر اجمالی برخوردار است.
پی نوشتها:
[1] سوره قمر ، آیه 1-4 .
[2] سوره اسرا ، آیه 1.
[3] سوره آل عمران ، آیه 61.
[4] سوره آل عمران ، آیه 49.
[5] سوره روم ، آیه 2و3.
[6] سوره فتح ، آیه 27 .
- [سایر] نمونههایی از آداب و رفتار پیامبراکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) را ذکر کنید.
- [سایر] اگر دعوت پیامبراکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) جهان شمول بوده است پس چرا قرآن کریم به زبان عربی نازل شده است؟
- [سایر] معجزههایی که هنگام تولد پیامبراکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) اتفاق افتاد، در کدام سوره قرآن کریم بیان شده است؟
- [سایر] مراحل سهگانه عصمت علمی پیامبراکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) در قرآن چگونه است؟
- [سایر] قرآن برای چه بر پیامبراکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) نازل شده است؟
- [سایر] نام های حضرت محمد(صلی الله علیه و آله و سلم) در قرآن چیست؟
- [سایر] رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) چه سفارش هایی درباره ی قرآن فرمودند؟
- [سایر] سیره رسول اکرم صلّی الله علیه و آله را از دیدگاه قرآن کریم چیست؟
- [سایر] سیره رسول اکرم صلّی الله علیه و آله را از دیدگاه قرآن کریم چیست؟
- [سایر] سیره رسول اکرم صلّی الله علیه و آله از دیدگاه قرآن کریم چیست؟
- [امام خمینی] مستحب است بعد از تکبیرة الاحرام بگوید: "یا محسن قد اتاک المسیی ء و قد امرت المحسن ان یتجاوز عن المسیی ء انت المحسن و انا المسیی ء بحق محمد و آل محمد صل علی محمد و آل محمد و تجاوز عن قبیح ما تعلم منی"، یعنی ای خدایی که به بندگان احسان می کنی، بنده گنهکار به در خانه تو آمده و تو امر کرده ای که نیکوکار از گنهکار بگذرد، تو نیکوکاری و من گناهکار، به حق محمد و آل محمد صلی الله علیه و آله و سلم رحمت خود را بر محمد و آل محمد بفرست و از بدیهایی که می دانی از من سر زده بگذر.
- [آیت الله خوئی] مستحب است بعد از تکبیرة الاحرام بگوید:" یا محسن قد اتاک المسییء و قد امرت المحسن ان یتجاوز عن المسیء انت المحسن و انا المسیء بحق محمد و آل محمد صل علی محمد و آل محمد و تجاوز عن قبیح ما تعلم منی"، یعنی ای خدایی که به بندگان احسان میکنی بنده گنهکار به در خانه تو آمده و تو امر کردهای که نیکوکار از گنهکار بگذرد، تو نیکوکاری و من گناهکار، به حق محمد و آل محمد صلی الله علیه و آله و سلم رحمت خود را بر محمد و آل محمد بفرست و از بدیهایی که میدانی از من سر زده بگذر.
- [امام خمینی] موقع نوشتن اسم مبارک حضرت رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم مستحب است صلوات را هم بنویسد. و نیز بهتر است هر وقت آن حضرت را یاد می کند صلوات بفرستد
- [آیت الله نوری همدانی] موقع نوشتن اسم مبارک حضرت رسول – صلی الله علیه و آله و سلم – مستحب است صلوات را هم بنویسد . و نیز بهتر است هر وقت آن حضرت را یاد می کند ، صلوات بفرستد .
- [آیت الله شبیری زنجانی] صلوات بر پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و آل او از مستحبات مؤکد است و هر وقت انسان اسم مبارک حضرت رسول صلی الله علیه و آله مانند محمد و احمد یا لقب یا کنیه آن جناب؛ مثل مصطفی و ابو القاسم، را بگوید یا بشنود، اگر چه در نماز باشد، مستحب است صلوات بفرستد.
- [آیت الله خوئی] هر وقت انسان اسم مبارک حضرت رسول الله (صلی الله علیه و آله و سلم) را مانند محمد و احمد یا لقب و کنیه آن جناب را مثل مصطفی و ابوالقاسم بگوید یا بشنود، اگرچه در نماز باشد، مستحب است صلوات بفرستد.
- [امام خمینی] هر وقت انسان اسم مبارک حضرت رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم مانند محمد و احمد یا لقب و کنیه آن جناب را مثل مصطفی و ابوالقاسم بگوید یا بشنود اگر چه در نماز باشد، مستحب است صلوات بفرستد.
- [آیت الله نوری همدانی] هر وقت انسان اسم مبارک حضرت رسول – صلی الله علیه و آله و سلم – مانند محمد و احمد ، یا لقب و کنیة آن جناب را مثل مصطفی و ابوالقاسم ، بگوید یا بشنود ، اگر چه در نماز باشد ، مستحب است صلوات بفرست .
- [آیت الله مکارم شیرازی] اشْهد انْ لا اله إلا الله وحْده لا شریک له: گواهی می دهم هیچ کس شایسته پرستش جز خداوند نیست، یگانه است و شریک ندارد. و اشْهد ان محمداً عبْده و رسوله: و گواهی می دهم محمد(صلی الله علیه وآله) بنده و فرستاده اوست. اللهم صل علی محمد و آل محمد: خداوندا! درود بفرست بر محمد(صلی الله علیه وآله) و اهل بیت او(علیهم السلام).
- [آیت الله فاضل لنکرانی] مستحب است قبل از تکبیرة الاحرام بگوید: یا مُحْسِنُ قَدْ اَتَاکَ الْمُسِیَیءُ وَقَد اَمَرْتَ الْمُحْسِنَ اَنْ یَتَجاوَزَ عَنِ الْمُسِییء أنْتَ الْمُحْسِنُ وَاَناَ المُسِیءُ بِحَقِّ مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد صَلِّ عَلَی مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَتَجاوَزْ عَنْ قَبیحِ ما تَعْلَمُ مِنِّی یعنی ای خدائی که به بندگان احسان می کنی بنده گنهکار به در خانه تو آمده و تو امر کرده ای که نیکوکار از گنهکار بگذرد تو نیکوکاری و من گنهکار به حق محمد و آل محمد(صلی الله علیه وآله) رحمت خود را بر محمد و آل محمد بفرست و از بدی هائی که می دانی از من سر زده بگذر.