خداوند در سوره احزاب در مورد اهل بیت (علیهم السلام) می فرماید: ((... انما یرید الله لیذهب عنکم الرجس اهل البیت و یطهرکم تطهیرا";... خداوند فقط می خواهد پلیدی و گناه را از شما اهل بیت دور کند و کاملا" شما را پاک سازد)), احزاب , آیه 33). این که اهل بیت (علیهم السلام) بشر هستند به حکم طبیعت انسانی همانند سایر انسان ها بوده و دارای لوازم جسمانی می باشند در این جهت فرقی بین اهل البیت و دیگر انسان ها نیست . البته در مورد فاطمه زهرا(سلام الله علیها) احادیثی وارد شده است که دلالت بر پاکی آن حضرت از آلودگی ظاهری و طبیعی (عادت زنانگی , حیض ) می کند, (فاطمه الزهرا, شادمانی دل پیامبر, احمد رحمانی همدانی , مترجم : دکتر سید حسین افتخارزاده , ص 215, نقل از بحارالانوار, ج 43, ص 15). اما پاکی و طهارتی که برای اهل بیت در آیه می گوید, پاکی از هرگونه پلیدی و گناه را شامل می شود. در زیارت جامعه کبیره هم آمده است : ((عصمکم الله من الزلل وامنکم من الفتن و طهرکم من الدنس واذهب عنکم الرجس و طهرکم تطهیرا"; خدا شما را از لغزش ها حفظ کرد و از فتنه انحرافات در امان داشت و از آلودگی ها پاک ساخت و پلیدی را از شما دور کرد و کاملا" تطهیر نمود)), (تفسیرنمونه , ج 17, ص 297 و 298). منبع: نرم افزار معمای هستی
خداوند در سوره احزاب در مورد اهل بیت (علیهم السلام) می فرماید: ((... انما یرید الله لیذهب عنکم الرجس اهل البیت و یطهرکم تطهیرا";... خداوند فقط می خواهد پلیدی و گناه را از شما اهل بیت دور کند و کاملا" شما را پاک سازد)), احزاب , آیه 33). این که اهل بیت (علیهم السلام) بشر هستند به حکم طبیعت انسانی همانند سایر انسان ها بوده و دارای لوازم جسمانی می باشند در این جهت فرقی بین اهل البیت و دیگر انسان ها نیست . البته در مورد فاطمه زهرا(سلام الله علیها) احادیثی وارد شده است که دلالت بر پاکی آن حضرت از آلودگی ظاهری و طبیعی (عادت زنانگی , حیض ) می کند, (فاطمه الزهرا, شادمانی دل پیامبر, احمد رحمانی همدانی , مترجم : دکتر سید حسین افتخارزاده , ص 215, نقل از بحارالانوار, ج 43, ص 15). اما پاکی و طهارتی که برای اهل بیت در آیه می گوید, پاکی از هرگونه پلیدی و گناه را شامل می شود. در زیارت جامعه کبیره هم آمده است : ((عصمکم الله من الزلل وامنکم من الفتن و طهرکم من الدنس واذهب عنکم الرجس و طهرکم تطهیرا"; خدا شما را از لغزش ها حفظ کرد و از فتنه انحرافات در امان داشت و از آلودگی ها پاک ساخت و پلیدی را از شما دور کرد و کاملا" تطهیر نمود)), (تفسیرنمونه , ج 17, ص 297 و 298).
منبع: نرم افزار معمای هستی
- [سایر] آیا پاکی معصومان(علیهم السلام) ، پاکی حضرت فاطمه(سلام الله علیها) از عادت زنانگی را نیز شامل می شود؟
- [سایر] آیا مقام حضرت زهرا(س) از سایر ائمه معصومین(ع) بالاتر است؟
- [سایر] منظور از حجت بودن حضرت فاطمه زهرا (س) بر سایر معصومین(ع) چیست؟
- [سایر] منظور از حجت بودن حضرت فاطمه زهرا (س) بر سایر معصومین (ع) چیست؟
- [سایر] منظور از حجت بودن حضرت فاطمه زهرا (س) بر سایر معصومین (ع) چیست؟
- [سایر] چرا نام مادر همه معصومین، فاطمه زهرا است؟
- [سایر] آیا معصومین و از جمله حضرت فاطمه سلام الله علیهم در قیامت از پل صراط رد می شوند؟
- [سایر] چرا حضرت فاطمه(س) فاطمه نامیده شده است؟
- [سایر] چگونه می توان از فاطمه زهرا(سلام الله علیها) الگوگیری کرد در حالی که ایشان چهارده قرن پیش می زیستند؟
- [سایر] قاتل حضرت زهرا (سلام الله علیها) کیست؟
- [آیت الله اردبیلی] اگر شوهر بخواهد خود صیغه طلاق را بخواند، چنانچه اسم زن مثلاً فاطمه باشد، میگوید: (زَوْجَتِی فاطِمَةُ خالَعْتُها عَلی ما بَذَلَتْ، هِیَ طالِقٌ) یعنی: (زنم فاطمه را در مقابل آنچه بخشید طلاق خلع دادم، او رهاست).
- [آیت الله بهجت] اگر شوهر بخواهد صیغه طلاق خُلع را بخواند، چنانچه اسم زن مثلاً فاطمه باشد میگوید: (زَوْجَتِی فاطِمَةُ خالَعْتُها عَلی ما بَذَلَتْ هِی طالِق)؛ یعنی: (زنم فاطمه را طلاق خُلع دادم، او رهاست).
- [آیت الله بروجردی] اگر شوهر بخواهد صیغهی طلاق را بخواند، چنانچه اسم زن مثلاً فاطمه باشد، میگوید:(زَوجَتی فاطِمَةَ خالَعْتُها علی ما بَذَلَتْ هی طالِقٌ). (یعنی زنم فاطمه را طلاق خلع دادم او رها است. )
- [امام خمینی] اگر شوهر بخواهد صیغه طلاق خلع را بخواند، چنانچه اسم زن مثلا فاطمه باشد می گوید: "زوجتی فاطمة خالعتها علی ما بذلت هی طالق" یعنی زنم فاطمه را طلاق خلع دادم او رها است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه کسی پناه بر خدا به خدا، یا پیامبر(صلی الله علیه وآله) یا یکی از ائمه معصومین(علیهم السلام) یا فاطمه زهرا(علیهم السلام) دشنام و ناسزا گوید یا عداوت داشته باشد، کافراست.
- [امام خمینی] طلاق باید به صیغه عربی صحیح خوانده شود و دو مرد عادل آن را بشنوند و اگر خود شوهر بخواهد صیغه طلاق را بخواند و اسم زن او مثلا فاطمه باشد،باید بگوید: "زوجتی فاطمة طالق" زن من فاطمه رها است، و اگر دیگری را وکیل کند،آن وکیل باید بگوید: "زوجة موکلی فاطمة طالق".
- [آیت الله بهجت] اگر شوهر بخواهد صیغه مبارات را بخواند، چنانچه مثلاً اسم زن فاطمه باشد، باید بگوید: (بارَأتُ زَوْجَتِی فاطِمَةَ عَلی مَهرِها فَهِی طالِق)، یعنی: (مبارات کردم زنم فاطمه را در مقابل مهر او، پس او رهاست)، و اگر دیگری را وکیل کند، وکیل باید بگوید: (بارَأْتُ زَوْجَةَ مُوَکِّلی فاطِمَةَ عَلی مَهرِها فَهِی طالِق).
- [آیت الله نوری همدانی] طلاق باید به صیغة عربی صحیح خوانده شود و دو مرد عادل آن را بشنوند و اگر خود شوهر بخواهد صیغة طلاق را بخواند و اسم زن او مثلاً فاطمه باشد باید بگوید : زَوْجَتی فاطِمَهُ طالِقٌ یعنی زن من فاطمه رها است و اگر دیگری را وکیل کند که آن وکیل باید بگوید : زَوْجَهُ مُوَکِلی فاطِمَهُ طالِقٌ .
- [آیت الله سبحانی] طلاق باید به صیغه عربی صحیح خوانده شود و دو مرد عادل آن را بشنوند و اگر خود شوهر بخواهد صیغه طلاق را بخواند و اسم زن او مثلاً فاطمه باشد، باید بگوید: زَوْجَتِی فاطِمَهُ طالِق یعنی زن من فاطمه رها است و اگر دیگری را وکیل کند آن وکیل باید بگوید: زَوْجَةُ مَوَکِّلِی فاطِمَةُ طالِق.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] طلاق باید به صیغه عربی صحیح و به کلمه (طالق) خوانده شود و دو مرد عادل آن را بشنوند و اگر خود شوهر بخواهد صیغه طلاق را بخواند و اسم زن او مثلا فاطمه باشد باید بگوید: (زَوْجَتی فاطِمَة طالقٌ); یعنی: زن من فاطمه رها است و اگر دیگری را وکیل کند آن وکیل باید بگوید: (زَوْجَةُ مُوکِّلِی فاطِمَةُ طالِقٌ).