عبور از صراط یکی از مراحلی است که در قیامت همه انسانها پشت سر میگذارند و هیچ منافاتی با مقام و منزلت معصومین و از جمله حضرت فاطمه سلام الله علیهم ندارد و کیفیت عبور از آن برای انسانها متفاوت است. همینطور که مرگ و برزخ و همه مواقف و مراحل آخرت برای همه وجود دارد. ولی بعضی آنرا با آسانی و بعضی با سختی پشت سر میگذارند. نکتهای که لازم است در اینجا گفته شود اینکه: درباره کیفیت تحقق این امور اخروی در بین اهل نظر بحثهایی وجود دارد و بعضی معتقدند که اینها به همین صورت که تصویر و تشبیه شده صورت میگیرد و اکثر اهل نظر معتقدند اینها تشبیهها و تمثیلهایی برای قابل فهم کردن آن است؛ چرا که عقل بشری قدرت درک آن امور اخروی را ندارد و بسیاری از اهل تحقیق و نظر معتقدند که این امور در واقع باطن همین دنیاست و عبور از صراط نیز، باطن همین اعمال ماست که ما با معاصی در معرض سقوط قرار میگیریم و با طاعت خدا از خطر سقوط در جهنم دور میشویم. منبع: پایگاه حوزه
عبور از صراط یکی از مراحلی است که در قیامت همه انسانها پشت سر میگذارند و هیچ منافاتی با مقام و منزلت معصومین و از جمله حضرت فاطمه سلام الله علیهم ندارد و کیفیت عبور از آن برای انسانها متفاوت است. همینطور که مرگ و برزخ و همه مواقف و مراحل آخرت برای همه وجود دارد. ولی بعضی آنرا با آسانی و بعضی با سختی پشت سر میگذارند.
نکتهای که لازم است در اینجا گفته شود اینکه: درباره کیفیت تحقق این امور اخروی در بین اهل نظر بحثهایی وجود دارد و بعضی معتقدند که اینها به همین صورت که تصویر و تشبیه شده صورت میگیرد و اکثر اهل نظر معتقدند اینها تشبیهها و تمثیلهایی برای قابل فهم کردن آن است؛ چرا که عقل بشری قدرت درک آن امور اخروی را ندارد و بسیاری از اهل تحقیق و نظر معتقدند که این امور در واقع باطن همین دنیاست و عبور از صراط نیز، باطن همین اعمال ماست که ما با معاصی در معرض سقوط قرار میگیریم و با طاعت خدا از خطر سقوط در جهنم دور میشویم.
منبع: پایگاه حوزه
- [سایر] آیا پاکی معصومان(علیهم السلام) ، پاکی حضرت فاطمه(سلام الله علیها) از عادت زنانگی را نیز شامل می شود؟
- [سایر] آیا مقام حضرت زهرا(س) از سایر ائمه معصومین(ع) بالاتر است؟
- [سایر] منظور از حجت بودن حضرت فاطمه زهرا (س) بر سایر معصومین(ع) چیست؟
- [سایر] منظور از حجت بودن حضرت فاطمه زهرا (س) بر سایر معصومین (ع) چیست؟
- [سایر] منظور از حجت بودن حضرت فاطمه زهرا (س) بر سایر معصومین (ع) چیست؟
- [سایر] چرا نام مادر همه معصومین، فاطمه زهرا است؟
- [سایر] آیا پاکی معصومان , پاکی حضرت فاطمه از عادت زنانگی را نیز شامل می شود؟
- [سایر] سیمای حضرت فاطمه (سلام الله علیها) در روز قیامت چگونه است؟ آن را توصیف کنید.
- [سایر] لمس کردن نام حضرت زهرا(سلام الله علیها) و ائمه (علیهم السلام) بدون وضو چگونه است ؟
- [سایر] رابطه خلفا ثلاثه با اهل بیت پیامبراکرم (صلی الله علیه و آله) از جمله حضرت علی و حضرت فاطمه زهرا(علیهاالسلام) چگونه بوده است؟
- [آیت الله مظاهری] هرگاه کسی به خدا یا پیامبر صلی الله علیه وآله وسلم یا یکی از ائمّه معصومین علیهم السلام یا فاطمه زهرا علیها السلام ناسزا گوید یا با یکی از اینها دشمنی داشته باشد و یا یکی از ائمه علیهم السلام یا غیر آنها را خدا بداند کافر است.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر خود شوهر بخواهد صیغه طلاق خلع را بخواند چنانچه اسم زن مثلا فاطمه باشد پس از بذل می گوید زوجتی فاطمه خلعتها علی ما بذلت یعنی زنم فاطمه را در مقابل چیزی که بذل نموده طلاق خلع دادم و بنابر احتیاط مستحب بعد از جمله مشتمل بر خلع هی طالق هم بگوید و در صورتی که زن معین باشد بردن نامش لازم نیست
- [آیت الله سبحانی] اگر شوهر بخواهد صیغه طلاق خلع را بخواند، چنانچه اسم زن مثلاً فاطمه باشد می گوید: زَوْجَتِی فاطِمَةُ خلعتها عَلی ما بَذَلَتْ هِیَ طالِق (یعنی زنم فاطمه را طلاق خلع دادم او رها است).
- [آیت الله اردبیلی] اگر شوهر بخواهد خود صیغه طلاق را بخواند، چنانچه اسم زن مثلاً فاطمه باشد، میگوید: (زَوْجَتِی فاطِمَةُ خالَعْتُها عَلی ما بَذَلَتْ، هِیَ طالِقٌ) یعنی: (زنم فاطمه را در مقابل آنچه بخشید طلاق خلع دادم، او رهاست).
- [آیت الله بهجت] اگر شوهر بخواهد صیغه طلاق خُلع را بخواند، چنانچه اسم زن مثلاً فاطمه باشد میگوید: (زَوْجَتِی فاطِمَةُ خالَعْتُها عَلی ما بَذَلَتْ هِی طالِق)؛ یعنی: (زنم فاطمه را طلاق خُلع دادم، او رهاست).
- [آیت الله بروجردی] اگر شوهر بخواهد صیغهی طلاق را بخواند، چنانچه اسم زن مثلاً فاطمه باشد، میگوید:(زَوجَتی فاطِمَةَ خالَعْتُها علی ما بَذَلَتْ هی طالِقٌ). (یعنی زنم فاطمه را طلاق خلع دادم او رها است. )
- [امام خمینی] اگر شوهر بخواهد صیغه طلاق خلع را بخواند، چنانچه اسم زن مثلا فاطمه باشد می گوید: "زوجتی فاطمة خالعتها علی ما بذلت هی طالق" یعنی زنم فاطمه را طلاق خلع دادم او رها است.
- [امام خمینی] طلاق باید به صیغه عربی صحیح خوانده شود و دو مرد عادل آن را بشنوند و اگر خود شوهر بخواهد صیغه طلاق را بخواند و اسم زن او مثلا فاطمه باشد،باید بگوید: "زوجتی فاطمة طالق" زن من فاطمه رها است، و اگر دیگری را وکیل کند،آن وکیل باید بگوید: "زوجة موکلی فاطمة طالق".
- [آیت الله بهجت] اگر شوهر بخواهد صیغه مبارات را بخواند، چنانچه مثلاً اسم زن فاطمه باشد، باید بگوید: (بارَأتُ زَوْجَتِی فاطِمَةَ عَلی مَهرِها فَهِی طالِق)، یعنی: (مبارات کردم زنم فاطمه را در مقابل مهر او، پس او رهاست)، و اگر دیگری را وکیل کند، وکیل باید بگوید: (بارَأْتُ زَوْجَةَ مُوَکِّلی فاطِمَةَ عَلی مَهرِها فَهِی طالِق).
- [آیت الله نوری همدانی] طلاق باید به صیغة عربی صحیح خوانده شود و دو مرد عادل آن را بشنوند و اگر خود شوهر بخواهد صیغة طلاق را بخواند و اسم زن او مثلاً فاطمه باشد باید بگوید : زَوْجَتی فاطِمَهُ طالِقٌ یعنی زن من فاطمه رها است و اگر دیگری را وکیل کند که آن وکیل باید بگوید : زَوْجَهُ مُوَکِلی فاطِمَهُ طالِقٌ .