آیا این درست است که بگوییم هستی و کون و مکان فقط به خاطر ائمه (علیهم السلام) یا حضرت فاطمه (س آفریده شده است ؟
اولاً، بعضی احادیث قدسی از نظر سندی از اعتبار بالایی برخوردار نیستند. ثانیا، حدیث مورد نظر باید به درستی تبیین شود و در پناه فهم صحیح آن روشن می‌شود چنان نیست که ما جبرا و لزوما به خاطر یک نفر وارد دار مکافات شده‌ایم؛ بلکه هر یک از ما نیز هدف خلقت هستیم؛ ولی خود را از رسیدن به آن هدف نهایی عقب انداخته‌ایم. فلسفه اینکه شخصیت‌هایی مانند ائمه اطهار(علیه السّلام) یا حضرت فاطمه زهرا(سلام الله علیها) مدار و هدف آفرینشند، با اندک تأملی و با ذکر چند مقدمه روشن می‌شود: 1 - نصوص دینی، اعم از قرآن و سنت و هم چنین ادیان الهی پیشین، نشان می‌دهد که خداوند تمام هستی را برای انسان‌آفریده و آدمی را گل سرسبد آفرینش قرار داده است. قرآن مجید می‌فرماید: (و خلق لکم ما فی السموات والارض)؛ (آنچه که در آسمان‌ها و زمین است خداوند برای شما آفرید) ؛ یعنی، تمام کارخانه هستی را خداوند برای انسان و به سود انسان و به گونه‌ای به کار انداخته است که همه با همه شرایط زیست،رشد و کمال انسان را فراهم آورند. از همین رو گفته شده است که ادیان الهی (انسان مرکز) (آنتروپوسنتریک = Anthropocentric) هستند. 2 - از طرف دیگر انسان برای کمال ویافتن اوصاف الهی و تقرب به پروردگار و رسیدن به مقام قرب الهی آفریده شده است. 3 - برجسته‌ترین انسان‌های کامل که در آنها همه کمالات ممکنه انسانی مشهود و متجلّی است و سراسر زندگی آنها بیانگر این مطلب است. پیامبر اکرم( صلّی الله علیه و آله و سلّم ) و ائمه اطهار(علیه السّلام) و حضرت فاطمه زهرا(سلام الله علیها) می‌باشند. از همین جا به خوبی درمی‌یابیم که در عمل و واقعیت خارجی، هدف اصلی آفرینش در عالی‌ترین شکل خود با وجود آنان منطبق است. این مسأله را در شکل زیر می‌توان نمایش داد. خلقت جهان منبع: نرم افزار معمای هستی
عنوان سوال:

آیا این درست است که بگوییم هستی و کون و مکان فقط به خاطر ائمه (علیهم السلام) یا حضرت فاطمه (س آفریده شده است ؟


پاسخ:

اولاً، بعضی احادیث قدسی از نظر سندی از اعتبار بالایی برخوردار نیستند.
ثانیا، حدیث مورد نظر باید به درستی تبیین شود و در پناه فهم صحیح آن روشن می‌شود چنان نیست که ما جبرا و لزوما به خاطر یک نفر وارد دار مکافات شده‌ایم؛ بلکه هر یک از ما نیز هدف خلقت هستیم؛ ولی خود را از رسیدن به آن هدف نهایی عقب انداخته‌ایم.
فلسفه اینکه شخصیت‌هایی مانند ائمه اطهار(علیه السّلام) یا حضرت فاطمه زهرا(سلام الله علیها) مدار و هدف آفرینشند، با اندک تأملی و با ذکر چند مقدمه روشن می‌شود:
1 - نصوص دینی، اعم از قرآن و سنت و هم چنین ادیان الهی پیشین، نشان می‌دهد که خداوند تمام هستی را برای انسان‌آفریده و آدمی را گل سرسبد آفرینش قرار داده است. قرآن مجید می‌فرماید: (و خلق لکم ما فی السموات والارض)؛ (آنچه که در آسمان‌ها و زمین است خداوند برای شما آفرید) ؛ یعنی، تمام کارخانه هستی را خداوند برای انسان و به سود انسان و به گونه‌ای به کار انداخته است که همه با همه شرایط زیست،رشد و کمال انسان را فراهم آورند. از همین رو گفته شده است که ادیان الهی (انسان مرکز) (آنتروپوسنتریک = Anthropocentric) هستند.
2 - از طرف دیگر انسان برای کمال ویافتن اوصاف الهی و تقرب به پروردگار و رسیدن به مقام قرب الهی آفریده شده است.
3 - برجسته‌ترین انسان‌های کامل که در آنها همه کمالات ممکنه انسانی مشهود و متجلّی است و سراسر زندگی آنها بیانگر این مطلب است. پیامبر اکرم( صلّی الله علیه و آله و سلّم ) و ائمه اطهار(علیه السّلام) و حضرت فاطمه زهرا(سلام الله علیها) می‌باشند. از همین جا به خوبی درمی‌یابیم که در عمل و واقعیت خارجی، هدف اصلی آفرینش در عالی‌ترین شکل خود با وجود آنان منطبق است. این مسأله را در شکل زیر می‌توان نمایش داد.
خلقت جهان
منبع: نرم افزار معمای هستی





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین