حضرت جبرئیل در محضر حضرت زهرا(س) بعد از رحلت نبی اکرم چه حکمتی داشته است؟ آیا در این هنگام امیرالمومنین(ع) نیز جبرئیل را می دیدند؟
پاسخ از آیت الله العظمی مظاهری دامت برکاته: خصوصیات این امر معلوم نیست. لکن آنچه مسلم است واز امتیازات بی بدییل حضرت زهرا(س) می باشد این است که پس از وفات پدر بزرگوارشان، جبرئیل امین تا مدتی بر آن وجود مقدس نازل می شده و از طرف حضرت حق تعالی وقایع و مسائل را بیان می کرده و امیرمؤمنان (ع) هم به عنوان کاتب وحی الهی آن مطالب را مرقوم می فرموده است و همین مرقومه مبارکه، کتابی شده است به نام مصحف فاطمه (س)؛ که در روایات ائمه طاهرین(ع) به آن تصریح شده و همیشه در نزد آن بزرگواران بوده؛ و اینک نیز در نزد حضرت ولی الله الاعظم ارواحنا له الفداء است. و این امر از مسلمات نزد شیعه است و به تعبیر بلند استاد بزرگوار ما حضرت امام (قدس سره)، این قضیه، برترین فضیلت برای حضرت زهرا(س) است که انحصار در این فضیلت از آن وجود مقدس ایشان است و روایات مربوط به این مطلب را مرحوم ثقه الاسلام فیض کاشانی در کتاب شریف وافی[کتاب الحجه] ذکر فرموده اند. [به همین دلیل به حضرت زهرا، لقب (محدثه) داده اند. محدثه، از نظر لغوی به معنی کسی است که سخن فرشتگان را می شنود؛ اعتقاد شیعیان این است که ائمه اطهار(ع) همگی محدث می باشند. امام صادق(ع) می فرمایند: فاطمه دختر رسول خدا محدثه بود نه پیامبر؛ فاطمه را از این جهت محدثّه می نامیدند که فرشتگان از آسمان بر او نازل می شدند و با او همانگونه که با مریم دختر عمران (مادر حضرت عیسی) گفتگو داشتند، اینچنین سخن می گفتند: یا فاطمه! به درستی که خدای تعالی تو را پاک و منزه گردانید و از تمام زنان عالم برتری داد. بحار ج14ص206] منبع: حضرت فاطمه(سلام الله علیها) دختری از آسمان، آقا شریفیان و احمدیان
عنوان سوال:

حضرت جبرئیل در محضر حضرت زهرا(س) بعد از رحلت نبی اکرم چه حکمتی داشته است؟ آیا در این هنگام امیرالمومنین(ع) نیز جبرئیل را می دیدند؟


پاسخ:

پاسخ از آیت الله العظمی مظاهری دامت برکاته:
خصوصیات این امر معلوم نیست. لکن آنچه مسلم است واز امتیازات بی بدییل حضرت زهرا(س) می باشد این است که پس از وفات پدر بزرگوارشان، جبرئیل امین تا مدتی بر آن وجود مقدس نازل می شده و از طرف حضرت حق تعالی وقایع و مسائل را بیان می کرده و امیرمؤمنان (ع) هم به عنوان کاتب وحی الهی آن مطالب را مرقوم می فرموده است و همین مرقومه مبارکه، کتابی شده است به نام مصحف فاطمه (س)؛ که در روایات ائمه طاهرین(ع) به آن تصریح شده و همیشه در نزد آن بزرگواران بوده؛ و اینک نیز در نزد حضرت ولی الله الاعظم ارواحنا له الفداء است. و این امر از مسلمات نزد شیعه است و به تعبیر بلند استاد بزرگوار ما حضرت امام (قدس سره)، این قضیه، برترین فضیلت برای حضرت زهرا(س) است که انحصار در این فضیلت از آن وجود مقدس ایشان است و روایات مربوط به این مطلب را مرحوم ثقه الاسلام فیض کاشانی در کتاب شریف وافی[کتاب الحجه] ذکر فرموده اند.
[به همین دلیل به حضرت زهرا، لقب (محدثه) داده اند. محدثه، از نظر لغوی به معنی کسی است که سخن فرشتگان را می شنود؛ اعتقاد شیعیان این است که ائمه اطهار(ع) همگی محدث می باشند. امام صادق(ع) می فرمایند: فاطمه دختر رسول خدا محدثه بود نه پیامبر؛ فاطمه را از این جهت محدثّه می نامیدند که فرشتگان از آسمان بر او نازل می شدند و با او همانگونه که با مریم دختر عمران (مادر حضرت عیسی) گفتگو داشتند، اینچنین سخن می گفتند: یا فاطمه! به درستی که خدای تعالی تو را پاک و منزه گردانید و از تمام زنان عالم برتری داد. بحار ج14ص206]
منبع: حضرت فاطمه(سلام الله علیها) دختری از آسمان، آقا شریفیان و احمدیان





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین