برخورد پیامبراکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) با امام حسین بسیار محبتآمیز بود. یعلی بن مره نقل میکند: روزی به همراه پیامبر پیامبراکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) به مجلس مهمانی میرفتیم، ناگاه به حسین برخورد کردیم، پیامبراکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) او را گرفت سپس یک دستش را زیر چانه حسین و دست دیگرش را پشت سر او گذاشت و او را بوسید و فرمودند: (حَسَیْنُ، مِنّی و انَا مِنْ حُسَیْنِ اَحَبَّ اللهُ مَنْ اَحَبَّ حُسَیْناً حُسَیْنٌ سَبْطٌ مِنْ الْاَسْباطِ) (الجامع الصغیر، ج 1، 148 و امالی الشریف المرتضی، 1، 219) [حسین از من است و من از حسینم. خدا دوست دارد کسی را که حسین را دوست داشته باشد. حسین سبطی از اسباط است] و نیز ترمذی و بغوی از انس نقل کردهاند که پیامبراکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) به حضرت فاطمه(سلام الله علیها) فرمودند: (اُدعی لی اِبْنیًّ فَیَثَمُهْما و یَضُّمُهُما اِلَیْةِ) (ذخایر العقبی/143 و نورالابصار/114) [پسرهایم را صدا کن تا پیش من بیایند، پس آنها را میبوئید و به خود میچسبانید.] همچنین احمد حنبل روایت کرده است که پیامبراکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) فرمودند: (اَللّهُمَ اِنّی اُحِبُّ حُسَیْناً فاَحِبِّهُ و اَحِبَّ مَنْ یُحِبُّهُ.) (کنوزالحقایق، 1/44) [خدایا من حسین را دوست میدارم پس دوست بدار او را و هرکس که او را دوست میدارد.] صیان از ابو هریره روایت کرده که گفت: (رَأَیْتُ رَسُولَ الله یَمْتَصُّ لِعابِ الْحُسَیْنِ کما یَمْتَصُّ الرِّجُلُ التَّمْرَةَ.) (اسعاف الراغبین/182) [دیدم پیامبراکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) آب دهن حسین(علیه السلام) را می مکید، همان گونه که مرد خرما را می مکد.] به روایت گروهی از محدثان نامدار اهل سنت، ر پیامبراکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) بارها میفرمودند: (اِنَّ الْحَسَنَ وَ الْحُسَینَ هُما رِیْحانَتاتی مِنَ الدُّنْیا) (صحیح بخاری/ 2، 188 و ترمذی، 2 / 188) [حسن و حسین(علیه السلام) دو ریحانة من از دنیا هستند]. پیامبراکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) حسین را میبوسید تا کمال عاطفة پدرانهاش را به حسین نشان دهد؛ ترمذی و ابن حجر از ابن عباس روایت کردهاند: پیامبراکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) حسین(علیه السلام) را بر دوش گرفته بود، مردی گفت خوب مرکبی سوار شدهای، پیامبراکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) فرمودند: (نِعْمَ الراکِبُ هُوَ)، [خوب سواری است او.] www. eporsesh.com
برخورد پیامبراکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) با امام حسین بسیار محبتآمیز بود. یعلی بن مره نقل میکند: روزی به همراه پیامبر پیامبراکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) به مجلس مهمانی میرفتیم، ناگاه به حسین برخورد کردیم، پیامبراکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) او را گرفت سپس یک دستش را زیر چانه حسین و دست دیگرش را پشت سر او گذاشت و او را بوسید و فرمودند: (حَسَیْنُ، مِنّی و انَا مِنْ حُسَیْنِ اَحَبَّ اللهُ مَنْ اَحَبَّ حُسَیْناً حُسَیْنٌ سَبْطٌ مِنْ الْاَسْباطِ) (الجامع الصغیر، ج 1، 148 و امالی الشریف المرتضی، 1، 219) [حسین از من است و من از حسینم. خدا دوست دارد کسی را که حسین را دوست داشته باشد. حسین سبطی از اسباط است] و نیز ترمذی و بغوی از انس نقل کردهاند که پیامبراکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) به حضرت فاطمه(سلام الله علیها) فرمودند: (اُدعی لی اِبْنیًّ فَیَثَمُهْما و یَضُّمُهُما اِلَیْةِ) (ذخایر العقبی/143 و نورالابصار/114) [پسرهایم را صدا کن تا پیش من بیایند، پس آنها را میبوئید و به خود میچسبانید.] همچنین احمد حنبل روایت کرده است که پیامبراکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) فرمودند: (اَللّهُمَ اِنّی اُحِبُّ حُسَیْناً فاَحِبِّهُ و اَحِبَّ مَنْ یُحِبُّهُ.) (کنوزالحقایق، 1/44) [خدایا من حسین را دوست میدارم پس دوست بدار او را و هرکس که او را دوست میدارد.]
صیان از ابو هریره روایت کرده که گفت:
(رَأَیْتُ رَسُولَ الله یَمْتَصُّ لِعابِ الْحُسَیْنِ کما یَمْتَصُّ الرِّجُلُ التَّمْرَةَ.) (اسعاف الراغبین/182) [دیدم پیامبراکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) آب دهن حسین(علیه السلام) را می مکید، همان گونه که مرد خرما را می مکد.]
به روایت گروهی از محدثان نامدار اهل سنت، ر پیامبراکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) بارها میفرمودند: (اِنَّ الْحَسَنَ وَ الْحُسَینَ هُما رِیْحانَتاتی مِنَ الدُّنْیا) (صحیح بخاری/ 2، 188 و ترمذی، 2 / 188) [حسن و حسین(علیه السلام) دو ریحانة من از دنیا هستند]. پیامبراکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) حسین را میبوسید تا کمال عاطفة پدرانهاش را به حسین نشان دهد؛ ترمذی و ابن حجر از ابن عباس روایت کردهاند: پیامبراکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) حسین(علیه السلام) را بر دوش گرفته بود، مردی گفت خوب مرکبی سوار شدهای، پیامبراکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) فرمودند: (نِعْمَ الراکِبُ هُوَ)، [خوب سواری است او.]
www. eporsesh.com
- [سایر] شباهت غذای امیرالمؤمنین علی – علیه السلام – با غذای رسول خدا – صلی الله علیه و آله و سلم – چه بود؟
- [سایر] شبهه: چرا شیعیان امیرالمؤمنین(علیه السلام) را از پیامبراکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) بالاتر میدانند؟
- [سایر] چرا شیعیان، امام حسن(علیه السلام)را که فرزند حضرت علی(علیه السلام) است، فرزند رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم)می دانند؟
- [سایر] به چه دلیل حضرت امیرالمومنین(علیه السلام) بعد از حضرت رسول اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) در مقام و جایگاه ایشان قرار دارد؟
- [سایر] چرا رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم بعد از ابلاغ خلافت امام علی علیه السلام توسط خداوند متعال ، از ابلاغ صریح آن می ترسید؟
- [سایر] فرمایش حضرت رسول (صلی الله علیه و آله و سلم) به حضرت علی (علیه السلام) در خصوص بیم و ترس ایشان بر امتش چیست؟
- [سایر] چرا پدر امام علی(علیه السلام) یعنی ابوطالب دین محمد(صلی الله علیه و آله و سلم) را قبول نکرد و به دین پیشینیان در گذشت؟
- [سایر] چرا رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم بعد از ابلاغ خلافت امام علی علیه السلام توسط خداوند متعال ، از ابلاغ صریح آن می ترسید؟
- [سایر] داستان اصحاب کهف که حضرت علی(علیه السلام) از قول پیامبراکرم(صلّی الله علیه و آله و سلم) نقل فرموده اند، چگونه است؟
- [سایر] چرا حضرت محمد(صلی الله علیه و آله و سلم) برای معرفی امام علی(علیه السلام) به جای غدیر خم، در مکه اقدام به این کار نکرد؟
- [امام خمینی] مستحب است بعد از تکبیرة الاحرام بگوید: "یا محسن قد اتاک المسیی ء و قد امرت المحسن ان یتجاوز عن المسیی ء انت المحسن و انا المسیی ء بحق محمد و آل محمد صل علی محمد و آل محمد و تجاوز عن قبیح ما تعلم منی"، یعنی ای خدایی که به بندگان احسان می کنی، بنده گنهکار به در خانه تو آمده و تو امر کرده ای که نیکوکار از گنهکار بگذرد، تو نیکوکاری و من گناهکار، به حق محمد و آل محمد صلی الله علیه و آله و سلم رحمت خود را بر محمد و آل محمد بفرست و از بدیهایی که می دانی از من سر زده بگذر.
- [آیت الله خوئی] مستحب است بعد از تکبیرة الاحرام بگوید:" یا محسن قد اتاک المسییء و قد امرت المحسن ان یتجاوز عن المسیء انت المحسن و انا المسیء بحق محمد و آل محمد صل علی محمد و آل محمد و تجاوز عن قبیح ما تعلم منی"، یعنی ای خدایی که به بندگان احسان میکنی بنده گنهکار به در خانه تو آمده و تو امر کردهای که نیکوکار از گنهکار بگذرد، تو نیکوکاری و من گناهکار، به حق محمد و آل محمد صلی الله علیه و آله و سلم رحمت خود را بر محمد و آل محمد بفرست و از بدیهایی که میدانی از من سر زده بگذر.
- [آیت الله مکارم شیرازی] اشْهد انْ لا اله إلا الله وحْده لا شریک له: گواهی می دهم هیچ کس شایسته پرستش جز خداوند نیست، یگانه است و شریک ندارد. و اشْهد ان محمداً عبْده و رسوله: و گواهی می دهم محمد(صلی الله علیه وآله) بنده و فرستاده اوست. اللهم صل علی محمد و آل محمد: خداوندا! درود بفرست بر محمد(صلی الله علیه وآله) و اهل بیت او(علیهم السلام).
- [امام خمینی] - ترجمه تشهد و سلام (الحمد لله اشهد ان لا اله الا الله وحده لا شریک له )، یعنی ستایش،مخصوص پروردگار است و شهادت می دهم که خدایی سزاوار پرستش نیست مگر خدایی که یگانه است و شریک ندارد. (و اشهد ان محمدا عبده و رسوله )، یعنی شهادت می دهم که محمد صلی الله علیه و آله بنده خدا و فرستاده اوست. (اللهم صل علی محمد و آل محمد)، یعنی خدایا رحمت بفرست بر محمد و آل محمد. (و تقبل شفاعته و ارفع درجته ) یعنی قبول کن شفاعت پیغمبر را و درجه آن حضرت را نزد خود بلند کن. (السلام علیک ایها النبی و رحمة الله و برکاته )، یعنی سلام بر تو ای پیغمبر و رحمت و برکات خدا بر تو باد. (السلام علینا و علی عباد الله الصالحین )، یعنی سلام از خداوند عالم بر نمازگزاران و تمام بندگان خوب او. (السلام علیکم و رحمة الله و برکاته ) یعنی سلام و رحمت و برکات خداوند بر شما مؤمنین باد.
- [امام خمینی] موقع نوشتن اسم مبارک حضرت رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم مستحب است صلوات را هم بنویسد. و نیز بهتر است هر وقت آن حضرت را یاد می کند صلوات بفرستد
- [آیت الله فاضل لنکرانی] مستحب است قبل از تکبیرة الاحرام بگوید: یا مُحْسِنُ قَدْ اَتَاکَ الْمُسِیَیءُ وَقَد اَمَرْتَ الْمُحْسِنَ اَنْ یَتَجاوَزَ عَنِ الْمُسِییء أنْتَ الْمُحْسِنُ وَاَناَ المُسِیءُ بِحَقِّ مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد صَلِّ عَلَی مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَتَجاوَزْ عَنْ قَبیحِ ما تَعْلَمُ مِنِّی یعنی ای خدائی که به بندگان احسان می کنی بنده گنهکار به در خانه تو آمده و تو امر کرده ای که نیکوکار از گنهکار بگذرد تو نیکوکاری و من گنهکار به حق محمد و آل محمد(صلی الله علیه وآله) رحمت خود را بر محمد و آل محمد بفرست و از بدی هائی که می دانی از من سر زده بگذر.
- [آیت الله شبیری زنجانی] مستحب است قبل از تکبیرة الاحرام بگوید: (یا مُحْسِنُ قَدْ أَتَاکَ المُسیءُ وقَدْ أَمَرْتَ المُحْسِنَ أَنْ یَتَجاوَزَ عَنِ المُسِیءِ، أَنْتَ المُحْسِنُ وأَنا المُسِیءُ، بحقِّ مُحمَّدٍ و آل محمّد صَلِّ علی مُحمَّدٍ و آلِ مُحمَّدٍ وتَجاوَزْ عَنْ قَبِیحِ ما تَعْلَمُ مِنّی) یعنی ای خدایی که به بندگان احسان میکنی بنده گنهکار به در خانه تو آمده و تو امر کردهای که نیکوکار از گناهکار بگذرد، تو نیکوکاری و من گناهکار، به حق محمد و آل محمد رحمت خود را بر محمد و آل محمد بفرست و از بدیهایی که میدانی از من سرزده بگذر.
- [آیت الله مکارم شیرازی] مستحب است بعد از تکبیرة الاحرام به قصد رجاء این دعا را بخوانند: (یا محْسن قدْ اتاک الْمسیء و قدْ أمرْت الْمحْسن انْ یتجاوز عن الْمسیئ انت الْمحْسن و أنا الْمسیئ بحق محمد و آل محمد صل علی محمد و آل محمد و تجاوزْ عنْ قبیح ما تعْلم منی. یعنی: (ای خدای نیکوکار! بنده گنهکارت به در خانه تو آمده است تو امر کرده ای که نکوکار از گنهکار بگذرد،تو نیکو کاری و من گنهکارم، به حق محمد و آل محمد رحمتت را بر محمد و آل محمد بفرست و از کارهای زشتی که می دانی از من سرزده بگذر!)
- [آیت الله سیستانی] خوب است قبل از تکبیرة الاحرام به قصد رجأ بگوید : (یا مُحْسِنُ قَدْ اَتاکَ المُسِیءُ ، وَقَدْ اَمَرْتَ الُمحْسِنَ اَنْ یَتَجاوَزَ عَنِ المُسِیءِ ، اَنْتَ الُمحْسِنُ وَاَنَا المُسِیءُ ، بِحَقّ مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحمَّدٍ ، وَتَجاوَزْ عَنْ قَبِیحِ ما تَعْلَمُ مِنّی) یعنی : ای خدائی که به بندگان احسان میکنی ، بنده گنهکار به درِ خانه تو آمده ، و تو امر کردهای که نیکوکار از گناهکار بگذرد ، تو نیکوکاری و من گناهکار ، بحق محمّد و آل محمّد ، رحمت خود را بر محمّد و آل محمّد بفرست ، و از بدیهائی که میدانی از من سر زده بگذر .
- [آیت الله علوی گرگانی] مستحبّ است بعد از تکبیرْ الاحرام بگوید: )یا مُحْسِنُ قَدْ أتاکَ المُسِئُ وَقَدْ أمَرْتَ المُحْسِنَ أنْ یَتَجاوَزَ عَنِ المُسِئ أنْتَ المُحْسِنُ وَأنَا المُسِئُ بِحَقِّ مُحَمَّدً وَآلِ مُحَمَّدً صَلِّ عَلَی مُحَمَّدً وَآلِ مُحَمَّدً وَتَجاوَز عَنْ قَبیحِ ماتَعْلَمُ مِنّی(، یعنیای خدایی که به بندگان احسان میکنی بنده گنهکار بدر خانه تو آمده وتو امر کردهای که نیکوکار از گناهکار بگذرد، تو نیکوکاری و من گناهکار، بحقّ محمّد وآل محمّد رحمت خود را بر محمّد وآل محمّد بفرست و از بدیهایی که میدانی از من سر زده بگذر.