متوکل عباسی که آل ابی‌طالب دشمنی خاصی داشت دستور داد قبر امام حسین(ع) وحرم و ساختمان‌های آن را خراب کردند و آن را آب بستند و شخم زدند و هر کس که به زیارت قبر حسین(ع) می‌آمد مورد شکنجه و آزار قرار می‌دادند و یا او را می‌کشتند. ابوالفرج اصفهانی در کتاب "مقاتل الطالبیین" می‌نویسد: سبب متوکل این بود که بعضی از زنان خواننده که برای خوانندی نزد متوکل می‌آمدند، در حالی که شراب می‌نوشید، روزی به دنبال آن زن مغنیه فرستاد. گفتند: او در شهر نیست گفت به کجا رفته‌اند گفتند به حج رفته این در حالی بود که هنوز ایام حج فرا نرسیده بود. بلکه ماه شعبان بود، متوکل گفت حالا که ایام حج نیست. گفتند: به زیارت قبر حسین(ع) رفته (شیعیان زیارت قبر حسین را به به منزله حج با ارزش می‌دانستند) متوکل عصبانی شد شخصی به نام دیزج که یهودی تازه مسلمان بود برای خراب کردن قبر حسین(ع) فرستاد آن‌ها آمدند و آن جا را خراب کردند و هر کس که به زیارت قبر حسین(ع) می‌آمد او را دستگیر کرده و شکنجه و یا به قتل می‌رسانند.(1) پی نوشت‌: 1 - مقاتل الطالبین، ص 395. www. eporsesh.com
متوکل عباسی که آل ابیطالب دشمنی خاصی داشت دستور داد قبر امام حسین(ع) وحرم و ساختمانهای آن را خراب کردند و آن را آب بستند و شخم زدند و هر کس که به زیارت قبر حسین(ع) میآمد مورد شکنجه و آزار قرار میدادند و یا او را میکشتند.
ابوالفرج اصفهانی در کتاب "مقاتل الطالبیین" مینویسد: سبب متوکل این بود که بعضی از زنان خواننده که برای خوانندی نزد متوکل میآمدند، در حالی که شراب مینوشید، روزی به دنبال آن زن مغنیه فرستاد. گفتند: او در شهر نیست گفت به کجا رفتهاند گفتند به حج رفته این در حالی بود که هنوز ایام حج فرا نرسیده بود. بلکه ماه شعبان بود، متوکل گفت حالا که ایام حج نیست. گفتند: به زیارت قبر حسین(ع) رفته (شیعیان زیارت قبر حسین را به به منزله حج با ارزش میدانستند) متوکل عصبانی شد شخصی به نام دیزج که یهودی تازه مسلمان بود برای خراب کردن قبر حسین(ع) فرستاد آنها آمدند و آن جا را خراب کردند و هر کس که به زیارت قبر حسین(ع) میآمد او را دستگیر کرده و شکنجه و یا به قتل میرسانند.(1)
پی نوشت:
1 - مقاتل الطالبین، ص 395.
www. eporsesh.com
- [سایر] چرا در قدیم کسانی که به زیارت کربلا میرفتند دستشان را قطع میکردند؟
- [سایر] چرا علمای ما از شبهه فرار میکنند مگر نه این که علمای قدیم از آنها استقبال میکردند؟
- [آیت الله مظاهری] آیا شهر مکّه برای قطع لبّیک، محدوده قدیم مکّه است یا شهر جدید؟
- [سایر] چه دزدانی دستشان قطع نمی شود؟
- [آیت الله جوادی آملی] اهالی روستای ... هر ساله در روز عاشورا مهماندار مهمانان حضرت امام حسین(علیه السلام) هستند یعنی در روز عاشورا چندین روستای مجاوز جهت عزاداری سرور شهیدان از قدیم الایام به این روستا میآیند ناهار را مهمان اهالی این روستا میباشند.
- [آیت الله سیستانی] حدود مکه قدیم چیست؟
- [سایر] درباره ی مسئله حدوث قرآن توضیح دهید.
- [سایر] درباره ی مسئله حدوث قرآن توضیح دهید.
- [سایر] آیادر زمانهای قدیم نیز مسئله تقلید وجود داشته است ؟
- [سایر] تربیت در نظر علمای قدیم، چه جایگاهی داشت؟
- [آیت الله مظاهری] هرگاه زراعت یا باغی را قبل از واجب شدن زکات خریداری کند زکات بر عهده مالک جدید است، و اگر بعد از آنکه زکات واجب شده بخرد، زکات بر عهده فروشنده یعنی مالک قدیم است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه زراعت یا باغی را قبل از واجب شدن زکات خریداری کند زکات بر عهده مالک جدید است و اگر بعد از آن که زکات واجب شده بخرد، زکات بر عهده فروشنده یعنی مالک قدیم است.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر جای ماموم بلندتر از جای امام باشد در صورتی که بلندی به مقدار متعارف زمان قدیم باشد مثل آنکه امام در صحن مسجد و ماموم در پشت بام بایستد اشکال ندارد ولی اگر مثل ساختمانهای چند طبقة این زمان باشد ، جماعت اشکال دارد .
- [آیت الله سبحانی] اگر جای مأموم بلندتر از جای امام باشد در صورتی که بلندی به مقدار متعارف زمان قدیم باشد مثل آنکه امام در صحن مسجد و مأموم در پشت بام بایستد اشکال ندارد ولی اگر مثل ساختمان های چند طبقه این زمان باشد که از جماعت دور است اشکال دارد. سوم: نبودن فاصله میان مأمومین
- [امام خمینی] اگر جای ماموم بلندتر از جای امام باشد در صورتی که بلندی به مقدار متعارف زمان قدیم باشد مثل آن که امام در صحن مسجد و ماموم در پشت بام بایستد اشکال ندارد، ولی اگر مثل ساختمانهای چند طبقه این زمان باشد، جماعت اشکال دارد.
- [آیت الله بهجت] اگر کسی بچهای را ختنه کند و ضرری به آن بچه برسد یا بمیرد، چنانچه بیشتر از معمول بریده باشد، بهطوریکه بگویند تعدّی کرده، ضامن است، ولی اگر بیشتر از معمول نبریده ضامن نیست، و این در صورتی است که به ولیّ بچه گفته باشد که در صورت حدوث ضرر، او ضامن نیست.
- [آیت الله مکارم شیرازی] در چهار محل مسافر مخیّر است نماز را تمام یا شکسته بخواند: (شهر مکّه)، (شهر مدینه) (در این دو شهر تفاوتی بین شهر قدیم و جدید نیست)، (مسجد کوفه) و (حرم حضرت سیّد الشّهداء(علیه السلام)) و منظور از حرم، قسمت زیر گنبد و رواقها است. البته افضل در این موارد، نماز تمام است.
- [آیت الله سیستانی] اگر انسان در آبادی باشد ، باید برای تهیه آب وضو و غسل ، به قدری جستجو کند که از پیدا شدن آن ناامید شود ، و همچنین اگر در بیابان اقامت داشته باشد ، مانند چادر نشینان . و اگر انسان در بیابان در حال سفر باشد باید در راه و در جاهای نزدیک به محل توقفش از آب جستجو کند ، و احتیاط لازم آن است که چنانچه زمین آن پست و بلند یا به جهت دیگری مانند زیادی درختان راه آن دشوار است ، در منطقهای گرداگر خود به اندازه پرتاب یک تیر که در قدیم باکمان پرتاب میکردند (3) در جستجوی آب برود ، و در زمین هموار در هر طرف به اندازه پرتاب دو تیر جستجو نماید .
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر انسان در ابادی باشد باید برای تهیه اب وضو و غسل به قدری جستجو کند که از پیدا شدن ان ناامید شود و اگر در بیابان باشد در زمینی که پست و بلند است به اندازه پرتاب یک تیر که در زمان قدیم با کمان پرتاب می کردند و در زمین هموار به اندازه پرتاپ دو تیر جستجو کند و بنابر احتیاط واجب جستجو در تمام دایره ای باشد که مرکزش مبدا طلب و شعاعش به اندازه پرتاب تیر باشد
- [آیت الله وحید خراسانی] مسافر در شهر مکه قدیم که از عقبه مدنیین است تا ذی طوی و مدینه زمان حضرت رسول صلی الله علیه واله وسلم و شهر کوفه و حرم حضرت سید الشهداء علیه السلام مخیر است نمازش را شکسته یا تمام بخواند و تمام افضل است هر چند احوط ان است که در خارج از مسجد الحرام و مسجد النبی صلی الله علیه واله وسلم حتی ملحقات ان دو مسجد بعد از زمان ایمه علیهم السلام و خارج مسجد کوفه و دورتر از اطراف ضریح مقدس نماز را تمام نخواند