آیا در جنگ کربلا روز عاشورا امام حسین(علیه السلام) فرزندانی به نام‌های عمر و عثمان و ابوبکر داشته‌اند که شهید شده‌اند؟
در پرسش اشتباه شده مقصود برادران حضرت است، نه فرزندان، زیرا امام حسین(علیه السلام) فرزندانی به این نام نداشته‌اند؛ البته در تاریخ برخی از این نام‌ها آمده که جزو فرزندان امام علی(علیه السلام) به شمار می‌آیند و در کربلا نیز حضور داشته‌اند و نام برخی از آنان در شمار شهدای کربلا آمده است و کسی از لیست شهدا حذف نکرده است و اگر کمتر از آنان یاد می‌شود و یا گاهی از مجالس از آنان یاد نمی‌شود، به خاطر نام آنان نیست؛ بلکه به خاطر آن است که در مقاتل و کتاب‌هایی که چگونگی شهادت‌ها را نقل نموه از این افراد کمتر یاد نموده حتی در کتاب‌های تاریخی که اهل‌سنت دارند و جریان شهدای کربلا را نقل کرده‌اند نظیر تاریخ طبری، ابن اثیر، و مقتل خوارزمی، البته این مطلب تنها به این شهدا منحصر نیست بلکه در بین 72 تن از شهدای کربلا گروه خاصی هستند که به طور تفصیل چگونگی شهادت آنان بیان شده است. بنابراین نام‌های عباس، عثمان، عمر، معاویه و یزید و مانند آنان از نام‌های رایج در بین عرب‌ها بوده که به عنوان نام خاص شخصی مطرح نمی‌شده است. شاهد آن، این است که این اسامی، در بین فرزندان و یاران ائمه(علیهم السلام) وجود دارد مثل معاویْ بن عمار، جابر بن یزید جعفی و عثمان بن علی و... البته امروز که این نام‌ها در جامعه اسلامی بویژه در ایران دایر نیست وقتی یزید گفته می‌شود بلافاصله به ذهن‌ها نام یزید بن معاویه می‌آید و همچنین نام سایر افراد مثل عمر، عثمان، معاویه و مانند آن اما در آن زمان اگر کسی این نام را می‌گذاشت به ذهن کسی نمی‌آمد که نام شخص خاصی به خاطر غرضی را برگزیده باشد. لازم به یادآوری است که نام ابوبکر بین شهدا به طور قطعی ثابت نیست؛ بلکه بکر بن علی آمده که به نام عبیدالله بن علی نامیده شده و از مجروحین کربلا بوده که قبر وی اکنون در چند کیلومتری کربلا وجود دارد و گاهی او را ابوبکر می‌خوانند. www. eporsesh.com
عنوان سوال:

آیا در جنگ کربلا روز عاشورا امام حسین(علیه السلام) فرزندانی به نام‌های عمر و عثمان و ابوبکر داشته‌اند که شهید شده‌اند؟


پاسخ:

در پرسش اشتباه شده مقصود برادران حضرت است، نه فرزندان، زیرا امام حسین(علیه السلام) فرزندانی به این نام نداشته‌اند؛ البته در تاریخ برخی از این نام‌ها آمده که جزو فرزندان امام علی(علیه السلام) به شمار می‌آیند و در کربلا نیز حضور داشته‌اند و نام برخی از آنان در شمار شهدای کربلا آمده است و کسی از لیست شهدا حذف نکرده است و اگر کمتر از آنان یاد می‌شود و یا گاهی از مجالس از آنان یاد نمی‌شود، به خاطر نام آنان نیست؛ بلکه به خاطر آن است که در مقاتل و کتاب‌هایی که چگونگی شهادت‌ها را نقل نموه از این افراد کمتر یاد نموده حتی در کتاب‌های تاریخی که اهل‌سنت دارند و جریان شهدای کربلا را نقل کرده‌اند نظیر تاریخ طبری، ابن اثیر، و مقتل خوارزمی، البته این مطلب تنها به این شهدا منحصر نیست بلکه در بین 72 تن از شهدای کربلا گروه خاصی هستند که به طور تفصیل چگونگی شهادت آنان بیان شده است.
بنابراین نام‌های عباس، عثمان، عمر، معاویه و یزید و مانند آنان از نام‌های رایج در بین عرب‌ها بوده که به عنوان نام خاص شخصی مطرح نمی‌شده است.
شاهد آن، این است که این اسامی، در بین فرزندان و یاران ائمه(علیهم السلام) وجود دارد مثل معاویْ بن عمار، جابر بن یزید جعفی و عثمان بن علی و... البته امروز که این نام‌ها در جامعه اسلامی بویژه در ایران دایر نیست وقتی یزید گفته می‌شود بلافاصله به ذهن‌ها نام یزید بن معاویه می‌آید و همچنین نام سایر افراد مثل عمر، عثمان، معاویه و مانند آن اما در آن زمان اگر کسی این نام را می‌گذاشت به ذهن کسی نمی‌آمد که نام شخص خاصی به خاطر غرضی را برگزیده باشد.
لازم به یادآوری است که نام ابوبکر بین شهدا به طور قطعی ثابت نیست؛ بلکه بکر بن علی آمده که به نام عبیدالله بن علی نامیده شده و از مجروحین کربلا بوده که قبر وی اکنون در چند کیلومتری کربلا وجود دارد و گاهی او را ابوبکر می‌خوانند.
www. eporsesh.com





مسئله مرتبط یافت نشد
1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین