چرا یزید از حضرت امام حسین (علیه السلام) می ترسید؟
ترس یزید از امام (علیه السلام) علل زیاد دارد, از جمله : 1 امام (علیه السلام) از همهء مردم عصر خود از نظر شرافت برتر و بالاتر است . از این جهت همتایی ندارد. جدّ بزرگوارش خام انبیا, پدرش امیرمؤمنان , مادرش سیده زنان عالم , برادرش سبط اکبر رسول خدا6عمویش جعفر طیّار و عموی پدرش حمزه سیدالشهدا است . 2 از نظر شخصیت , فردی کم نظیر است . علم , بخشش , فصاحت , شجاعت ,, دستگیری بینوایان , حلم , عفو. ازصفات برجستهء این بزرگ مرد آسمانی است .(1) 3 به خاطر قرابت به رسول خدا(صلی الله علیه و آله و سلم)و داشتن صفات والا مورد توجه عموم یا اکثر مردم بود. 4 پدر یزید, معاویة بن ابی سفیان به او سفارش اکید کرده بود در بیعت گرفتن چهار کس (حسین بن علی ,عبدالرحمن بن ابی بکر, عبدالله بن عمر و عبدالله بن زبیر) شتاب نکند, به ویژه در مورد حسین بن علی (علیه السلام) که ممکن است برایش ایجاد دردسر کند. این سفارش اثر روانی داشته است . 5 صولت و هیبت خداگونگی آن بزرگوار موجب دهشت در قلوب نابکاران می شد. مؤیدش این که طبق روایت پس از اصابت تیر سه شعبه به سینهء مبارک آن حضرت , نتوانست تاب بیاورد و از صدر زین به زمین قرار گرفت . عمربن سعد علیه اللعنه به یکی از افرادی که در کنارش ایستاده بود گفت : چرا معطّلی ؟! برو کار حسین را تمام کن . خولی ملعون وقتی این حرف را شنید, سبقت گرفت و به جانب حضرت شتافت . خواست سرش را ببرد. ناگهان ازخوف , لرزه بر تنش افتاد و نتوانست , و از کشتن حضرت (علیه السلام) صرف نظر کرد.(2) 6 گاهی خداوند در دل کفّار و ستمگران ایجاد رعب می کند: (3) همه این عوامل و عوامل دیگری سبب شد که یزید بن معاویه از حضرت امام حسین(علیه السلام) ترس و هراس داشته باشد. پی نوشتها: 1.جواد محدثی , فرهنگ عاشورا, ص 14(علیه السلام) با تلخیص . 2.محدث قمی , منتهی الامال , ج 1 ص 287 3.آل عمران (3 آیه 151 www. eporsesh.com
عنوان سوال:

چرا یزید از حضرت امام حسین (علیه السلام) می ترسید؟


پاسخ:

ترس یزید از امام (علیه السلام) علل زیاد دارد, از جمله :
1 امام (علیه السلام) از همهء مردم عصر خود از نظر شرافت برتر و بالاتر است . از این جهت همتایی ندارد.
جدّ بزرگوارش خام انبیا, پدرش امیرمؤمنان , مادرش سیده زنان عالم , برادرش سبط اکبر رسول خدا6عمویش جعفر طیّار و عموی پدرش حمزه سیدالشهدا است .
2 از نظر شخصیت , فردی کم نظیر است . علم , بخشش , فصاحت , شجاعت ,, دستگیری بینوایان , حلم , عفو. ازصفات برجستهء این بزرگ مرد آسمانی است .(1)
3 به خاطر قرابت به رسول خدا(صلی الله علیه و آله و سلم)و داشتن صفات والا مورد توجه عموم یا اکثر مردم بود.
4 پدر یزید, معاویة بن ابی سفیان به او سفارش اکید کرده بود در بیعت گرفتن چهار کس (حسین بن علی ,عبدالرحمن بن ابی بکر, عبدالله بن عمر و عبدالله بن زبیر) شتاب نکند, به ویژه در مورد حسین بن علی (علیه السلام) که ممکن است برایش ایجاد دردسر کند. این سفارش اثر روانی داشته است .
5 صولت و هیبت خداگونگی آن بزرگوار موجب دهشت در قلوب نابکاران می شد. مؤیدش این که طبق روایت پس از اصابت تیر سه شعبه به سینهء مبارک آن حضرت , نتوانست تاب بیاورد و از صدر زین به زمین قرار گرفت . عمربن سعد علیه اللعنه به یکی از افرادی که در کنارش ایستاده بود گفت : چرا معطّلی ؟! برو کار حسین را تمام کن .
خولی ملعون وقتی این حرف را شنید, سبقت گرفت و به جانب حضرت شتافت . خواست سرش را ببرد. ناگهان ازخوف , لرزه بر تنش افتاد و نتوانست , و از کشتن حضرت (علیه السلام) صرف نظر کرد.(2)
6 گاهی خداوند در دل کفّار و ستمگران ایجاد رعب می کند: (3)
همه این عوامل و عوامل دیگری سبب شد که یزید بن معاویه از حضرت امام حسین(علیه السلام) ترس و هراس داشته باشد.
پی نوشتها:
1.جواد محدثی , فرهنگ عاشورا, ص 14(علیه السلام) با تلخیص .
2.محدث قمی , منتهی الامال , ج 1 ص 287
3.آل عمران (3 آیه 151
www. eporsesh.com





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین