علم و دانش آن حضرت، از احتجاجات او با دشمنان اهل بیت، به خصوص معاویه و مروان و نامههایی که به معاویه مرقوم فرموده و خطبههایی که به مناسبتهایی انشاء نموده وا ز دعای عرفه و دعاهای دیگر که از آن حضرت در کتابهای شیعه و سنی نقل شده، ظاهر و آشکار است. از جمله، ابن عساکر در تاریخ دمشق 4/323 روایت کرده: که نافع از ارزق رهبر فرقه از ارقة خوارج به حسین(ع) عرض کرد: خدائی را که میپرستی برای من توصیف کن. حسین(ع) فرمودند: (یا نافِعُ مَنْ وَضَعَ دینَهُ عَلی الْقیاسِ لَمْ یَزَل الدَّهرُ فی الاْلِتباسِ مائِلاً ناکباً عَن الِمنْهاج طاعِناً بِاِلْاِعْواجِ ضالاً عَنِ السَّبیلِ قائِلاً غَیْرَ الْجَمیلِ یا بْنَ الْاَرْزَقْ اَصِفُ اِلهی بما وَصَفً بِهِ نَفَسَهُ لا یُدْرَکَ بالحواس وَ لابُقاسُ بِالنّاسِ قَریبٌ غَیْرَ مُلْتِصَق وَ بَعیدٌ غَیْرَ مُسْتَقَصی یوحّد و لایبعض مُعروف بالایاتِ مَوصِفٌ یا لْعَلاماتِ لا اِلهَ الاّ هُوَ الْکَبیرُ المتعال) [ای نافع هر کس دین خود را بر قیاس بسازد همواره در اشتباه است و در راه به رو در افتد و به اعواج کوچ کند و گمراه گردد و سخنان نا زیبا گوید. ای پسر ارزق من خدایم را وصف میکنم به آنچه او خود را وصف فرموده است. او به حواس ادراک نشود و به مردم قیاس نگردد. نزدیک است ولی به چیزی چسبیده نیست، دور است اما دوری نجسته او یگانه است و تبعیض و تجزیه و ترکیب در او راه ندارد و به نشانها شناخته شده و به علامات وصف شده است غیر از خداوند بزرگ و بلند مرتبه خدایی نیست.] WWW. eporsesh.com
چگونه میتوان جایگاه علمی امام حسین(علیه السلام) را شناخت؟
علم و دانش آن حضرت، از احتجاجات او با دشمنان اهل بیت، به خصوص معاویه و مروان و نامههایی که به معاویه مرقوم فرموده و خطبههایی که به مناسبتهایی انشاء نموده وا ز دعای عرفه و دعاهای دیگر که از آن حضرت در کتابهای شیعه و سنی نقل شده، ظاهر و آشکار است. از جمله، ابن عساکر در تاریخ دمشق 4/323 روایت کرده: که نافع از ارزق رهبر فرقه از ارقة خوارج به حسین(ع) عرض کرد: خدائی را که میپرستی برای من توصیف کن.
حسین(ع) فرمودند:
(یا نافِعُ مَنْ وَضَعَ دینَهُ عَلی الْقیاسِ لَمْ یَزَل الدَّهرُ فی الاْلِتباسِ مائِلاً ناکباً عَن الِمنْهاج طاعِناً بِاِلْاِعْواجِ ضالاً عَنِ السَّبیلِ قائِلاً غَیْرَ الْجَمیلِ یا بْنَ الْاَرْزَقْ اَصِفُ اِلهی بما وَصَفً بِهِ نَفَسَهُ لا یُدْرَکَ بالحواس وَ لابُقاسُ بِالنّاسِ قَریبٌ غَیْرَ مُلْتِصَق وَ بَعیدٌ غَیْرَ مُسْتَقَصی یوحّد و لایبعض مُعروف بالایاتِ مَوصِفٌ یا لْعَلاماتِ لا اِلهَ الاّ هُوَ الْکَبیرُ المتعال)
[ای نافع هر کس دین خود را بر قیاس بسازد همواره در اشتباه است و در راه به رو در افتد و به اعواج کوچ کند و گمراه گردد و سخنان نا زیبا گوید. ای پسر ارزق من خدایم را وصف میکنم به آنچه او خود را وصف فرموده است. او به حواس ادراک نشود و به مردم قیاس نگردد. نزدیک است ولی به چیزی چسبیده نیست، دور است اما دوری نجسته او یگانه است و تبعیض و تجزیه و ترکیب در او راه ندارد و به نشانها شناخته شده و به علامات وصف شده است غیر از خداوند بزرگ و بلند مرتبه خدایی نیست.]
WWW. eporsesh.com
- [سایر] لطفا درمورد جایگاه علمی امام محمد باقر(علیه السلام) توضیحاتی بفرمایید؟
- [سایر] دلیل علمی گریه بر اهل بیت علیهم السّلام به خصوص امام حسین علیه السّلام چیست؟
- [سایر] با وجود غیبت امام زمان علیه السلام چگونه میتوان امام زمان خود را شناخت؟
- [سایر] چگونه میتوان امام زمان(عج) را شناخت؟دلیل قرآنی وجود حضرت حُجّت (عج) چیست؟ حیات حضرت ولی عصر(علیهالسلام) از نظر علمی چگونه توجیه میشود؟
- [سایر] آیا حُسن ذاتی گریه را میتوان فلسفه تأکید بر گریه و عزاداری برای امام حسین (علیه السلام) دانست؟
- [سایر] سر کنیه اباعبدالله امام حسین -علیه السّلام- چیست؟ نامهای دیگر امام حسین -علیه السّلام- کدامند؟
- [سایر] آیا امام حسین(علیه السلام) نمی توانستند از طریق مباحث علمی و دینی و تربیت شاگردان اسلام را حفظ نمایند که قیام کردند؟
- [سایر] چگونه میتوان امام زمان(ارواحنا له الفداء) را شناخت؟
- [سایر] چرا امام حسین علیه السّلام را اباعبدالله می نامند؟ نام های دیگر امام حسین علیه السّلام کدامند؟
- [سایر] چرا به امام حسین (علیه السلام) اباعبدالله گفته می شود؟
- [آیت الله مظاهری] مکروه است که در گریه بر میّت صدا را خیلی بلند کنند. ______ 1) آیا تو بر پیمانی - که با آن ما را ترک کردی - وفاداری؟ پیمان بر شهادت به اینکه نیست خدایی غیر از خداوند متعال، او که یکتاست و شریکی برای او نیست و به اینکه محمد صلی الله علیه وآله وسلم بنده و رسول اوست و سید پیامبران و خاتم آنان است و به اینکه علی علیه السلام امیر مومنان و سید امامان و امامی است که خداوند متعال، فرمانبرداری از او را بر همه عالمیان واجب فرموده است و به اینکه حسن و حسین و علی بن الحسین و محمد بن علی و جعفر بن محمد و موسی بن جعفر و علی بن موسی و محمد بن علی و علی بن محمد و حسن بن علی و قائم آل محمد - که درودهای خداوند بر آنان باد - امامان مومنان و حجّتهای خداوند بر همه خلائق و امامان تو هستند، که پیشروان هدایت و نیکوکاری هستند. 2) هنگامی که دو فرشته نزدیک به خداوند (نکیر و منکر) که فرستادگان از جانب خدای متعالند، به سوی تو آمدند و از تو در مورد خدایت و پیامبرت و دینت و کتابت و قبلهات و امامانت سوال کردند،پس نترس و اندوهگین نشو و در جواب آنان بگو: خداوند، پروردگار من و محمد صلی الله علیه وآله وسلم، پیامبر من و اسلام، دین من و قرآن، کتاب من و کعبه، قبله من و امیر مومنان علی بن ابی طالب، امام من و حسن بن علی، امام من و حسین بن علی، امام من و زین العابدین، امام من و محمد باقر، امام من و جعفر صادق، امام من، و موسی کاظم، امام من و علی رضا، امام من و محمد جواد امام من و علی هادی، امام من و حسن عسکری، امام من و حجّت منتظَر، امام من میباشند، اینان - که درودهای خداوند بر آنان باد - امامان و سروران و رهبران و شفیعان من میباشند، در دنیا و آخرت به آنان دوستی میورزم و از دشمنان آنان دوری میجویم، سپس بدان ای فلان فرزند فلان. 3) بدرستی که خداوند متعال، بهترین پروردگار و محمد صلی الله علیه وآله وسلم، بهترین پیامبر و امیر مومنان علی بن ابی طالب و فرزندان معصوم او یعنی دوازده امام، بهترین امامان هستند و آنچه را محمد صلی الله علیه وآله وسلم آورده است حقّ است و مرگ حقّ است و سوال منکر و نکیر در قبر حقّ است و برانگیخته شدن (برای روز قیامت)، حقّ است و رستاخیز، حقّ است و صراط، حقّ است و میزان (اعمال)، حقّ است و تطایر کتب، حقّ است و بهشت، حقّ است و جهنم، حقّ است و آن ساعت معهود (روز قیامت)، خواهد آمد و هیچ تردیدی در آن نیست و به تحقیق خداوند متعال کسانی را، که در قبرها هستند، بر خواهد انگیخت. 4) خداوند تو را بر قول ثابت، پایدار فرماید و به راه مستقیم هدایت فرماید و بین تو و امامان تو در جایگاهی از رحمتش، شناخت ایجاد فرماید. 5) خداوندا زمین را از دو پهلوی او گشاده گردان و روح او را بسوی خودت بالا بر و او را با برهانی از خودت روبرو گردان، خداوندا (درخواست میکنیم)عفو تو را، عفو تو را. 6) خداوندا زمین را از دو پهلوی او گشاده گردان و روح او را بسوی خودت بالا بر و او را از جانب خودت با رضوان روبرو کن و قبر او را از بخشایش خودت آرام فرما، رحمتی که بوسیله آن از مهربانی هر کس دیگری بی نیاز گردد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر نذر کند که به زیارت یکی از امامان مثلا به زیارت حضرت اباعبدالله(علیه السلام) مشرف شود، چنانچه به زیارت امام دیگر برود کافی نیست و اگر بواسطه عذری نتواند آن امام را زیارت کند چیزی بر او واجب نیست.
- [آیت الله سبحانی] خوردن خاک و گِل حرام است، ولی خوردن کمی از تربت پاک حضرت سیّدالشهداء امام حسین(علیه السلام) که از قبر شریف اخذ شود (کمتر از یک نخود) به قصد شفاء اشکال ندارد و همچنین گل داغستان و گل ارمنی که برای معالجه می خورند در صورتی که علاج منحصر به آن باشد جایز است.
- [آیت الله سبحانی] اگر نذر کند که به زیارت یکی از امامان مثلاً به زیارت حضرت اباعبدالله(علیه السلام)مشرف شود، چنانچه به زیارت امام دیگر برود کافی نیست و اگر به واسطه عذری نتواند آن امام را زیارت کند چیزی بر او واجب نیست.
- [آیت الله بروجردی] اگر نذر کند که به زیارت یکی از امامان مثلاً به زیارت حضرت اباعبدالله عَلَیْهِ السَّلَام مشّرف شود، چنانچه به زیارت امام دیگر برود کافی نیست و اگر به واسطهی عذری نتواند آن امام را زیارت کند، چیزی بر او واجب نیست.
- [آیت الله مکارم شیرازی] خوردن خاک و گل حرام است، ولی خوردن کمی از تربت پاک حضرت سیدالشهداء امام حسین(علیه السلام) (کمتر از یک نخود) به قصد شفاء اشکال ندارد و همچنین گل داغستان و گل ارمنی که برای معالجه می خورند در صورتی که علاج منحصر به آن باشد جایز است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه نذر کند به زیارت یکی از امامان مثلاً به زیارت حضرت امام حسین(علیه السلام) مشرف شود، اگر به زیارت امام دیگری برود کافی نیست و هرگاه به واسطه عذری نتواند آن امام را زیارت کند چیزی بر او نیست.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . در آشامیدن آب، چند چیز مستحب است: اول آب را به طور مکیدن بیاشامد. دوم در روز، ایستاده آب بخورد. سوم پیش از آشامیدن آب (بِسْمِ الله) و بعد از آن (اَلْحَمْدُ لله) بگوید. چهارم به سه نفس آب بیاشامد. پنجم از روی میل آب بیاشامد. ششم بعد از آشامیدن آب، حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام و اهل بیت بزرگوارش را یاد کند، و قاتلان آن حضرت را لعنت نماید.
- [آیت الله مظاهری] نماز عید فطر و قربان در زمان حضور امامعلیه السلام و در زمان غیبت ایشان از مستحبّات مؤکّد است و میتوان آن را به جماعت یا فرادی خواند.
- [آیت الله نوری همدانی] اذان هیجده جمله است : اللهً اکبرُ چهار مرتبه اشهدً ان لا الهَ الا اللهً ، اشهدً انّ محّمداً رسولً اللهِ ، حیّ علی الصلاهِ، حیَّ علی الفلاحِ ، حیّ علی خیرِ العملِ ، الله اکبرُ ، لا الهَ الا اللهً هر یک دو مرتبه ، و اقامه هفده جمله است یعنی دو مرتبه الله اکبرُ از اول اذان و یک مرتبه لا اِلَه الّا اللهً از آخر آن کم می شود و بعد از گفتن حیّ علی خیرِ العملِ باید دو مرتبه قد قامتِ الصلاهً اضافه نمود .