آیا این گفتة تورات کنونی که لوط ع برادرزاده ابراهیم بود صحیح است؟
آنچه در منابع اسلامی و غیر اسلامی (تورات، ...) مسلّم است، ‌این است که حضرت لوط با حضرت ابراهیم هم عصر بوده است.[1] در تبیین شخصیت او همین بس که بسان دیگر پیامبران از حکمت و علم برخوردار و از بندگان صالح خدا بود.[2] در تورات از حضرت لوط به عنوان برادر زاده حضرت ابراهیم یاد می‌کند،[3] ولی در قرآن به این موضوع اشاره نمی‌کند و در منابع اسلامی هم تا آنجائیکه ما جستجو کردیم چیزی به این صورت که حضرت لوط برادر زاده ابراهیم بود یا نه، نیافتیم، یکی از نویسندگان در تفسیر سوره انبیاء آیه 71 می‌گوید: لوط از بستگان حضرت ابراهیم بود و تصریح به برادرزادگی او نمی‌کند.[4] ولی این معنا بعید نیست چون هر دو پیامبر هم عصر بودند و گویا حضرت ابراهیم بزرگ آنها بوده که در این هجرت او را همراه خود می‌برد و در ثانی خاندان نبوت از یک ریشه و شجره هستند. لذا از این جهت بعید نیست که حضرت لوط برادر زاده حضرت ابراهیم باشد. معرفی منابع جهت مطالعه بیشتر: 1. تفسیر نمونه،‌ آیت الله مکارم شیرازی. 2. تاریخ انبیاء، آیت الله رسولی محلاتی. 3. منشور جاوید، ‌ج 11، آیت الله سبحانی. [1] . عنکبوت / 26، توبه / 70، نجم / 53، حاقه / 9. [2] . انبیاء / 74 75. [3] . سفر پیدایش، ج14، ص 8 20. [4] . سبحانی، جعفر، منشور جاوید، انتشارات مکتب اسلام، چاپ اول، ج 11، ص 258. ( اندیشه قم )
عنوان سوال:

آیا این گفتة تورات کنونی که لوط ع برادرزاده ابراهیم بود صحیح است؟


پاسخ:

آنچه در منابع اسلامی و غیر اسلامی (تورات، ...) مسلّم است، ‌این است که حضرت لوط با حضرت ابراهیم هم عصر بوده است.[1] در تبیین شخصیت او همین بس که بسان دیگر پیامبران از حکمت و علم برخوردار و از بندگان صالح خدا بود.[2]
در تورات از حضرت لوط به عنوان برادر زاده حضرت ابراهیم یاد می‌کند،[3] ولی در قرآن به این موضوع اشاره نمی‌کند و در منابع اسلامی هم تا آنجائیکه ما جستجو کردیم چیزی به این صورت که حضرت لوط برادر زاده ابراهیم بود یا نه، نیافتیم، یکی از نویسندگان در تفسیر سوره انبیاء آیه 71 می‌گوید: لوط از بستگان حضرت ابراهیم بود و تصریح به برادرزادگی او نمی‌کند.[4] ولی این معنا بعید نیست چون هر دو پیامبر هم عصر بودند و گویا حضرت ابراهیم بزرگ آنها بوده که در این هجرت او را همراه خود می‌برد و در ثانی خاندان نبوت از یک ریشه و شجره هستند. لذا از این جهت بعید نیست که حضرت لوط برادر زاده حضرت ابراهیم باشد.
معرفی منابع جهت مطالعه بیشتر:
1. تفسیر نمونه،‌ آیت الله مکارم شیرازی.
2. تاریخ انبیاء، آیت الله رسولی محلاتی.
3. منشور جاوید، ‌ج 11، آیت الله سبحانی.


[1] . عنکبوت / 26، توبه / 70، نجم / 53، حاقه / 9.
[2] . انبیاء / 74 75.
[3] . سفر پیدایش، ج14، ص 8 20.
[4] . سبحانی، جعفر، منشور جاوید، انتشارات مکتب اسلام، چاپ اول، ج 11، ص 258.
( اندیشه قم )





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین