بکار بردن الفاظ زشت و یا خوب در کودکان، با شناخت نیست و صرفا تقلید است. کودک با توجه به اینکه هنوز به تکامل بالا و پیچیدگی نرسیده است همانطور که نمی داند وقتی سلام می کند در ذهن طرف مقابل چه فکری شکل می گیرید و بر اساس تقلید از بزرگتر ها رفتار های مثبت را انجام می دهد نسبت به استفاده از این الفاظ هم شناختی ندارد بنابراین راهکارهای زیر پیشنهاد می شود: 1- واکنش مثبت و پاداش دهی نسبت به رفتار ها مثبت روزانه. 2- محروم سازی از یک علاقه مانند استفاده از یک اسباب بازی و با بی محلی کردن نسبت به کودک هنگام استفاده از این الفاظ. 3- به وجود آوردن یک سیستم قضاوتگر درونی نسبت به تشخیص رفتار های خوب از بد. 4- از آنجا از نظر روایات و آیات کودک تا 7 سالگی پادشاه است پس سعی کنید واکنشی انجام ندهید که باعث شوک و آسیب روانی در فرزندتان شود و سعی کنید که با صبر و حوصله این دوره طی شود. زیرا ما با نگاهی به خودمان متوجه می شویم رفتارها ی گذشته مان با الان بسیار تفاوت دارد پس گذر زمان ما را از ناپختگی به پختگی می رساند. 5- از هر گو نه ممانعت نسبت به رفتن بیرون پرهیز کنید؛ زیرا همانطور که در پزشکی ثابت شده است که ویروس کم در بدن کودک باعث قوی شدن سیستم ایمنی بدن می شود و کودکان نباید پاستوریزه و استلیزه بار بیایند و در غیر این صورت با اندک ویروسی از پای در می آیند، در روان شناسی کودک هم، افزایش تعاملات اجتماعی در سنین کودکی باعث پختگی کودک می شود که در بزرگ سالی با هشیاری و آگاهی بالا رابطه اجتماعی برقرار می کند. پس از آنجا که ویروس ها در جامعه زیاد است و نمی توان جامعه را عوض کرد و از طرفی اگر کودکمان را پاستوریزه بار بیاوریم ممکن است در بزرگسالی نتواند تعامل سازنده و فعالی در جامعه داشته باشد که در این موقعیت یا منزوی شده و یا اغفال شود باید کودکمان را در برابر ویروس های بسیار قوی واکسینه کنیم و در برابر ویروس های ضعیف زود گذر که معمولا در همه کودکان هست حساسیت شدیدی نداشته باشیم. منبع:سایت انوار طاها
بکار بردن الفاظ زشت و یا خوب در کودکان، با شناخت نیست و صرفا تقلید است. کودک با توجه به اینکه هنوز به تکامل بالا و پیچیدگی نرسیده است همانطور که نمی داند وقتی سلام می کند در ذهن طرف مقابل چه فکری شکل می گیرید و بر اساس تقلید از بزرگتر ها رفتار های مثبت را انجام می دهد نسبت به استفاده از این الفاظ هم شناختی ندارد بنابراین راهکارهای زیر پیشنهاد می شود:
1- واکنش مثبت و پاداش دهی نسبت به رفتار ها مثبت روزانه.
2- محروم سازی از یک علاقه مانند استفاده از یک اسباب بازی و با بی محلی کردن نسبت به کودک هنگام استفاده از این الفاظ.
3- به وجود آوردن یک سیستم قضاوتگر درونی نسبت به تشخیص رفتار های خوب از بد.
4- از آنجا از نظر روایات و آیات کودک تا 7 سالگی پادشاه است پس سعی کنید واکنشی انجام ندهید که باعث شوک و آسیب روانی در فرزندتان شود و سعی کنید که با صبر و حوصله این دوره طی شود. زیرا ما با نگاهی به خودمان متوجه می شویم رفتارها ی گذشته مان با الان بسیار تفاوت دارد پس گذر زمان ما را از ناپختگی به پختگی می رساند.
5- از هر گو نه ممانعت نسبت به رفتن بیرون پرهیز کنید؛ زیرا همانطور که در پزشکی ثابت شده است که ویروس کم در بدن کودک باعث قوی شدن سیستم ایمنی بدن می شود و کودکان نباید پاستوریزه و استلیزه بار بیایند و در غیر این صورت با اندک ویروسی از پای در می آیند، در روان شناسی کودک هم، افزایش تعاملات اجتماعی در سنین کودکی باعث پختگی کودک می شود که در بزرگ سالی با هشیاری و آگاهی بالا رابطه اجتماعی برقرار می کند. پس از آنجا که ویروس ها در جامعه زیاد است و نمی توان جامعه را عوض کرد و از طرفی اگر کودکمان را پاستوریزه بار بیاوریم ممکن است در بزرگسالی نتواند تعامل سازنده و فعالی در جامعه داشته باشد که در این موقعیت یا منزوی شده و یا اغفال شود باید کودکمان را در برابر ویروس های بسیار قوی واکسینه کنیم و در برابر ویروس های ضعیف زود گذر که معمولا در همه کودکان هست حساسیت شدیدی نداشته باشیم.
منبع:سایت انوار طاها
- [سایر] برای مقابله با کودکی که الفاظ زشت به زبان می آورد چه باید کرد؟
- [سایر] آیا قرآن از الفاظ زشت جنسی استفاده کرده است؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] آیا لازم است که عدلین در طلاق، زبان عربی را بدانند و به معنای الفاظ واقف باشند یا لازم نیست؟
- [آیت الله اردبیلی] زنی بسیار فحاش است و به شوهر خود فحاشیهای با الفاظ رکیک و زشت مینماید و در اکثر مواقع بیاعتنایی به شوهر دارد. آیا در فرض بالا زوجه ناشزه محسوب میگردد یا خیر؟
- [آیت الله بهجت] اگر شخصی در تنگی وقت مسلمان شده باشد و فرصت کافی برای یادگرفتن الفاظ عربی نماز نداشته باشد، آیا می تواند ترجمه ی نماز را به زبان دیگر بخواند؟
- [سایر] الفاظ قرآن از کیست؟؟
- [سایر] قرآن، همه مردم را به تحدی فراخوانده است، مگر الفاظ قرآن همین الفاظ عربی نیست؟ پس چگونه است که دیگران از مانند آوردن برای قرآن عاجزند؟
- [سایر] چه تفاوتی میان بحثهای منطقی و ادبی درباره موضوع الفاظ وجود دارد؟ چون هم در منطق از الفاظ بحث میشود و هم در ادبیات.
- [سایر] چه تفاوتی میان بحثهای منطقی و ادبی درباره موضوع الفاظ وجود دارد؟ چون هم در منطق از الفاظ بحث میشود و هم در ادبیات.
- [آیت الله مکارم شیرازی] آیا برای ایجاد رهن نیازی به الفاظ خاص یا همان صیغه می باشد یا بدون الفاظ نیز رهن منعقد می شود؟
- [آیت الله مظاهری] توبه همجنس بازی فقط پشیمانی از گذشته و ترک آن عمل زشت است، و حرام است که نزد کسی، حتّی حاکم شرع خود را رسوا کند.
- [آیت الله مظاهری] توبه محتکر، پشیمانی از گذشته و تصمیم بر ترک آن کار زشت است، و جبران خسارت اقتصادی که بهواسطه احتکار به وجود آورده لازم نیست، گرچه سزاوار است.
- [آیت الله سبحانی] باید تکبیرها و دعاها را طوری پشت سرهم بخواند، که نماز از صورت خود خارج نشود. و شایسته است نمازگزار قصد معنی کند و به حکایت الفاظ اکتفا ننماید.
- [آیت الله نوری همدانی] احتیاط واجب آن است که امام جمعه در خطبة حمد الهی ودرود بر پیغمبر واَئِمَّه (عَلَیْهِمُ الْسَّلامُ ) را به زبان عربی ایراد نماید ، گر چه او ومُسْتَمِعین او عرب نباشند امّا می تواند در مقام وَعْظ وتوصیه به تقوی به زبا ن دیگری تَکَلُّمْ نماید . و احتیاط مستحبّ آن است که موعظه وآنچه را به مصالح مسلمین مربوط می شود به زبان مستمعین ادا نماید، واگر مستمعین مختلفند آنها را به زبان های مختلف تکرار کند ، گرچه در صورتی که مأمومین بیش از حدّ نصاب –4 نفر – باشند به زبان حدّ نصاب –4 نفر – اکتفا نماید ، ولی احتیاط در آن که آنها را به زبان خدشان موعظه کند .
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] مس نمودن خط قرآن؛ یعنی رساندن جائی از بدن به خط قرآن برای کسی که وضو ندارد حرام است. ولی اگر قرآن را به زبان فارسی یا به زبان دیگر ترجمه کنند مس آن اشکال ندارد.
- [آیت الله نوری همدانی] مّس نمودن خط قرآن ، یعنی رساندن جائی از بدن به خط قرآن برای کسی که وضو ندارد حرام است . ولی اگر قرآن را به زبان فارسی یا به زبان دیگر ترجمه کنند ، مس آن اشکال ندارد .
- [آیت الله فاضل لنکرانی] مس نمودن خط قرآن، یعنی رساندن جایی از بدن به خط قرآن برای کسی که وضو ندارد، حرام است. ولی اگر قرآن را به زبان فارسی یا به زبان دیگر ترجمه کنند مس آن اشکال ندارد.
- [امام خمینی] مس نمودن خط قرآن، یعنی رساندن جایی از بدن به خط قرآن برای کسی که وضو ندارد، حرام است. ولی اگر قرآن را به زبان فارسی یا به زبان دیگری ترجمه کنند مس آن اشکال ندارد.
- [آیت الله اردبیلی] لمس خط قرآن با هر قسمت از بدن برای کسی که وضو ندارد، حرام است، ولی اگر قرآن را به زبان فارسی یا به زبان دیگری ترجمه کنند، لمس آن اشکال ندارد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه رضایت صاحب ملک از قرائن روشن و قطعی باشد نماز خواندن در آن ملک اشکالی ندارد، هرچند به زبان نگوید و بعکس اگر با زبان اجازه دهد اما بداند قلباً راضی نیست نمی تواند نماز بخواند.