هر چند مدّت یک بار، سلول های بدن تغییر می کند و جای خود را به سلول های جدید می دهد; ولی شخصیّت انسان به جسم و بدن او نیست; بلکه به روح او است. حافظ وحدت انسان همان روح است که در انسان تغییر نمی کند; از این رو انسان خود را در پیری مسؤل گناهانی می داند که در جوانی مرتکب شده و گاه در نفس خویش به دلیل انجام آنها نادم است و از خداوند طلب آمرزش می کند. این امر، دلیل بر این است که فرد گناهکار خود را همان انسان پیشین می بیند. همچنان که فرد به دلیل انجام کارهای شایسته در جوانی خویشتن را شایسته تحسین می بیند. اگر او همان انسان پیشین نیست، نباید خود را برای آن کمالات شایسته تحسین بداند. این حقیقت نشان می دهد که شخصیّت انسان به روح اوست و همین روح است که حافظ وحدت انسان در سنین مختلف زندگی است. منبع:سایت انوار طاها
هر چند مدّت یک بار، سلول های بدن تغییر می کند و جای خود را به سلول های جدید می دهد; ولی شخصیّت انسان به جسم و بدن او نیست; بلکه به روح او است. حافظ وحدت انسان همان روح است که در انسان تغییر نمی کند; از این رو انسان خود را در پیری مسؤل گناهانی می داند که در جوانی مرتکب شده و گاه در نفس خویش به دلیل انجام آنها نادم است و از خداوند طلب آمرزش می کند. این امر، دلیل بر این است که فرد گناهکار خود را همان انسان پیشین می بیند. همچنان که فرد به دلیل انجام کارهای شایسته در جوانی خویشتن را شایسته تحسین می بیند. اگر او همان انسان پیشین نیست، نباید خود را برای آن کمالات شایسته تحسین بداند. این حقیقت نشان می دهد که شخصیّت انسان به روح اوست و همین روح است که حافظ وحدت انسان در سنین مختلف زندگی است.
منبع:سایت انوار طاها
- [سایر] آیا انسان با همین بدن و جسم مادی وارد عالم برزخ می شود؟
- [سایر] جسم و روح انسان در حال خواب چگونه است ؟
- [سایر] در روز قیامت با توجه به اینکه گفته می شود مردگان از گور برمی خیزند، آیا معاد جسمانی است؟ در دوزخ آیا انسان جسم هم دارد و جسم انسان عذاب می شود؟ با توجه به اینکه خداوند متعال جسم انسان را از گل آفرید و در بهشت قرار داد، آیا در بهشت انسان جسم هم دارد و اگر دارد مسائلی مانند خوردن و دفع کردن چگونه خواهد بود؟
- [سایر] رابطه روح با جسم انسان و ماده چیست؟
- [سایر] آیا در قیامت، انسان فقط با روح خود محشور میشود، یا جسم و روح و اگر جسم و روح است، پس چه فرقی با این دنیا دارد؟
- [سایر] آیا در قیامت، انسان فقط با روح خود محشور میشود ، یا جسم و روح و اگر جسم و روح است، پس چه فرقی با این دنیا دارد؟
- [سایر] آیا در قیامت، انسان فقط با روح خود محشور میشود، یا جسم و روح و اگر جسم و روح است، پس چه فرقی با این دنیا دارد؟
- [سایر] آیا زمین به اندازه جسم تمام آدمیان که در آن زیسته اند خاک دارد تا در قیامت انسان ها به جسم خاکی باز گردند؟
- [سایر] آیا در قیامت، انسان فقط با روح خود محشور می شود، یا جسم و روح، و اگر جسم و روح است، پس چه فرقی با این دنیا دارد؟
- [سایر] معاد فقط برای انسان است یا همه موجودات؟ در قیامت، انسان فقط با روح خود محشور میشود، یا جسم و روح؛ و اگر جسم و روح است، پس چه فرقی با این دنیا دارد؟
- [آیت الله خوئی] اگر انسان برای مرضی که در چشم اوست موی چشم خود را بچسباند، باید تیمم نماید.
- [آیت الله سیستانی] اگر انسان برای مرضی که در چشم اوست ، موی چشم خود را بچسباند ، باید تیمم نماید .
- [آیت الله اردبیلی] خوردن، آشامیدن، تزریق و یا استعمال چیزی که برای جسم یا روح انسان ضرر قابل توجّه دارد، حرام است، ولی اگر در موردی به نظر پزشک متخصّص و مطمئن درمان بیماری منحصر به آن باشد، در حدّ ضرورت اشکال ندارد.
- [آیت الله بروجردی] اگر انسان در زمینی که ملک کسی نیست گنجی پیدا کند، مال خود اوست و باید خمس آن را بدهد.
- [آیت الله اردبیلی] (هبه) آن است که انسان چیزی را که ملک خود اوست به رایگان ملک دیگری کند و به او ببخشد.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر انسان در زمینی که ملک کسی نیست، گنجی پیدا کند، مال خود اوست و باید خمس آن را بدهد.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر انسان در زمینی که ملک کسی نیست گنجی پیدا کند مال خود اوست و باید خمس ان را بدهد
- [امام خمینی] اگر انسان در زمینی که ملک کسی نیست گنجی پیدا کند، مال خود اوست و باید خمس آن را بدهد.
- [آیت الله وحید خراسانی] محلی را که انسان برای اقامت و زندگی خود اختیار کرده وطن اوست ولی اگر در ان جا به دنیا امده و وطن پدر و مادرش باشد اختیار کردن برای زندگی معتبر نیست بلکه تا اعراض نکرده وطن اوست
- [آیت الله بروجردی] اگر مال حلال با حرام مخلوط شود و انسان مقدار حرام را نداند ولی صاحبش را بشناسد، باید یکدیگر را راضی نمایند و چنانچه صاحب مال راضی نشود، در صورتی که انسان بداند چیز معینی مال اوست و شک کند که بیشتر از آن هم مال او هست یا نه، باید چیزی را که یقین دارد مال اوست به او بدهد و احتیاط مستحب آن است مقدار بیشتری را که احتمال میدهد مال اوست به او بدهد.