برای از دست دادن این حالت باید اراده‌ای جدی و قوی داشته باشید و از شنیدن یا گفتن هر غیبتی و تهمتی هر اندازه هم به نظرتان کوچک و سطحی می ‌آید اجتناب ورزید؛ زیرا در روز قیامت جوابی برای آن نخواهید داشت. در این رابطه به برنامه ه‌ای که پیشنهاد می‌ شود به مدت چهل روز عمل کنید و نتیجه را در صورت تمایل برای ما ارسال دارید. امید است ان‌شاءاللّه‌ بر این گناه غالب شوید: 1) هر ده روز یک بار بحث غیبت را در کتاب گناهان کبیره مطالعه کنید. 2) هر روز صبح با خدا (شرط) کنید که امروز غیبت نمی کنم. در طول روز کاملا مراقب رعایت این شرط باشید و جدا بکوشید حتی برای یک بار هم از آن تخلف نکنید؛ شب‌ها قبل از خواب، اعمال روزتان را مورد بررسی قرار دهید. اگر مرتکب غیبت شده ‌اید تعداد دفعات آن را ثبت کنید و برای مبارزه با آن توبه نمایید و برای خود تنبیهی قرار دهید؛ مثلا تصمیم بگیرید با دوستی که نزد او بیشتر غیبت می‌ کنید یک روز رفت و آمد و گفت وگوی غیرضروری نکنید، یا در جایی که بیشتر غیبت هست شرکت نکنید یا یک روز، روزه بگیرید. در رابطه با افراد خانواده و دیگر افراد نیز در صورت امکان آنها را امر به معروف نموده و از عواقب ارتکاب غیبت بر حذر دارید و بهتر است روایاتی که از طریق معصومین(ع) در مورد عقوبت غیبت کننده وارد شده برای آنها بخوانید مانند آن حدیثی که می ‌فرماید شخص غیبت‌ کننده اگر با توبه بمیرد (و کارهای دیگرش هم پذیرفته شود) از جمله آخرین کسانی است که به بهشت می‌ رود و اگربدون توبه بمیرد از جمله اولین کسی است که وارد جهنم می‌ شود. منبع:سایت انوار طاها
برای از دست دادن این حالت باید ارادهای جدی و قوی داشته باشید و از شنیدن یا گفتن هر غیبتی و تهمتی هر اندازه هم به نظرتان کوچک و سطحی می آید اجتناب ورزید؛ زیرا در روز قیامت جوابی برای آن نخواهید داشت. در این رابطه به برنامه های که پیشنهاد می شود به مدت چهل روز عمل کنید و نتیجه را در صورت تمایل برای ما ارسال دارید. امید است انشاءاللّه بر این گناه غالب شوید:
1) هر ده روز یک بار بحث غیبت را در کتاب گناهان کبیره مطالعه کنید.
2) هر روز صبح با خدا (شرط) کنید که امروز غیبت نمی کنم. در طول روز کاملا مراقب رعایت این شرط باشید و جدا بکوشید حتی برای یک بار هم از آن تخلف نکنید؛ شبها قبل از خواب، اعمال روزتان را مورد بررسی قرار دهید. اگر مرتکب غیبت شده اید تعداد دفعات آن را ثبت کنید و برای مبارزه با آن توبه نمایید و برای خود تنبیهی قرار دهید؛ مثلا تصمیم بگیرید با دوستی که نزد او بیشتر غیبت می کنید یک روز رفت و آمد و گفت وگوی غیرضروری نکنید، یا در جایی که بیشتر غیبت هست شرکت نکنید یا یک روز، روزه بگیرید. در رابطه با افراد خانواده و دیگر افراد نیز در صورت امکان آنها را امر به معروف نموده و از عواقب ارتکاب غیبت بر حذر دارید و بهتر است روایاتی که از طریق معصومین(ع) در مورد عقوبت غیبت کننده وارد شده برای آنها بخوانید مانند آن حدیثی که می فرماید شخص غیبت کننده اگر با توبه بمیرد (و کارهای دیگرش هم پذیرفته شود) از جمله آخرین کسانی است که به بهشت می رود و اگربدون توبه بمیرد از جمله اولین کسی است که وارد جهنم می شود.
منبع:سایت انوار طاها
- [سایر] آیا نگاه حرام جزء گناهان کبیره است؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] آیا تلفن جزء مایحتاج زندگی انسان است، یا خمس دارد؟
- [آیت الله اردبیلی] در روستاها که معمولاً محلّی برای نگهداری گاو و گوسفند یا اسب و الاغ خود دارند، این محل را باید جزء سرمایه خود حساب کنند یا جزء لوازم زندگی خود؟
- [آیت الله مظاهری] آیا اجزاء غسل هم مانند اجزاء وضوء باید پاک باشند؟
- [سایر] دوری از شنیدن غیبت، حق چیست؟
- [سایر] چرا قرآن کریم دارای جزء و حزب است؟ چرا دارای 30 جزء است؟
- [سایر] آیا ولایت فقیه از امور تقلیدی است یا تحقیقی؟ اگر از امور تقلیدی است جزء کدام قسم از احکام تقلیدی است؟ مثلاً جزء عبادات است. جزء معاملات است؟
- [سایر] عدل، جزء کدام نیازهاست؟
- [آیت الله اردبیلی] آیا سرقفلی، جزء مؤونه حساب میشود یا جزء سرمایه؟ در صورت افزایش ارزش سرقفلی، حکم آن چیست؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] احتساب در آمد زنان شاغل دارای همسر، جزء درآمدهای خانوار، با توجه به اینکه شرعا مسئولیتی در قبال هزینه های زندگی ندارند، شرعا چه حکمی دارد؟
- [آیت الله وحید خراسانی] در غسل ارتماسی بنابر احتیاط باید هنگام فرو بردن اول جزء بدن در اب تا اخر جزء نیت غسل داشته باشد
- [آیت الله بهجت] سگ و خوکی که درخشکی زندگی می کنند ، همه اجزاء ، حتی مو ، استخوان ، پنجه ، ناخن و رطوبت آنها ، نجس است ؛ ولی سگ و خوک دریایی پاک است .
- [آیت الله وحید خراسانی] در غسل ارتماسی بنابر احتیاط باید هنگام فرو بردن اول جزء بدن در اب تا اخر جزء نیت غسل داشته باشد
- [آیت الله جوادی آملی] .خانمی که درآمدی دارد و هزینه زندگی او به عهده شوهرش است، اگر شوهرش مخارج زندگی او را نپردازد و ایشان از درآمد خودش هزینه نماید، آن مقداری که صرف کرده است, جزء هزینه او شمرده میشود و خمس ندارد.
- [آیت الله اردبیلی] هدایایی که برای زن آوردهاند، جزء دارایی زن میباشد و هدایایی که به نحو مشترک برای زن و شوهر آوردهاند، نصف آن جزء دارایی زن به شمار میآید.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر به واسطه ندانستن مسأله، چیزی از اجزاء نماز را کم یا زیاد کند نماز باطل است چه آن جزء واجب، رکن باشد یا غیر رکن.
- [آیت الله سبحانی] هرگاه نذر کند که سه روز معتکف شود، نخستین شب از سه روز، جزء اعتکاف نیست، و همچنین اگر یک ماه را نذر کند، نخستین شب از یک ماه، جزء اعتکاف نیست، مگر این که، به هنگام نذر نخستین شب را هم جزء اعتکاف قراردهد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه صحرانشین خانه به دوش مانند مردم دیگر برای زیارت خانه خدا، یا تجارت، یا مسافرت دیگری غیر از آن مسافرت که جزء زندگی اوست برود باید نماز را شکسته بخواند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر درخت انگور یا خرما را بخرد، قیمت آن جزء مخارج نیست، ولی اگر خرما یا انگور را پیش از چیدن و قبل از تعلّق زکات بخرد، پولی را که برای آن داده جزء مخارج حساب می شود.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر درخت انگور یا خرما را بخرد ، قیمت آن جزء مخارج نیست ، ولی اگر خرمایا انگور را پیش ازچیدن بخرد ، پولی راکه برای آن داده جزء مخارج حساب می شود .