غیبت کردن و شنیدن آن جزء زندگی من شده است،برای رهایی از این گناه چه کنم؟
برای از دست دادن این حالت باید اراده‌ای جدی و قوی داشته باشید و از شنیدن یا گفتن هر غیبتی و تهمتی هر اندازه هم به نظرتان کوچک و سطحی می ‌آید اجتناب ورزید؛ زیرا در روز قیامت جوابی برای آن نخواهید داشت. در این رابطه به برنامه ه‌ای که پیشنهاد می‌ شود به مدت چهل روز عمل کنید و نتیجه را در صورت تمایل برای ما ارسال دارید. امید است ان‌شاءاللّه‌ بر این گناه غالب شوید: 1) هر ده روز یک بار بحث غیبت را در کتاب گناهان کبیره مطالعه کنید. 2) هر روز صبح با خدا (شرط) کنید که امروز غیبت نمی کنم. در طول روز کاملا مراقب رعایت این شرط باشید و جدا بکوشید حتی برای یک بار هم از آن تخلف نکنید؛ شب‌ها قبل از خواب، اعمال روزتان را مورد بررسی قرار دهید. اگر مرتکب غیبت شده ‌اید تعداد دفعات آن را ثبت کنید و برای مبارزه با آن توبه نمایید و برای خود تنبیهی قرار دهید؛ مثلا تصمیم بگیرید با دوستی که نزد او بیشتر غیبت می‌ کنید یک روز رفت و آمد و گفت وگوی غیرضروری نکنید، یا در جایی که بیشتر غیبت هست شرکت نکنید یا یک روز، روزه بگیرید. در رابطه با افراد خانواده و دیگر افراد نیز در صورت امکان آنها را امر به معروف نموده و از عواقب ارتکاب غیبت بر حذر دارید و بهتر است روایاتی که از طریق معصومین(ع) در مورد عقوبت غیبت کننده وارد شده برای آنها بخوانید مانند آن حدیثی که می ‌فرماید شخص غیبت‌ کننده اگر با توبه بمیرد (و کارهای دیگرش هم پذیرفته شود) از جمله آخرین کسانی است که به بهشت می‌ رود و اگربدون توبه بمیرد از جمله اولین کسی است که وارد جهنم می‌ شود. منبع:سایت انوار طاها
عنوان سوال:

غیبت کردن و شنیدن آن جزء زندگی من شده است،برای رهایی از این گناه چه کنم؟


پاسخ:

برای از دست دادن این حالت باید اراده‌ای جدی و قوی داشته باشید و از شنیدن یا گفتن هر غیبتی و تهمتی هر اندازه هم به نظرتان کوچک و سطحی می ‌آید اجتناب ورزید؛ زیرا در روز قیامت جوابی برای آن نخواهید داشت. در این رابطه به برنامه ه‌ای که پیشنهاد می‌ شود به مدت چهل روز عمل کنید و نتیجه را در صورت تمایل برای ما ارسال دارید. امید است ان‌شاءاللّه‌ بر این گناه غالب شوید:
1) هر ده روز یک بار بحث غیبت را در کتاب گناهان کبیره مطالعه کنید.
2) هر روز صبح با خدا (شرط) کنید که امروز غیبت نمی کنم. در طول روز کاملا مراقب رعایت این شرط باشید و جدا بکوشید حتی برای یک بار هم از آن تخلف نکنید؛ شب‌ها قبل از خواب، اعمال روزتان را مورد بررسی قرار دهید. اگر مرتکب غیبت شده ‌اید تعداد دفعات آن را ثبت کنید و برای مبارزه با آن توبه نمایید و برای خود تنبیهی قرار دهید؛ مثلا تصمیم بگیرید با دوستی که نزد او بیشتر غیبت می‌ کنید یک روز رفت و آمد و گفت وگوی غیرضروری نکنید، یا در جایی که بیشتر غیبت هست شرکت نکنید یا یک روز، روزه بگیرید. در رابطه با افراد خانواده و دیگر افراد نیز در صورت امکان آنها را امر به معروف نموده و از عواقب ارتکاب غیبت بر حذر دارید و بهتر است روایاتی که از طریق معصومین(ع) در مورد عقوبت غیبت کننده وارد شده برای آنها بخوانید مانند آن حدیثی که می ‌فرماید شخص غیبت‌ کننده اگر با توبه بمیرد (و کارهای دیگرش هم پذیرفته شود) از جمله آخرین کسانی است که به بهشت می‌ رود و اگربدون توبه بمیرد از جمله اولین کسی است که وارد جهنم می‌ شود.
منبع:سایت انوار طاها





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین