1. حجاب: یا ایها النبی قل لازواج و بناتک و نساء المؤمنین یدنین علیهنّ من جلابیبهنّ ذلک ادنی ان یعرفن فلا یؤذین(1)؛ ای پیامبر! به همسران و دخترانت و زنان مؤمنان بگو روسری های بلند خود را بر خویش فرو افکنند. این کار برای این که (به عفاف) شناخته شوند و مورد آزار قرار نگیرند، بهتر است. 2. دوری از خودنمایی: و قرن فی بیوتکنّ و لا تبرّجن تبرّج الجاهلیه الاولی(2)؛ در خانه های خود بمانید و همچون زنان جاهلیت نخستین، در میان جمعیت ظاهر نشوید و اندام و وسایل زینت خود را در معرض تماشایدیگران قرار ندهید. 3. عفت کلام: فلا تخضعن بالقول فیطمع الذی فی قلبه مرض و قلن قولًا معروفاً(3)؛ در گفتگوها با ناز و کرشمه وبه گونه ای هوس انگیز سخن مگویید که مبادا بیماردلان به شما طمع کنند. 4. پاکدامنی: ولیستعفف الذین لا یجدون نکاحاً(4)؛ آنها که زمینه ازدواج را فراهم نمی بینند، باید عفت پیشه کنند. 5. دوری از نگاه های هوس آلود: قل للمؤمنات یغضضن من ابصارهنّ(5)؛ به زنان با ایمان بگو چشم های خود را از نگاه های هوس آلود فرو گیرند. پی نوشتها: 1 . احزاب (33) / آیه 59 ؛ نور (24) / آیه31 2.احزاب(33) / آیه33 3.احزاب(33) / آیه32 4.نور(24) / آیه33 5.نور(24) / آیه31 منبع: سایت انوار طاها
1. حجاب:
یا ایها النبی قل لازواج و بناتک و نساء المؤمنین یدنین علیهنّ من جلابیبهنّ ذلک ادنی ان یعرفن فلا یؤذین(1)؛ ای پیامبر! به همسران و دخترانت و زنان مؤمنان بگو روسری های بلند خود را بر خویش فرو افکنند. این کار برای این که (به عفاف) شناخته شوند و مورد آزار قرار نگیرند، بهتر است.
2. دوری از خودنمایی:
و قرن فی بیوتکنّ و لا تبرّجن تبرّج الجاهلیه الاولی(2)؛ در خانه های خود بمانید و همچون زنان جاهلیت نخستین، در میان جمعیت ظاهر نشوید و اندام و وسایل زینت خود را در معرض تماشایدیگران قرار ندهید.
3. عفت کلام:
فلا تخضعن بالقول فیطمع الذی فی قلبه مرض و قلن قولًا معروفاً(3)؛ در گفتگوها با ناز و کرشمه وبه گونه ای هوس انگیز سخن مگویید که مبادا بیماردلان به شما طمع کنند.
4. پاکدامنی:
ولیستعفف الذین لا یجدون نکاحاً(4)؛ آنها که زمینه ازدواج را فراهم نمی بینند، باید عفت پیشه کنند.
5. دوری از نگاه های هوس آلود:
قل للمؤمنات یغضضن من ابصارهنّ(5)؛ به زنان با ایمان بگو چشم های خود را از نگاه های هوس آلود فرو گیرند.
پی نوشتها:
1 . احزاب (33) / آیه 59 ؛ نور (24) / آیه31
2.احزاب(33) / آیه33
3.احزاب(33) / آیه32
4.نور(24) / آیه33
5.نور(24) / آیه31
منبع: سایت انوار طاها
- [سایر] در قرآن، سفارش هایی درباره اخلاق زن آمده. مهمترین دستورهای قرآن به زنان چیست؟
- [سایر] نقش زنان و دختران در تحقق اهداف دفاعی چیست؟
- [سایر] نگاه به زنان و دختران بدحجاب چه تأثیری در زندگی آینده انسان می گذارند؟
- [سایر] چرا در جامعه اسلامی خواستگاری از طرف خانواده زنان و دختران مردود است ؟
- [سایر] نقش زنان و دختران در تحقق اهداف دفاعی در مقابل دشمنان چیست؟
- [آیت الله علوی گرگانی] شوخی کردن مردان اعمّ از فروشنده، استاد و غیره با زنان و دختران چه حکمی دارد؟
- [سایر] نقش زنان و دختران در تحقق اهداف دفاعی در مقابل دشمنان چیست؟
- [آیت الله سبحانی] آیا چاپ عکس و نقاشی زنان و دختران خیالی در کتاب علمی یا غیر علمی، جایز است؟
- [آیت الله خامنه ای] آیا نگاه کردن به جلوی مو و پیشانی دختران و زنان در فیلم ها و برنامه های تلویزیونی جایز است؟
- [آیت الله علوی گرگانی] اخیراًمسابقاتی برگزار میکنند که شرکت کنندگان دختران و پسران بطور مختلط و تماشاچیان هم زنان و مردان هستند که بعضی حرکات زننده موجب عادی شدن روابط و ریختن حجاب و حیای دختران میشود نظر مبارک چیست؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] در جماعتی که مردان و زنان شرکت دارند اذان و اقامه نماز جماعت را باید مرد بگوید، ولی در جماعت زنان اذان و اقامه زنان کافی است.
- [آیت الله علوی گرگانی] سلام کردن مستحبّ است وخیلی سفارش شده است که سواره به پیاده وایستاده به نشسته وکوچکتر به بزرگتر سلام کند.
- [آیت الله اردبیلی] نماز جمعه در صورت فراهم بودن شرایط آن، یک واجب تخییری است؛ یعنی نمازگزار میتواند در روزهای جمعه یکی از نمازهای ظهر و یا نماز جمعه را به جا بیاورد، اگرچه نماز جمعه افضل است و در قرآن و روایات در مورد آن بسیار سفارش شده است.
- [آیت الله بهجت] محل دو خطبه در نماز عید فطر و قربان بعد از نماز است و هر خطبه بنابر احوط باید مشتمل بر همان چیزهایی باشد که خطبه جمعه مشتمل بر آن است؛ یعنی: حمد و ثنای الهی و شهادتین و سفارش به تقوا و قرائت سوره کوتاه قرآن و نشستن امام بین دو خطبه.
- [آیت الله وحید خراسانی] جایز است بانک برای انجام گشایش اعتبار و تعهدات مربوطه مبلغی از سفارش دهنده خریدار دریافت نماید گشایش اعتبار و گرفتن مبلغ را از نظر شرعی بر عناوینی می توان تطبیق داد که به سه عنوان در ذیل اشاره می شود اول ان که به عنوان اجاره باشد یعنی سفارش دهنده بانک را برای عمل گشایش اعتبار اجیر می کند و مبلغ پرداختی را که به نسبت معینی از بهای کالای سفارش شده که مورد توافق بانک و سفارش دهنده است بابت اجرت عمل به بانک می پردازد دوم ان که به عنوان جعاله باشد یعنی سفارش دهنده با بانک قرار می گذارد که اگر بانک عمل گشایش اعتبار را برای او انجام دهد مبلغی را به بانک بپردازد و بانک پس از انجام عمل گشایش اعتبار حق دارد ان مبلغ را از او بگیرد سوم ان که به عنوان خرید و فروش انجام شود به این که بانک مبلغ سفارش شده را با ارز خارجی و به پول کشور فروشنده کالا به او می پردازد و از سفارش دهنده و خریدار به پول رایج کشور خودش عوض ان را می گیرد پس ان ارز خارجی را در ذمه خریدار به پول کشور خودش با فایده ای که می گیرد می فروشد و چون مورد معامله ارزی دو نوع مختلف می باشد اشکالی ندارد
- [آیت الله فاضل لنکرانی] سلام کردن مستحب است و خیلی سفارش شده است که سواره به پیاده و ایستاده به نشسته و کوچکتر به بزرگتر سلام کند.
- [آیت الله مظاهری] سلام کردن مستحب است و خیلی سفارش شده است که سواره به پیاده و ایستاده به نشسته و کوچکتر به بزرگتر سلام کند.
- [آیت الله وحید خراسانی] سلام کردن مستحب است و در اخبار سفارش شده است که سواره به پیاده و ایستاده به نشسته و کوچکتر به بزرگتر سلام کند
- [آیت الله نوری همدانی] سلام کردن مستحب است و خیلی سفارش شده است که سواره به پیاده و ایستاده به نشسته و کوچکتر به بزرگتر سلام کند .
- [آیت الله بروجردی] سلام کردن مستحب است و خیلی سفارش شده است که سواره به پیاده و ایستاده به نشسته و کوچکتر به بزرگتر سلام کند.