الف. استرسهای فاجعهآمیز برخی از اتفاقات، تغییرات مهمی را در زندگی به وجود میآورند و فشار روانی زیادی بر انسان تحمیل میکنند. اتفاقهایی چون سیل، زلزله، جنگ، آتشسوزی، تصادف شدید و پدیدههایی از این دست، سبب تغییرات بسیار شدیدی در زندگی فرد میشوند؛ به گونهای که کنار آمدن و سازگاری با آنها، مدتها طول میکشد. این حوادث، اگرچه قدرت ویرانگری شدیدی بر انسان دارند، ولی به ندرت اتفاق میافتند. ب. استرسهای معمول زندگی این استرسها در زندگی همة انسانها رخ میدهند و میتوان گفت که همة افراد در زندگی خود، این استرسها را تجربه میکنند. این استرسها را میتوان به سه دسته حاد، مزمن و خُرد طبقهبندی کرد. استرس حاد، بسیار شدید است و به سرعت از بین میرود؛ برای مثال، شما در یک بزرگراه رانندگی میکنید، پلیس اتومبیل شما را متوقف میکند، قلبتان به تپش میافتد، صدایتان میگیرد، کف دستهایتان عرق میکند، در حالی که به شدت نگران هستید و دچار استرس شدهاید، افسر راهنمایی به شما گوشزد میکند که تند نروید؛ آنگاه، شما سوار اتومبیل خود شده، به راه میافتید. چند دقیقة بعد، ضربان قلبتان به حالت طبیعی خود برمیگردد و عرق کف دستهایتان خشک میشود. استرس مزمن، تا مدتی طولانی (ساعتها، روزها، ماهها) ادامه دارد و گاهی همچون استرس حاد شدید است. استرسهای خُرد، شدت بسیار کمی دارند؛ ولی بسیار فراوان و بیشمار، در زندگی رخ میدهند. دیر رسیدن به کلاس، معطل شدن در صف اتوبوس، نداشتن جای مناسب برای درس خواندن و ...، نمونههایی از این نوع هستند. این استرسها چندان شدید نیستند، ولی چون در زندگی، زیاد با آنها مواجه میشویم، باعث دشواریهایی در زندگی انسان میشوند. منبع:سایت انوار طاها
الف. استرسهای فاجعهآمیز
برخی از اتفاقات، تغییرات مهمی را در زندگی به وجود میآورند و فشار روانی زیادی بر انسان تحمیل میکنند. اتفاقهایی چون سیل، زلزله، جنگ، آتشسوزی، تصادف شدید و پدیدههایی از این دست، سبب تغییرات بسیار شدیدی در زندگی فرد میشوند؛ به گونهای که کنار آمدن و سازگاری با آنها، مدتها طول میکشد. این حوادث، اگرچه قدرت ویرانگری شدیدی بر انسان دارند، ولی به ندرت اتفاق میافتند.
ب. استرسهای معمول زندگی
این استرسها در زندگی همة انسانها رخ میدهند و میتوان گفت که همة افراد در زندگی خود، این استرسها را تجربه میکنند. این استرسها را میتوان به سه دسته حاد، مزمن و خُرد طبقهبندی کرد. استرس حاد، بسیار شدید است و به سرعت از بین میرود؛ برای مثال، شما در یک بزرگراه رانندگی میکنید، پلیس اتومبیل شما را متوقف میکند، قلبتان به تپش میافتد، صدایتان میگیرد، کف دستهایتان عرق میکند، در حالی که به شدت نگران هستید و دچار استرس شدهاید، افسر راهنمایی به شما گوشزد میکند که تند نروید؛ آنگاه، شما سوار اتومبیل خود شده، به راه میافتید. چند دقیقة بعد، ضربان قلبتان به حالت طبیعی خود برمیگردد و عرق کف دستهایتان خشک میشود.
استرس مزمن، تا مدتی طولانی (ساعتها، روزها، ماهها) ادامه دارد و گاهی همچون استرس حاد شدید است.
استرسهای خُرد، شدت بسیار کمی دارند؛ ولی بسیار فراوان و بیشمار، در زندگی رخ میدهند. دیر رسیدن به کلاس، معطل شدن در صف اتوبوس، نداشتن جای مناسب برای درس خواندن و ...، نمونههایی از این نوع هستند. این استرسها چندان شدید نیستند، ولی چون در زندگی، زیاد با آنها مواجه میشویم، باعث دشواریهایی در زندگی انسان میشوند.
منبع:سایت انوار طاها
- [سایر] راههایی برای کاهش استرس مراسم خواستگاری و کاهش استرس ازدواج به من معرفی کنید؟ با سپاس
- [سایر] چگونه می توانم به استرس خود غلبه کنم من یک سمنار بسیار مهم دارم اما استرس شدید گرفتم.
- [سایر] چگونه همسری نمونه برای شوهر مان باشیم؟
- [سایر] نمونه کشورهای دارای انقلاب رنگی کدام اند؟
- [سایر] نشانههای استرس چیست؟
- [سایر] نمونه هایی از تحریف در کتاب مقدس را بیان کنید.
- [سایر] دانشجو کیست و دانشجوی نمونه دارای چه ویژگیهایی است؟
- [سایر] چند نمونه از بدعتهای خلیفه دوم را ذکر کنید؟
- [سایر] نمونه ای از مهربانی امام حسن(ع) را بیان کنید؟
- [سایر] نمونه ای از تواضع امام حسن(ع) را بیان کنید؟