نشانههای استرس در چهار زمینة جسمانی، ارتباطی، رفتاری و شناختی بروز میکنند. الف. نشانههای جسمانی - حالت گرفتگی در گلو، قفسة سینه، شکم، شانهها، گردن و دهان (ناحیة فکها)؛ - سردرد، سرگیجه و افزایش حساسیت به صدا، خشکی دهان و گرفتگی صدا؛ - تپش قلب، پرشهای عضلانی، دلدرد و دلشوره، تعریق بدن، به ویژه در کف دستها؛ - ناراحتیهای گوارشی. ب. نشانههای ارتباطی - گوشهگیری و گریز از حضور در جمع؛ - وابستگیهای افراطی؛ - ناتوانی از برقراری ارتباط با دیگران. ج. نشانههای رفتاری - پرخوری یا کمخوری، پرخوابی یا کمخوابی؛ - ناتوانی در تمرکز بر یک کار، بیتوجهی به وضع ظاهری، پرخاشگری و رفتار تخریبی؛ - ناخن جویدن، دندان قروچه. د. نشانههای شناختی - اختلال توجه و حافظه؛ - عدم تمرکز ذهنی؛ - اختلال در چرخة تفکر و تصمیمگیری. منبع:سایت انوار طاها
نشانههای استرس در چهار زمینة جسمانی، ارتباطی، رفتاری و شناختی بروز میکنند.
الف. نشانههای جسمانی
- حالت گرفتگی در گلو، قفسة سینه، شکم، شانهها، گردن و دهان (ناحیة فکها)؛
- سردرد، سرگیجه و افزایش حساسیت به صدا، خشکی دهان و گرفتگی صدا؛
- تپش قلب، پرشهای عضلانی، دلدرد و دلشوره، تعریق بدن، به ویژه در کف دستها؛
- ناراحتیهای گوارشی.
ب. نشانههای ارتباطی
- گوشهگیری و گریز از حضور در جمع؛
- وابستگیهای افراطی؛
- ناتوانی از برقراری ارتباط با دیگران.
ج. نشانههای رفتاری
- پرخوری یا کمخوری، پرخوابی یا کمخوابی؛
- ناتوانی در تمرکز بر یک کار، بیتوجهی به وضع ظاهری، پرخاشگری و رفتار تخریبی؛
- ناخن جویدن، دندان قروچه.
د. نشانههای شناختی
- اختلال توجه و حافظه؛
- عدم تمرکز ذهنی؛
- اختلال در چرخة تفکر و تصمیمگیری.
منبع:سایت انوار طاها
- [سایر] راههایی برای کاهش استرس مراسم خواستگاری و کاهش استرس ازدواج به من معرفی کنید؟ با سپاس
- [سایر] نشانههای خانواده خوشبخت چیست؟
- [سایر] نشانههای اضطراب کودکان و نوجوانان چیست؟
- [سایر] صفات و نشانههای خون حیض چیست؟
- [سایر] اوصاف و نشانههای بهشتیان، چیست؟
- [سایر] چگونه می توانم به استرس خود غلبه کنم من یک سمنار بسیار مهم دارم اما استرس شدید گرفتم.
- [سایر] نشانههای منافقین در آیات و روایات چیست؟
- [سایر] نشانههای جهل و عمیق ندانستن یک فرد چیست؟
- [سایر] نشانههای ظاهری حضرت مهدی (عج) چیست؟
- [سایر] چند نمونه استرس وجود دارد؟
- [آیت الله بروجردی] دختری که نمیداند نُه سالش تمام شده یا نه، اگر خونی ببیند که نشانههای حیض را نداشته باشد، حیض نیست و اگر نشانههای حیض را داشته باشد حیض است و معلوم میشود نُه سال او تمام شده است.
- [آیت الله اردبیلی] مبتدئه، مضطربه و ناسیه، به محض دیدن خونی که نشانههای حیض را دارد، باید عبادت را ترک کنند و چنانچه بعد بفهمند حیض نبوده مثل این که قبل از سه روز خون قطع شود و یا نشانههای حیض را از دست بدهد باید عبادتهایی را که بجا نیاوردهاند، قضا نمایند و اگر نشانههای حیض را نداشته باشد، آن را استحاضه قرار میدهند، حتی اگر تا سه روز ادامه پیدا کند.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر سه روز یا بیشتر خونی ببیند که نشانه حیض را دارد، بعد ده روز یا بیشتر خونی ببیند که نشانه استحاضه را دارد و دوباره سه روز خونی به نشانههای حیض ببیند، باید خون اوّل وخون آخر را که نشانههای حیض داشته، حیض قرار دهد.
- [آیت الله بروجردی] اگر سه روز یا بیشتر خونی ببیند که نشانهی حیض را دارد، بعد ده روز یا بیشتر خونی ببیند که نشانهی استحاضه را دارد و دوباره سه روز خونی به نشانههای حیض ببیند، باید خون اوّل و خون آخر را که نشانههای حیض داشته، حیض قرار دهد.
- [آیت الله خوئی] اگر سه روز پشت سر هم با نشانههای حیض یا روزهای عادت خون ببیند و پاک شود، چنانچه دوباره خونی که دارای نشانههای حیض است یا در روزهای عادت است ببیند، و روزهایی که خون دیده و در وسط پاک بوده روی هم از ده روز بیشتر نشود، روزهائی هم که در وسط پاک بوده حیض است.
- [آیت الله اردبیلی] دختری که نمیداند نُه سالش تمام شده یا نه، اگر خونی ببیند که نشانههای حیض را نداشته باشد، حیض نیست و اگر نشانههای حیض را داشته باشد و اطمینان به حیض بودن آن پیدا کند،حیض است و معلوم میشود بالغ شده است.
- [آیت الله شبیری زنجانی] مبتدئه و مضطربه اگر خونی ببینند که نشانههای حیض را داشته باشد، باید به وظائف حائض رفتار کنند و اگر بعد روشن شود که آن خون حیض نبوده (مثلاً خون سه روز در ضمن یک دهه ادامه نیابد) باید عبادتهای واجبی را که ترک کرده قضا کنند و اگر خونی که میبینند نشانههای حیض را نداشته باشد، باید به احکام مستحاضه عمل کنند.
- [آیت الله مظاهری] زنی که عادت وقتیه و عددیه دارد، اگر بیشتر از ده روز خون ببیند، خونی که در روزهای عادت دیده گرچه نشانههای حیض را نداشته باشد، حیض است، و خونی که بعد از روزهای عادت دیده گرچه نشانههای حیض را داشته باشد استحاضه است.
- [آیت الله سیستانی] دختری که نمیداند نُه سالش تمام شده یا نه ، اگر خونی ببیند که دارای نشانههای حیض نباشد ، حیض نیست ، و اگر نشانههای حیض را داشته باشد حکم به حیض بودن آن محل اشکال است ، مگر آنکه اطمینان حاصل شود به اینکه حیض است ، و در این صورت معلوم میشود که نُه سال او تمام شده است .
- [آیت الله اردبیلی] اگر سه روز یا بیشتر خونی ببیند که نشانه حیض را داشته باشد و بعد ده روز یا بیشتر خونی ببیند که نشانه استحاضه را داشته باشد و دوباره سه روز یا بیشتر خونی به نشانههای حیض ببیند، باید خون اوّل و خون آخر را که نشانههای حیض را داشتهاند، حیض قرار دهد.