در صحبت ها امور مادی را در نظر فرزندانمان کم اهمیت و امور معنوی را بزرگ جلوه دهیم. با وضعیت آراسته و متین در مقابل فرزندان ظاهر شویم و ازشوخی های زننده و الفاظ زشت درحضور آنان خود داری کنیم. والدین باید محل خواب پسران و دختران را جدا کنند و اگر در یک محل می خوابند مراقبت لازم را بنمایند و مواظب اوقات بیکاری و وقت های فرزندان باشند. والدین باید گفتگوها و رفت و آمدهای فرزندان را عاقلانه کنترل کرده و زیر نظر داشته باشند، زیرا بزرگترین خطر برای به انحراف کشاندن فرزندان، دوستان فاسد و ناباب می باشند. والدین باید برای رشد و پیشرفت درسی و اخلاقی فرزندشان، رابطه ی مستمر با مربیان مدرسه داشته باشند. والدین باید مقرارت مدرسه را با اهمیت تلقی نموده و در جلسات انجمن اولیاء و مربیان شرکت نمایند. دقت و بررسی در رسیدگی به تکلیف دانش آموز نباید جنبه ی بازجویی داشته باشد. اگر وعده ای به فرزندتان می دهید حتماً به آن عمل کنید و از وعده هایی که امکان انجام آن ها مقدور نیست و یا به صلاح کودک نمی باشد جداً پرهیز کنید، زیرا حتماً اعتماد فرزند نسبت به شما از بین می رود. والدین باید به سؤالات فرزندان جواب مقتضی بدهند و هرگز آنها را تحقیر و مسخره نکنند. هرگز فرزندتان را به اموری که غیر عملی است و فقط نشانه ی بی مهری است، تهدید نکنید.مثلاً سرت را می برم. هرگز فرزندتان را با دیگران مقایسه و ارزیابی نکنید و دیگران را به رُخ آنها نکشید. منبع:سایت انوار طاها
در صحبت ها امور مادی را در نظر فرزندانمان کم اهمیت و امور معنوی را بزرگ جلوه دهیم.
با وضعیت آراسته و متین در مقابل فرزندان ظاهر شویم و ازشوخی های زننده و الفاظ زشت درحضور آنان خود داری کنیم.
والدین باید محل خواب پسران و دختران را جدا کنند و اگر در یک محل می خوابند مراقبت لازم را بنمایند و مواظب اوقات بیکاری و وقت های فرزندان باشند.
والدین باید گفتگوها و رفت و آمدهای فرزندان را عاقلانه کنترل کرده و زیر نظر داشته باشند، زیرا بزرگترین خطر برای به انحراف کشاندن فرزندان، دوستان فاسد و ناباب می باشند.
والدین باید برای رشد و پیشرفت درسی و اخلاقی فرزندشان، رابطه ی مستمر با مربیان مدرسه داشته باشند.
والدین باید مقرارت مدرسه را با اهمیت تلقی نموده و در جلسات انجمن اولیاء و مربیان شرکت نمایند.
دقت و بررسی در رسیدگی به تکلیف دانش آموز نباید جنبه ی بازجویی داشته باشد.
اگر وعده ای به فرزندتان می دهید حتماً به آن عمل کنید و از وعده هایی که امکان انجام آن ها مقدور نیست و یا به صلاح کودک نمی باشد جداً پرهیز کنید، زیرا حتماً اعتماد فرزند نسبت به شما از بین می رود.
والدین باید به سؤالات فرزندان جواب مقتضی بدهند و هرگز آنها را تحقیر و مسخره نکنند.
هرگز فرزندتان را به اموری که غیر عملی است و فقط نشانه ی بی مهری است، تهدید نکنید.مثلاً سرت را می برم.
هرگز فرزندتان را با دیگران مقایسه و ارزیابی نکنید و دیگران را به رُخ آنها نکشید.
منبع:سایت انوار طاها
- [سایر] تأثیر بدزبانی در تربیت فرزندان چیست؟
- [سایر] مناسب ترین زمان تربیت فرزندان کی است؟
- [سایر] تاثیرات اختلاف پدر و مادر در تربیت فرزندان چیست؟
- [سایر] نقش محبت و قاطعیت در تربیت فرزندان را توضیح دهید.
- [سایر] روشها و سبکهای پرورشی در تربیت فرزندان کدامند؟
- [سایر] فرزندان خود را بر چه خصالی تربیت کنیم؟
- [سایر] در کجای قرآن به تعلیم و تربیت فرزندان اشاره دارد؟
- [سایر] در کجای قرآن به تعلیم و تربیت فرزندان اشاره دارد؟
- [سایر] شیوه صحیح تربیت فرزندان از دیدگاه قرآن کریم چگونه است؟
- [سایر] چند کتاب برای تربیت اسلامی فرزندان معرفی کنید.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . کفار حق ندارند در بلاد اسلام، مدرسه دایر کنند و تعلیم و تربیت اطفال مسلمانان را عهده دار شوند، و جایز نیست مسلمانان فرزندان خود را به مدارس و کودکستان های آنها بفرستند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] طبقه اول عبارتند از پدر مادر فرزندان فرزندان آنها (نوه) به تفصیلی که بیان می شود.
- [آیت الله مظاهری] درختها در دست کسی که آنها را آبیاری و تربیت میکند امانت است و اگر تلف شود ضامن نیست، ولی اگر در تربیت و آبیاری آنها کوتاهی کند و یا به شرایطی که گفته شد عمل نکرده باشد ضامن است.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر تمام فرزندان میت قبل از او مرده باشند فرزندان آنها (نوه ها) از متوفی ارث می برند. نحوه ارث بردن به این صورت است که فرض می شود فرزندان میت زنده هستند و سهم هر یک را طبق مسائل قبل معین نموده و بین فرزندان آنها تقسیم می کنیم مثلا اگر میت یک پسر و یک دختر داشته است 32 اموال میت به فرزندان پسر او می رسد (هر چند یک دختر باشد) و 31 اموال او به فرزندان دختر او می رسد (هرچند پسر باشند).
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر کسی که تربیت درختها به او واگذار شده بمیرد، چنانچه در عقد شرط نکرده باشند که خودش آنها را تربیت کند ورثهاش به جای او هستند و چنانچه خودشان عمل را انجام ندهند واجیر هم نگیرند، حاکم شرع از مال میّت اجیر میگیرد، وحاصل را بین ورثه میّت ومالک قسمت میکند، و اگر شرط کرده باشند که خود او درختها را تربیت نماید، پس اگر قرار گذاشتهاند که به دیگری واگذار نکند، با مردن او معامله به هم میخورد، و اگر قرار نگذاشتهاند مالک میتواند عقد را به هم بزند یا راضی شود که ورثه او یا کسی که آنها اجیرش میکنند درختها را تربیت نمایند.
- [آیت الله مظاهری] دو نفری که مساقات کردهاند اگر بفهمند که معامله مساقات باطل است، پس اگر درختها مال صاحب زمین بوده، بعد از تربیت هم مال اوست و باید مزد کسی که آنها را تربیت کرده بدهد، و اگر مال کسی بوده که آنها را تربیت کرده بعد از تربیت هم مال اوست و میتواند آنها را بکند، ولی باید گودالهایی را که به واسطه کندن درختها پیدا شده پر کند و اجاره زمین را از روزی که درختها را کاشته به صاحب زمین بدهد، ولی صاحب زمین نمیتواند او را مجبور نماید که درختها را بکند و فقط میتواند اجاره زمین را بگیرد.
- [امام خمینی] اگر کسی که تربیت درختها به او واگذار شده بمیرد چنانچه در عقد شرط نکرده باشند که خودش آنها را تربیت کند، ورثهاش به جای او هستند، و چنانچه خودشان عمل را انجام ندهند و اجیر هم نگیرند، حاکم شرع از مال میت اجیر میگیرد و حاصل را بین ورثه میت و مالک قسمت میکند و اگر شرط کرده باشند که خود او درختها را تربیت نماید، پس اگر قرار گذاشتهاند که به دیگری واگذار نکند، با مردن او معامله به هم میخورد، و اگر قرار نگذاشتهاند مالک میتواند عقد را به هم بزند، یا راضی شود که ورثه او یا کسی که آنها اجیرش میکنند، درختها را تربیت نماید.
- [آیت الله مظاهری] اگر بعد از قرارداد مساقات، مالک یا کسی که تربیت درختها به او واگذار شده بمیرد، مساقات به هم نمیخورد و به وارث منتقل میشود، ولی اگر کسی که تربیت درختها به او واگذار شده بمیرد و شرط کرده باشند که خودش آنها را تربیت کند، مساقات به هم میخورد و باید سهم او را به ورثهاش بدهند و اگر حقوق دیگری هم داشته، ورثه او ارث میبرند.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر کسی که تربیت درختها به او واگذار شده بمیرد چنانچه در عقد شرط نکرده باشند که خودش انها را تربیت کند ورثه اش به جای او هستند و اگر خودشان عمل را انجام ندهند و اجیر هم نگیرند حاکم شرع از مال میت اجیر می گیرد و حاصل را بین ورثه میت و مالک قسمت می کند و اگر قرارداد کرده باشند که خود او درختها را تربیت کند با مردن او معامله به هم می خورد
- [آیت الله سیستانی] اگر کسی که تربیت درختها به او واگذار شده بمیرد ، چنانچه در قرارداد قید و شرط نکرده باشند که خودش آنها را تربیت کند ، و رثهاش به جای او هستند ؛ وچنانچه خودشان عمل را انجام ندهند و اجیر هم نگیرند ، حاکم شرع از مال میّت اجیر میگیرد ، و حاصل را بین و رثه میّت و مالک قسمت میکند ، و اگر در معامله قید کرده باشند که خود او درختها را تربیت نماید ، با مردن او معامله بهم میخورد .