راه کارهای تقویت حافظه زیاد است و در زیر به برخی به طور اختصار اشاره می شود: 1. یکی از راه های تقویت حافظه , تحقیق و تألیف و مطالعه است . آزمایش بر روی استادان هشتاد ساله دانشگاه نشان داده است آن دسته از استادان که کار تحقیق و تألیف و مطالعه را کنار نگذاشته اند, از حافظه ءبهتری نسبت به آن دسته از همکاران که سال های بازنشستگی را زودتر آغاز کرده اند, برخوردارند. 2 .یکی دیگر از راه های تقویت حافظه استفاده کردن از روش پرسش است . بر اساس این روش هنگامی که شخص به فراگیری یک مطلب جدید اقدام می کند, درنخستین گام باید نظری اجمالی به کل مطلب مورد نظر بیندازد; آن گاه از خود پرسش کند در خصوص این مطلب چه اندازه آگاهی دارد و سعی کند آن چه را در این باره می داند, به یاد بیاورد. در گام سوم , مطالب را به دقت بخواند و آن چه را که خوانده , برای خود باز گو کند و در پایان خود را آزمایش کند که میزان فراگیری اش ازمطلب مورد نظر چقدر بوده است . 3. سومین راه این است که علاوه بر استفاده از حافظهء کلامی , از حافظهء تصویری استفاده کنید; یعنی تاجایی که ممکن است مطالب را با تصویر آن در ذهن و خاطره اش جای بدهد. 4 .چهارمین راه این است که هنگام مطالعه اضطراب و استرس و تنش عصبی نداشته باشد و ذهن خود رافرسوده و خسته نکند و مطالب کتاب رابه صورت گام به گام در خاطره اش جای بدهد و همهء مطالب را یک جاوارد ذهن نکند و آن را نبلعد. منبع:روزنامه رسالت , شماره , 2941 سال یازدهم , شنبه 19اسفند 1374 ص 6
راه کارهای تقویت حافظه زیاد است و در زیر به برخی به طور اختصار اشاره می شود:
1. یکی از راه های تقویت حافظه , تحقیق و تألیف و مطالعه است . آزمایش بر روی استادان هشتاد ساله دانشگاه نشان داده است آن دسته از استادان که کار تحقیق و تألیف و مطالعه را کنار نگذاشته اند, از حافظه ءبهتری نسبت به آن دسته از همکاران که سال های بازنشستگی را زودتر آغاز کرده اند, برخوردارند.
2 .یکی دیگر از راه های تقویت حافظه استفاده کردن از روش پرسش است . بر اساس این روش هنگامی که شخص به فراگیری یک مطلب جدید اقدام می کند, درنخستین گام باید نظری اجمالی به کل مطلب مورد نظر بیندازد; آن گاه از خود پرسش کند در خصوص این مطلب چه اندازه آگاهی دارد و سعی کند آن چه را در این باره می داند, به یاد بیاورد. در گام سوم , مطالب را به دقت بخواند و آن چه را که خوانده , برای خود باز گو کند و در پایان خود را آزمایش کند که میزان فراگیری اش ازمطلب مورد نظر چقدر بوده است .
3. سومین راه این است که علاوه بر استفاده از حافظهء کلامی , از حافظهء تصویری استفاده کنید; یعنی تاجایی که ممکن است مطالب را با تصویر آن در ذهن و خاطره اش جای بدهد.
4 .چهارمین راه این است که هنگام مطالعه اضطراب و استرس و تنش عصبی نداشته باشد و ذهن خود رافرسوده و خسته نکند و مطالب کتاب رابه صورت گام به گام در خاطره اش جای بدهد و همهء مطالب را یک جاوارد ذهن نکند و آن را نبلعد.
منبع:روزنامه رسالت , شماره , 2941 سال یازدهم , شنبه 19اسفند 1374 ص 6
- [سایر] راه های تقویت حافظه و تمرکزحواس چیست؟
- [سایر] راه تقویت حافظه را بیان کنید؟
- [سایر] خواندن قرآن حافظه را تقویت می کند، چطور؟
- [سایر] سلام لطفا یک روش برای تقویت حافظه و افزایش یادگیری پیشنهاد کنید با تشکر
- [سایر] بازی با شطرنج، بدون برد و باخت و به منظور تقویت فکر و حافظه، چه حکمی دارد؟
- [سایر] آیا این روایت که در بحار الانوار آمده که (امام علی (ع) فرموده اند اگر کسی زعفران و سعد کوفی و عسل را باهم آمیخته کند و هر روز دو مثقال بخورد چنان حافظه ای بدست می آورد که همگان تصور می کنند که ساحر است) صحیح است یا نه و لطفاً برای تقویت حافظه ام مرا کمک کنید.
- [سایر] بهترین دارو برای تقویت حافظه چیه ؟ کنکور دارم و ساعات مطالعه و دروس سختی دارم چیکار کنم تا بزده مغزیم بالا بره و درصد و توان هوشم زیاد بشه مرسی
- [سایر] احساس میکنم حافظه خود را از دست میدهم؟
- [سایر] با سلام و عرض ادب من 18 سال سن دارم و میخاستم بدونم که چجوری میتوانم سیاه دونه رو استفاده کنم یعنی گفتم با عسل مخلوط کنم از پودرش استفاده کنم و یا از روغنش با عسل میخوام به طور کلی ازش مستفید شوم و مقصد خاصی ازش استفاده نکنم به هر طور که از تموم فایده هاش استفاده کنم مثل :تقویت حافظه.. تقویت جسمی .تقویت اعصاب.از بین بردن افسردهگی و.... و در آخر میخواستم بگم میشه از روغن سیاه دانه با عسل مخلوط استفاده کنم؟؟
- [آیت الله سیستانی] حکم بازی کردن شطرنج فقط برای هوش و حافظه چیست؟
- [آیت الله مظاهری] یکی از گناهان بزرگ در اسلام فرار از جنگ است و در نظر قرآن و روایات اهلبیت(سلاماللهعلیهم) گناه آن خیلی بزرگ است، و آن اقسامی دارد: الف) فرار از جنگ مخصوصاً اگر موجب تضعیف جبهه و یا تقویت دشمن شود، و مخصوصاً اگر فرار از خطِّ مقدّم جبهه باشد. ب) تخلّف از فرمان فرمانده مخصوصاً اگر این تخلّف، موجب سرکشی دیگران و یا تضعیف فرمانده و یا تضعیف دیگران و یا تقویت دشمن باشد. ج) کمکاری یا بیکاری یا تخلّف از وظیفه مخصوصاً اگر موجب تضعیفی در جبهه یا تقویتی برای دشمن گردد. د) شرکت نکردن در جنگ در صورت احتیاج به او، مخصوصاً اگر تخلّف او موجب تضعیف دیگران یا تقویت دشمن باشد. ه) کمک نکردن به جبهه از جهت مالی و فکری و تبلیغی و مانند اینها مخصوصاً اگر تخلّف او موجب تضعیف دیگران و یا تقویت دشمن باشد.
- [آیت الله اردبیلی] معاشرت سالم با کفّاری که در حال جنگ با مسلمانان نیستند و ایجاد روابط فرهنگی، سیاسی، تجاری و اقتصادی با آنها از طرف دولت اسلامی یا اشخاص، تا زمانی که خوف تقویت کفر و ترویج فساد و انحراف فکری یا عملی و ایجاد سلطه از ناحیه آنان بر مسلمانان و کشور اسلامی در بین نباشد، اشکال ندارد؛ ولی رابطه با کفّاری که در حال جنگ با مسلمانان میباشند، مخصوصا اگر موجب تقویت آنان شود، جایز نیست.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر سکوت علماء اعلام موجب تقویت ظالم شود یا موجب تأیید او گردد یا موجب جرأت او شود بر سایر محرمات، واجب است اظهار حق و انکار باطل اگر چه تأثیر فعلی نداشته باشد.
- [آیت الله اردبیلی] اگر ارتباط عالمان با ستمگران، موجب تقویت یا تبرئه ستمگران در نزد افراد بیاطّلاع شود یا موجب جرأت آنها گردد یا موجب هتک مقام علم شود، ترک آن واجب است.
- [آیت الله بهجت] روییدن مو اگر بهسبب معالجه و استعمال دارو باشد، بنابر اظهر نشانه بلوغ نیست، مگر آنکه معالجه از قبیل تقویت و تفریحات باشد که در رشد قوه بدنی مؤثر است.
- [آیت الله مظاهری] کلّیه صوری که ذکر شد حرام و بعضی از اقسام گناهش خیلی بزرگ است و انسان را در زمه دشمنان اسلام قرار میدهد، نظیر تخلّفی که موجب تقویت دشمن شود.
- [آیت الله مظاهری] زکات را خوب است در این زمان به مجتهد جامع الشرایط یا وکیل او بدهند تا صرف فقرا و تقویت اسلام و مصالح مسلمین بنماید ولی خود زکات دهنده هم میتواند در همان موارد صرف نماید.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر سکوت علماء اعلام موجب تقویت ظالم شود یا موجب تأیید او گردد یا موجب جرأت او شود بر سایر محرّمات ، واجب است اظهار حق وانکار با طل ، اگر چه تأثیر فعلی نداشته باشد .
- [امام خمینی] اگر سکوت علمای اعلام موجب تقویت ظالم شود یا موجب تأیید او گردد یا موجب جرأت او شود بر سایر محرمات، واجب است اظهار حق و انکار باطل اگر چه تأثیر فعلی نداشته باشد.
- [امام خمینی] اگر ارتباط علمای اعلام با ظلمه، موجب تقویت آنها شود یا موجب تبرئه آنها پیش افراد بیاطلاع شود، یا موجب جرأت آنها گردد، یا موجب هتک مقام علم شود، واجب است ترک آن.