یکی ازبهترین راه های برخورد با مشکلات صبر و شکیبایی است و این صبر از طرق مختلف ایجاد می شود: 1- تقویت پایه های ایمان:هر قدر ایمان انسان بیشتر باشد صبر و تحمل او نیز فزون تر خواهد بود. امام علی(ع) در وصف مؤمنان می فرماید: "روح مؤمن از سنگ خارا شکست ناپذیرتر است".[1] 2- مواجه با مشکلات: دست یابی به صبر مانند کسب هر فضیلت اخلاقی دیگربا ممارست و رو برو شدن با حوادث گوناگون حاصل می شود. امام علی(ع) می فرماید: "کسی که پی در پی حوادث ناخوشایندی برایش حادث شود، فضیلت صبر را برای او فراهم می کند".[2] 3- آشنایی با تحولات و تغییرات روزگار: اگر کسی دنیا را آن طور که هست بشناسد و از یاد نبرد که هیچ چیز جهان ثابت و پایدار نیست همواره خود را برای حوادث مهیا خواهد کرد. امام علی(ع) می فرماید: "کسی که دنیا را بشناسد بلاها او را محزون نمی کند".[3] 4- مطالعة حالات بزرگان: اگر حالات انبیا و اولیای الهی که بر اثر صبر و شکیبایی به مقامات عالی روحانی نایل گشتند مطالعه شود و عمل آن ها در مراحل مختلف زندگی الگو و اسوه قرار گیرد قطعاً در صبر و مقاومت افراد مؤثر خواهد بود. پی نوشتها: [1]- نهج البلاغه فیض الاسلام، کلمات قصار 325. [2] -غررالحکم، ج 5، ص 454. [3] -ابن ابی الحدید، شرح نهج البلاغه، ج 20، ص 270. منبع:سایت انوار طاها
یکی ازبهترین راه های برخورد با مشکلات صبر و شکیبایی است و این صبر از طرق مختلف ایجاد می شود:
1- تقویت پایه های ایمان:هر قدر ایمان انسان بیشتر باشد صبر و تحمل او نیز فزون تر خواهد بود. امام علی(ع) در وصف مؤمنان می فرماید: "روح مؤمن از سنگ خارا شکست ناپذیرتر است".[1]
2- مواجه با مشکلات: دست یابی به صبر مانند کسب هر فضیلت اخلاقی دیگربا ممارست و رو برو شدن با حوادث گوناگون حاصل می شود. امام علی(ع) می فرماید: "کسی که پی در پی حوادث ناخوشایندی برایش حادث شود، فضیلت صبر را برای او فراهم می کند".[2]
3- آشنایی با تحولات و تغییرات روزگار: اگر کسی دنیا را آن طور که هست بشناسد و از یاد نبرد که هیچ چیز جهان ثابت و پایدار نیست همواره خود را برای حوادث مهیا خواهد کرد. امام علی(ع) می فرماید: "کسی که دنیا را بشناسد بلاها او را محزون نمی کند".[3]
4- مطالعة حالات بزرگان: اگر حالات انبیا و اولیای الهی که بر اثر صبر و شکیبایی به مقامات عالی روحانی نایل گشتند مطالعه شود و عمل آن ها در مراحل مختلف زندگی الگو و اسوه قرار گیرد قطعاً در صبر و مقاومت افراد مؤثر خواهد بود.
پی نوشتها:
[1]- نهج البلاغه فیض الاسلام، کلمات قصار 325.
[2] -غررالحکم، ج 5، ص 454.
[3] -ابن ابی الحدید، شرح نهج البلاغه، ج 20، ص 270.
منبع:سایت انوار طاها
- [سایر] سلام آقای مرادی. ای کاش میشد یک کارگاه آموزشی مثل خانواده نوپا برای دختران و پسران و مشکلات روزمره جوانها و نحوه برخورد با مسایلی که در خانوادها با جوانان وجود داره و واقعا خیلی جاها عدم آگاهی اوضاع رو وخیم میکنه برگزار کنید . حالا یا خودتون یا هر کسی که در این زمینه بهشون اطمینان دارید. مخصوصا دختران که به نظرم با مشکلات زیادی و فشارهای اجتماعی زیادی روبرو هستند.
- [سایر] با توجه به مشکلات اقتصادی ازدواج چگونه می توان مشکلات مالی را حل کرد؟
- [سایر] همسرم با خانواده ما رابطه و برخورد خوبی ندارد ؟چگونه با او برخورد کنم؟
- [سایر] راهکار دین مبین اسلام در مورد رفع مشکلات روحی و روانی چیست؟ادعیه ای برای برون رفت از مشکلات هست؟
- [سایر] چگونه مشکلات زندگی خودراحل کنیم؟
- [سایر] با مشکلات زندگی چه کنیم؟
- [سایر] شیوه تبلیغی و برخورد امام علی(ع) در برخورد با فتنه خوارج چگونه بود؟ با ذکر منبع.
- [آیت الله علوی گرگانی] فردی مغازه فروش آلات موسیقی دارد آیا میتوانیم با او برخورد کنیم یا حکومت و قانون با او برخورد کند؟
- [سایر] من از برخورد با آدم های جدید کمی هراس دارم لطفا بگویید در اولین برخورد چگونه باید رفتار کرد؟
- [سایر] راه حل مشکلات اقتصادی ایران چیست؟
- [آیت الله جوادی آملی] .آب جاری, هر چند کمتر از کُر باشد با برخورد شیء نجس، نجس نمیشود, مگر آنکه بو یا رنگ یا مزّه آن, به سبب برخورد با نجس، دگرگون شود.
- [آیت الله جوادی آملی] .آبی که روی زمین جریان دارد, ولی نه از زمین جوشید, نه به برف انبوه اتصال دارد، چنانچه کمتر از کُر باشد, با برخورد شیء نجس، نجاست میپذیرد, مگر آنکه با فشار از بالا به پایین بریزد که در این صورت، اگر شیء نجس به پایین آن برخورد کند, بالای آن نجس نمیشود و اگر از پایین به بالا, همانند فواره, با فشار حرکت میکند، بخش بالای آن, با برخورد نجس نجاست میپذیرد و پایین آن پاک است.
- [آیت الله جوادی آملی] .آبی که کنار آب جاری بدون حرکت ایستاده است و با آب جاری اتصال دارد، آب جاری به حساب میآید و با برخورد به شیء نجس، نجاست نمیپذیرد, مگر آنکه در یکی از اوصاف سهگانهّ یادشده، متغیّر شود.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . دو چیزی که انسان نمی داند کدام پاک و کدام نجس است، اگر چیز پاکی با رطوبت به یکی از آنها برسد نجس نمی شود. ولی اگر به هر دو برسد محل برخورد نجس می شود.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] به طور کلّی برخورد با عین نجس در داخل دهان موجب نجس شدن غذا، دندان مصنوعی و مسواک و آب دهان نمی شود و با زوال عین نجاست غذا و دندان پاک است و نیاز به تطهیر ندارد.
- [آیت الله جوادی آملی] .آب چشمهای که جریان ندارد, ولی اگر از آن بردارند, باز میجوشد، با برخورد شیء نجس، نجس نمیشود, مگر آنکه در یکی از اوصاف (بو، رنگ و مزه) متغیّر شود.
- [آیت الله مکارم شیرازی] در جایی که به واسطه احتمال باد و باران یا فشار جمعیت و مانند آن اطمینان ندارد که بتواند نماز را تمام کند اگر به امید تمام کردن شروع کند و به مانعی برخورد ننماید نمازش صحیح است.
- [آیت الله اردبیلی] مستحب است مسلمان هنگام برخورد با مسلمان دیگر سلام کند و نسبت به سلام کردنِ (سواره به پیاده) و (ایستاده به نشسته) و (کوچکتر به بزرگتر) زیاد سفارش شده است.
- [آیت الله اردبیلی] در صورتی که امر به معروف و نهی از منکر متوقّف به برخورد عملی با افراد و ایجاد محدودیت بر آنها و یا اتلاف مال و یا تعرّض به جان و آبروی آنها باشد، امر به معروف و نهی از منکر باید با اجازه مجتهد آگاه و جامع شرایط انجام گیرد و در صورتی که جامعه بر اساس قانون شرع و یا قانونی که مخالف شرع نیست اداره گردد، برخورد عملی با گناهکار باید با حکم دادگاه صالح انجام پذیرد، بلکه آمر به معروف و ناهی از منکر باید به گونهای عمل کند که ظاهر و باطن این عمل موجب توهین به اسلام و یا هرج و مرج و خودسری نگردد.
- [آیت الله جوادی آملی] .هرگاه متنجّس بودن چیزی را فراموش کرد و بدن یا لباس یا محلّ سجده او، با رطوبت به آن رسید و در حال فراموشی، نماز را بهجا آورد و پس از آن یادش آمد، نماز او صحیح است؛ ولی اگر بدن او با رطوبت، به چیزی که نجس بودن آن را فراموش کرد برسد و بدون آنکه محل برخورد را بشوید و بدون آنکه محل برخورد با نجس, با غسل کردن در آب جاری مثلاً پاک شود و با همان وضع غسل کند یا وضو بگیرد و با همان حال, نماز اقامه کند، غسل و وضو و نمازش باطل است.