تقویت اراده و اعتماد به نفس امری است ممکن؛ ولی نیازمند جدیت و تلاش است. بسیاری از افراد علاقهمند بهتقویت اراده خویش میباشند. اگر جداً خواستار تقویت ارادة خویش هستید در عمل به امور زیر جدیت به خرج داده واندکی در به کار بستن آنها درنگ نورزید: 1- همه روزه صبح حداقل بیست دقیقه ورزش کنید. 2- از بیکاری، سرگرمیهای سستیآور، پرخوابی و پرخوری جداً بپرهیزید. 3- هفتهای یک یا دو روز ترجیحاً دوشنبهها و پنجشنبهها روزه بگیرید. 4- نماز شب را به پا دارید حتی اگر در وقت آن بیدار نشدید قضای آن را به جا آورید. 5- سحرگاهان یا صبحگاهان هرگاه که بیدار شدید بیدرنگ برخیزید و از رختخواب بیرون روید و چنانچه خوابآلودگی مزاحتمتانگردد از اتاق بیرون رفته و قدری نرمش کنید تا خوابآلودگی از بین برود. 6- در هر کاری که از نظر عقل و شرع انجامش را نیکو یافتید جدیت کنید و هرگز نگذارید سستی و وسوسههای شیطانی مزاحم شود. 7- هرگاه سستی و ضعف به شما روی آورد در برابر آن حالتی تهاجمی به خود گیرید و به سرعت در جهت مخالف آن عمل کنید. 8- همواره از کارهای سخت و دشوار استقبال نمایید. منبع:سایت انوار طاها
تقویت اراده و اعتماد به نفس امری است ممکن؛ ولی نیازمند جدیت و تلاش است. بسیاری از افراد علاقهمند بهتقویت اراده خویش میباشند. اگر جداً خواستار تقویت ارادة خویش هستید در عمل به امور زیر جدیت به خرج داده واندکی در به کار بستن آنها درنگ نورزید:
1- همه روزه صبح حداقل بیست دقیقه ورزش کنید.
2- از بیکاری، سرگرمیهای سستیآور، پرخوابی و پرخوری جداً بپرهیزید.
3- هفتهای یک یا دو روز ترجیحاً دوشنبهها و پنجشنبهها روزه بگیرید.
4- نماز شب را به پا دارید حتی اگر در وقت آن بیدار نشدید قضای آن را به جا آورید.
5- سحرگاهان یا صبحگاهان هرگاه که بیدار شدید بیدرنگ برخیزید و از رختخواب بیرون روید و چنانچه خوابآلودگی مزاحتمتانگردد از اتاق بیرون رفته و قدری نرمش کنید تا خوابآلودگی از بین برود.
6- در هر کاری که از نظر عقل و شرع انجامش را نیکو یافتید جدیت کنید و هرگز نگذارید سستی و وسوسههای شیطانی مزاحم شود.
7- هرگاه سستی و ضعف به شما روی آورد در برابر آن حالتی تهاجمی به خود گیرید و به سرعت در جهت مخالف آن عمل کنید.
8- همواره از کارهای سخت و دشوار استقبال نمایید.
منبع:سایت انوار طاها
- [سایر] راههای تقویت اراده چیست؟
- [سایر] پرسش: راه تقویت اراده چیست؟ (مدتی است اراده ام در انجام کارها ضعیف شده)
- [سایر] تقویت اراده در انجام برنامهها و کارها چگونه ممکن است؟
- [سایر] برای تقویت اراده و اعتماد به نفس چه کنیم؟
- [سایر] تقویت اراده و تسلط بر نفس چه نقشی در تربیت انسان دارد؟
- [سایر] سلام علیکم لطفا راههای تقویت اراده و اعتماد به نفس از نظر قرآن را بنویسید . با تشکر
- [آیت الله خامنه ای] . دیدن فیلمهای مستهجن و حاوی منکرات، موجب تقویت هواهای شیطانی نفس، تضعیف اراده و ایمان و زمینهساز ترتّب مفاسد و گناهان بوده و به هیچ وجه جایز نیست.
- [سایر] اراده تکوینی خداوند چه تفاوتی با اراده تشریعی او دارد؟ آیا اراده تکوینی قابل تغییر است؟
- [سایر] چرا اراده ی انسان در طول اراده ی خدا قرار می گیرد ؟
- [سایر] در بین دوست و آشنا معروف شده که من با وجود خوش استعدادی و داشتن امکانات زیاد فرد بیاراده و سست عنصری هستم، نمیدانم قضاوت آنها در مورد من تا چه حد درست است، حال سؤالم این است که چگونه و با استفاده از چه راهکاری میتوانم اراده خودم را تقویت کنم؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] اگر فراموش کند که روزه است و مواظبت نکند، یا بی اختیار و بدون اراده، غبار و مانند آن به حلق او رسد، روزه اش باطل نمی شود.
- [آیت الله مظاهری] یکی از گناهان بزرگ در اسلام فرار از جنگ است و در نظر قرآن و روایات اهلبیت(سلاماللهعلیهم) گناه آن خیلی بزرگ است، و آن اقسامی دارد: الف) فرار از جنگ مخصوصاً اگر موجب تضعیف جبهه و یا تقویت دشمن شود، و مخصوصاً اگر فرار از خطِّ مقدّم جبهه باشد. ب) تخلّف از فرمان فرمانده مخصوصاً اگر این تخلّف، موجب سرکشی دیگران و یا تضعیف فرمانده و یا تضعیف دیگران و یا تقویت دشمن باشد. ج) کمکاری یا بیکاری یا تخلّف از وظیفه مخصوصاً اگر موجب تضعیفی در جبهه یا تقویتی برای دشمن گردد. د) شرکت نکردن در جنگ در صورت احتیاج به او، مخصوصاً اگر تخلّف او موجب تضعیف دیگران یا تقویت دشمن باشد. ه) کمک نکردن به جبهه از جهت مالی و فکری و تبلیغی و مانند اینها مخصوصاً اگر تخلّف او موجب تضعیف دیگران و یا تقویت دشمن باشد.
- [آیت الله اردبیلی] معاشرت سالم با کفّاری که در حال جنگ با مسلمانان نیستند و ایجاد روابط فرهنگی، سیاسی، تجاری و اقتصادی با آنها از طرف دولت اسلامی یا اشخاص، تا زمانی که خوف تقویت کفر و ترویج فساد و انحراف فکری یا عملی و ایجاد سلطه از ناحیه آنان بر مسلمانان و کشور اسلامی در بین نباشد، اشکال ندارد؛ ولی رابطه با کفّاری که در حال جنگ با مسلمانان میباشند، مخصوصا اگر موجب تقویت آنان شود، جایز نیست.
- [آیت الله مظاهری] اگر در فحش نسبت ناروایی باشد نظیر اینکه به کسی بگوید ولدالزنا، گرچه حدّ قذف را ندارد، زیرا معنای مطابقی و واقعی لفظ را اراده نکرده است، ولی حرمت آن قطعی و از گناهان بزرگ است.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر سکوت علماء اعلام موجب تقویت ظالم شود یا موجب تأیید او گردد یا موجب جرأت او شود بر سایر محرمات، واجب است اظهار حق و انکار باطل اگر چه تأثیر فعلی نداشته باشد.
- [آیت الله اردبیلی] اگر ارتباط عالمان با ستمگران، موجب تقویت یا تبرئه ستمگران در نزد افراد بیاطّلاع شود یا موجب جرأت آنها گردد یا موجب هتک مقام علم شود، ترک آن واجب است.
- [آیت الله بهجت] روییدن مو اگر بهسبب معالجه و استعمال دارو باشد، بنابر اظهر نشانه بلوغ نیست، مگر آنکه معالجه از قبیل تقویت و تفریحات باشد که در رشد قوه بدنی مؤثر است.
- [آیت الله مظاهری] کلّیه صوری که ذکر شد حرام و بعضی از اقسام گناهش خیلی بزرگ است و انسان را در زمه دشمنان اسلام قرار میدهد، نظیر تخلّفی که موجب تقویت دشمن شود.
- [آیت الله مظاهری] زکات را خوب است در این زمان به مجتهد جامع الشرایط یا وکیل او بدهند تا صرف فقرا و تقویت اسلام و مصالح مسلمین بنماید ولی خود زکات دهنده هم میتواند در همان موارد صرف نماید.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر سکوت علماء اعلام موجب تقویت ظالم شود یا موجب تأیید او گردد یا موجب جرأت او شود بر سایر محرّمات ، واجب است اظهار حق وانکار با طل ، اگر چه تأثیر فعلی نداشته باشد .