اصالت خانوادگی یعنی خانواده ای که سلامت نفس دارد ، خانواده صالح با ارزشهای اخلاقی ، و خانواده خوبی باشند . اگربخواهیم دامنه آن را گسترش دهیم . اول پدر و مادر هستند و بعد خواهر و برادر و بعد پدر بزرگ و مادر بزرگ ، عمو ، عمه ، خاله و دایی و ...هر قدر گستره این اصالت بیشتر باشد ، خانواده ارزشمندتری هستند . خانواده با اصالتی باشند یعنی پدر و مادر و خواهر و برادر خوبی داشته باشند . حالا چرا باید این طور باشد ؟ روایت عجیبی داریم . چرا این قدر تاکید شده ؟ بخاطر ژن و وراثت است . چون برای ما ثابت شده است که ما بسیاری از ویژگی شخصیتی مان را از وراثت می گیریم . از پد ر و مادر و پدر بزرگ و مادر بزرگ و عمو و دایی و عمه و خاله می گیریم و بعد بچه های ما هم ، از این ها ژن می گیرند . علت اصرار بخاطر همین است . اگر طرفی را که می خواهیم با او ازدواج کنیم ، پدر و مادر خوبی داشته باشد ، ویژگی شخصیتی خوبی داشته باشد ، او از پدر و مادرش این ویژگی شخصیت را می گیرد و به بچه ها منتقل میکند . روایت داریم : تزوجوا فی الهجز الصالح فان عرق دساز . در خانه خوب ازدواج کنید . عرق یعنی همان ژن ، اثر گذار است . رسول اکرم (ص) : می خواهید برای نطفه تان انتخاب کنید ، دقت کنید انتخاب درست داشته باشید . چون خانم ها برای شما ، بچه ای شبیه برادرشان می آورد . ما توصیه می کنیم هر کس در حد اصالت خانوادگی خودش انتخاب کند . ما می گوییم در خور خانواده خودتان باشد . مثلا اگر میزان اصالت خانوادگی شما بیست است ، حق شماست که جایی خواستگاری بروید که اصالت خانوادگی آنها هم ، بیست باشند . پس خانواده ها خوب است از نظر اصالت هم کفو هم باشند . حالا بحث دیگری هم است . دختر خانم یا آقا پسری خوب هستند . ولی خانواده خوب ندارد و خانواده اصیلی ندارد و ارزش های اخلاقی در خانواده اش نیست . ما این را منع نمی کنیم . البته دختر خانم از آنها ، ویژگی شخصیتی را گرفته ولی ممکن است روی خودش کار کرده است . باز این جهت هم خوب است هم کفو هم باشند . خداوند برای هر کس هم کفوی آفریده و الان دارد نفس می کشد . منبع:پاسخ از حجت الاسلام حسین دهنوی
اصالت خانوادگی یعنی خانواده ای که سلامت نفس دارد ، خانواده صالح با ارزشهای اخلاقی ، و خانواده خوبی باشند . اگربخواهیم دامنه آن را گسترش دهیم . اول پدر و مادر هستند و بعد خواهر و برادر و بعد پدر بزرگ و مادر بزرگ ، عمو ، عمه ، خاله و دایی و ...هر قدر گستره این اصالت بیشتر باشد ، خانواده ارزشمندتری هستند . خانواده با اصالتی باشند یعنی پدر و مادر و خواهر و برادر خوبی داشته باشند . حالا چرا باید این طور باشد ؟ روایت عجیبی داریم . چرا این قدر تاکید شده ؟ بخاطر ژن و وراثت است . چون برای ما ثابت شده است که ما بسیاری از ویژگی شخصیتی مان را از وراثت می گیریم . از پد ر و مادر و پدر بزرگ و مادر بزرگ و عمو و دایی و عمه و خاله می گیریم و بعد بچه های ما هم ، از این ها ژن می گیرند . علت اصرار بخاطر همین است . اگر طرفی را که می خواهیم با او ازدواج کنیم ، پدر و مادر خوبی داشته باشد ، ویژگی شخصیتی خوبی داشته باشد ، او از پدر و مادرش این ویژگی شخصیت را می گیرد و به بچه ها منتقل میکند .
روایت داریم : تزوجوا فی الهجز الصالح فان عرق دساز . در خانه خوب ازدواج کنید . عرق یعنی همان ژن ، اثر گذار است . رسول اکرم (ص) : می خواهید برای نطفه تان انتخاب کنید ، دقت کنید انتخاب درست داشته باشید . چون خانم ها برای شما ، بچه ای شبیه برادرشان می آورد . ما توصیه می کنیم هر کس در حد اصالت خانوادگی خودش انتخاب کند . ما می گوییم در خور خانواده خودتان باشد . مثلا اگر میزان اصالت خانوادگی شما بیست است ، حق شماست که جایی خواستگاری بروید که اصالت خانوادگی آنها هم ، بیست باشند . پس خانواده ها خوب است از نظر اصالت هم کفو هم باشند . حالا بحث دیگری هم است . دختر خانم یا آقا پسری خوب هستند . ولی خانواده خوب ندارد و خانواده اصیلی ندارد و ارزش های اخلاقی در خانواده اش نیست . ما این را منع نمی کنیم . البته دختر خانم از آنها ، ویژگی شخصیتی را گرفته ولی ممکن است روی خودش کار کرده است . باز این جهت هم خوب است هم کفو هم باشند . خداوند برای هر کس هم کفوی آفریده و الان دارد نفس می کشد .
منبع:پاسخ از حجت الاسلام حسین دهنوی
- [سایر] اصالت خانوادگی یعنی چه و نقش آن در ازدواج چیست ؟ منظور چیست ؟
- [سایر] منظور از اصالت خانوادگی در ازدواج چیست ؟ و تا چه اندازه در ازدواج تاثیر گذار است؟
- [سایر] منظور از اصالت فرد چیست؟ و عدالت از دیدگاه اصالت فرد چگونه است؟ توضیح دهید.
- [سایر] نقش محبت در زندگی خانوادگی چیست؟
- [سایر] از کجا بفهمیم که شخص مورد نظرمان برای ازدواج، خانواده اصیلی دارد و چرا اینقدر بر ویژگی اصالت تأکید میشود؟
- [سایر] نقش رمال وفال گیری در ازدواج چیست؟
- [سایر] نقش تربیتی ازدواج را بیان کنید؟
- [سایر] نقش احساسات در روابط زناشویی چیست؟
- [سایر] ما چطور بای تحقیقات ازدواج، دوستان و آشنایان خانوادگی طرف را پیدا کنیم و تحقیق کنیم ؟
- [سایر] با سلام من 18 سال تمام دارم.آیا سن خوبی برای ازدواج هست؟ آیا اگر من و همسر آینده 10 سال با هم اختلاف سنی داشته باشیم مشکلاتی در زندگی آینده پیش خواهد آمد؟ ضمنا فرد مورد نظر از همه ی جهات :دین و ایمان-اصالت خانوادگی-جایگاه اجتماعی-شغل-اخلاق و رفتا و فرهنگ،بدون ایراد بوده و مورد تآیید من و خانواده ام است. فقط مشکل من اختلاف سنی فرد مقابل با من است.لطفآ راهنمایی کنید تا تصمیم درست را بگیرم.با تشکر
- [آیت الله اردبیلی] (شرکت) یعنی مشارکت در اموال که به صرف مخلوط شدن دو مال با یکدیگر حاصل میشود و احتیاجی به صیغه ندارد و اگر بخواهند که هر دو بتوانند در مال تصرّف کنند، به صرف اجازه جواز حاصل میشود و اگر صیغه بخوانند و عقد شرکت منظور باشد، اختلاط و امتزاج لازم نیست. تفصیل مسأله را در کتاب (فقه الشرکه) آوردهایم.
- [آیت الله مکارم شیرازی] صیغه وقف را می توان به عربی یا به هر زبان دیگر خواند، مثلاً اگر بگوید: (خانه خود را برای فلان منظور وقف کردم) کافی است و احتیاج به قبول ندارد، خواه وقف عام باشد یا وقف خاص، هرچند احتیاط مستحب آن است که حاکم شرع در وقف عام و اشخاصی که برای آنها وقف شده در وقف خاص، صیغه قبول بخوانند.
- [آیت الله علوی گرگانی] چند چیز در لباس نمازگزار مکروه است و از آن جمله است: پوشیدن لباس سیاه و چرک وتنگ و لباس شرابخوار و لباس کسی که از نجاست پرهیز نمیکند و لباسی که نقش صورت دارد و نیز باز بودن تکمههای لباس ودست کردن انگشتری که نقش صورت دارد مکروه میباشد.
- [آیت الله مظاهری] هشت چیز در لباس نمازگزار مکروه است و از آن جمله است: 1 - پوشیدن لباس سیاه. 2 - پوشیدن لباس کثیف. 3 - پوشیدن لباس تنگ. 4 - پوشیدن لباس شرابخوار. 5 - پوشیدن لباس کسی که از نجاست پرهیز نمیکند. 6 - پوشیدن لباسی که نقش صورت دارد. 7 - باز بودن دکمههای لباس. 8 - دست کردن انگشتری که نقش صورت دارد.
- [آیت الله سبحانی] چند چیز در لباس نمازگزار مکروه است و از آن جمله است: پوشیدن لباس سیاه و چرک وتنگ و لباس شرابخوار و لباس کسی که از نجاست پرهیز نمی کند و لباسی که نقش صورت دارد و نیز بازبودن تکمه های لباس و دست کردن انگشتری که نقش صورت دارد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . چند چیز در لباس نمازگزار مکروه است و از آن جمله است: پوشیدن لباس سیاه و چرک و تنگ و لباس شرابخوار و لباس کسی که از نجاست پرهیز نمی کند و لباسی که نقش صورت دارد و نیز باز بودن تکمه های لباس و دست کردن انگشتری که نقش صورت دارد مکروه می باشد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] پوشیدن لباس سیاه و چرک و تنگ و لباس شرابخوار و پوشیدن لباس کسی که از نجاست پرهیز نمی کند، پوشیدن لباسی که نقش صورت دارد و نیز باز بودن تکمه های لباس ودست کردن انگشتری که نقش صورت داردبرای نمازگزار مکروه می باشد.
- [آیت الله بروجردی] چند چیز در لباس نمازگزار مکروه است و از آن جمله است:پوشیدن لباس سیاه، چرک، تنگ، لباس شرابخوار، لباس کسی که از نجاست پرهیز نمیکند، لباسی که نقش صورت دارد و نیز باز بودن تکمههای لباس و دست کردن انگشتری که نقش صورت دارد، مکروه میباشد.
- [آیت الله اردبیلی] چند چیز در لباس نمازگزار مکروه است که از آن جملهاند: پوشیدن لباس سیاه مگر برای عزای اهل بیت علیهمالسلام و همچنین لباس چرک و تنگ و لباس شرابخوار و لباس کسی که از نجاست پرهیز نمیکند و پوشیدن لباسی که نقش صورت دارد و نیز باز بودن دکمههای لباس و به دست کردن انگشتری که نقش صورت دارد.
- [آیت الله سیستانی] چند چیز را فقهاء قدس اللّه اسرارهم در لباس نمازگزار مکروه دانستهاند ، و از آن جمله است : پوشیدن لباس سیاه ، و چرک ، و تنگ ، و لباس شرابخوار ، و لباس کسی که از نجاست پرهیز نمیکند ، و لباسی که نقش صورت دارد ، و نیز باز بودن تکمههای لباس ، و دست کردن انگشتری که نقش صورت دارد ، مکروه شمرده شده است .