خیر. بدون تردید، مهریه‌ های سنگین نمی ‌تواند تضمینی برای ازدواج پایدار و زندگی آرام و سعادتمند باشد؛ زیرا اگر چنین می ‌بود، جمله (مهرم حلال و جونم آزاد) را نمی‌ شنیدیم. مرد اگر در زندگی زناشویی به بن‌ بست برسد، آن‌قدر همسرش را می‌ آزارد تا او را وادارد از مهرش بگذرد و خود را رها سازد که البته این رفتار بر اساس روایات دینی، بسیار ناشایست و ناجوانمردانه است. رسول خدا (صلی الله علیه وآله) فرمود: خداوند از مردی که همسرش را می‌ آزارد تا از مهر خود بگذرد، همان‌قدر خشمگین می‌ شود که از گریه یتیم به خشم می ‌آید. حسین نوری، مستدرک الوسائل، ج 15، ص 380 مهریه به معنای صداق و نشانه راستی و درستی است؛ به همین دلیل قرآن کریم از واژه (صدقه) استفاده کرده است و اتوا النساء صدقاتهن نحلة(نسا4) وقتی مرد، چیزی را با این عنوان به زن می‌ دهد، یعنی علاقه من به تو راستین است و دروغین نیست و اگر مرد مجبور شود بیشتر از توان خود بپردازد، به طور قطع دیگر نمی‌ تواند نشانه صداقت او باشد؛ بنابراین به دختر و خانواده او توصیه می‌ کنیم به علل واهی و غیرمنطقی (چشم و هم‌چشمی، فخرفروشی، مقایسه، رقابت، فزون‌طلبی و...)مهریه‌ های سنگین را بر همسر آینده دخترشان تحمیل نکنند و متوجه پیامدهای منفی آن باشند.مهریه بالا به طور قطع نشانه شخصیت والای دختر نیست. منبع:سایت انوار طاها
خیر. بدون تردید، مهریه های سنگین نمی تواند تضمینی برای ازدواج پایدار و زندگی آرام و سعادتمند باشد؛ زیرا اگر چنین می بود، جمله (مهرم حلال و جونم آزاد) را نمی شنیدیم.
مرد اگر در زندگی زناشویی به بن بست برسد، آنقدر همسرش را می آزارد تا او را وادارد از مهرش بگذرد و خود را رها سازد که البته این رفتار بر اساس روایات دینی، بسیار ناشایست و ناجوانمردانه است.
رسول خدا (صلی الله علیه وآله) فرمود: خداوند از مردی که همسرش را می آزارد تا از مهر خود بگذرد، همانقدر خشمگین می شود که از گریه یتیم به خشم می آید. حسین نوری، مستدرک الوسائل، ج 15، ص 380
مهریه به معنای صداق و نشانه راستی و درستی است؛ به همین دلیل قرآن کریم از واژه (صدقه) استفاده کرده است و اتوا النساء صدقاتهن نحلة(نسا4)
وقتی مرد، چیزی را با این عنوان به زن می دهد، یعنی علاقه من به تو راستین است و دروغین نیست و اگر مرد مجبور شود بیشتر از توان خود بپردازد، به طور قطع دیگر نمی تواند نشانه صداقت او باشد؛ بنابراین به دختر و خانواده او توصیه می کنیم به علل واهی و غیرمنطقی (چشم و همچشمی، فخرفروشی، مقایسه، رقابت، فزونطلبی و...)مهریه های سنگین را بر همسر آینده دخترشان تحمیل نکنند و متوجه پیامدهای منفی آن باشند.مهریه بالا به طور قطع نشانه شخصیت والای دختر نیست.
منبع:سایت انوار طاها
- [سایر] آیا مهریههای سنگین میتواند ضامن بقا و دوام زندگی باشد؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] آیا تعیین مهریه ی سنگین حرام است؟
- [سایر] نامزدم میگوید مهریه سنگین پیشنهادی خانوادهاش را بپذیرم تا بعد از ورود به زندگی مشترک، آن را ببخشد. آیا این کار درست است؟
- [سایر] مهریه ی سنگین چه ایرادی دارد؟
- [آیت الله سبحانی] آیا مهریه های سنگین که زوج قادر به پرداخت آن نیست باطل است؟
- [سایر] آیا برای بقا و زندگی ما اختیاری داریم یا اینکه جبر بر ما حاکم است، و راه نجاتی نیست؟
- [آیت الله بهجت] اگر سیم جرثقیل هنگام جابه جایی محموله های سنگین قطع شود و بر اثر آن فردی مصدوم یا کشته شود، ضامن چه کسی است؟
- [آیت الله اردبیلی] با توجه به عندالمطالبه بودن مهریه، آیا زنانی که اقدام به گرفتن مهریه خود کردهاند، به تحکیم زندگی خود پشت پا نزدهاند؟
- [سایر] دوام ذکر چه فایده ای دارد؟
- [آیت الله سیستانی] آیا می توان مهریه را صداقت در زندگی و از این قبیل قرار داد؟
- [آیت الله نوری همدانی] ضامن و طلبکار می توانند شرط کنند که هر وقت بخواهند ضامن بودن ضامن را بهم بزنند .
- [آیت الله فاضل لنکرانی] ضامن و طلبکار می توانند شرط کنند که هر وقت بخواهند ضامن بودن ضامن را به هم بزنند.
- [آیت الله بروجردی] ضامن و طلبه کار میتوانند شرط کنند که هر وقت بخواهند، ضامن بودن ضامن را به هم بزنند.
- [امام خمینی] ضامن و طلبکار میتوانند شرط کنند که هر وقت بخواهند ضامن بودن ضامن را به هم بزنند.
- [آیت الله علوی گرگانی] ضامن و طلبکار میتوانند شرط کنند که هر وقت بخواهند ضامن بودن ضامن را به هم بزنند.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . ضامن و طلبکار می توانند شرط کنند که هر وقت بخواهند ضامن بودن ضامن را به هم بزنند.
- [آیت الله وحید خراسانی] ضامن و طلبکار بنابر احتیاط واجب نمی توانند شرط کنند که هر وقت بخواهند ضامن بودن ضامن را بهم بزنند
- [آیت الله خوئی] ضامن و طلبکار- بنابر احتیاط- نمیتوانند شرط کنند که هر وقت بخواهند ضامن بودن ضامن را به هم بزنند.
- [آیت الله جوادی آملی] .مهریه زن , چنانچه بیش از (مهر السنة ) باشد , بنا بر احتیاط واجب خمس دارد . اگرچه بعضی از فقها به صورت مطلق فرموده اند : (مهریه به احتیاط مستحب, خمس دارد). خمس مال میّت
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر انسان در موقعی که ضامن میشود نتواند طلب طلبکار را بدهد و طلبکار چگونگی را نمیدانسته یا بر فرض آگاه شدن هم به ضامن شدن او رضایت میداد، ضامن شدن صحیح است و طلبکار نمیتواند آن را به هم بزند، ولی اگر طلبکار بر فرض آگاهی از ناتوانی ضامن، به ضامن شدن او رضایت نمیداد، ضامن شدن او باطل است، مگر طلبکار بعداً آن را اجازه کند که ضامن شدن وی صحیح خواهد بود و نیازی به قرارداد جدید نیست.