این پرسش می تواند از دو دیدگاه پاسخ بگیرد. اگر منظور روش های روانشناسانه باشد باید به کتابهایی در باره تقویت اراده رجوع کرد. اما در بینش دینی چنین مسیری فهرست شده است. علی ((علیه السلام)) می فرماید: ضادوا التوانی بالعزم;(1) سستی را با عزم مداوا کنید. زمینه عزم و قدرت اراده چیست؟ آن گرامی می فرماید: اصل العزم الحزم;(2) ریشه اراده در دوراندیشی است. انسانی که سست اراده است درباره سود و زیان خویش هنوز به احساس نزدیکی نرسیده والا چرا برای گرسنگی و تشنگی خود اقدام می کند و اراده را به کار می اندازد. باید نسبت به سرنوشت خویش و آن موضوع که اراده را به کار می اندازد. اندیشید و عواقب آن را سنجید. انسان زمانی حرکت می کند که بین آنچه که هست و آنچه می تواند باشد، فاصله را احساس کند. ناامیدی های کاذب و خیالی از نرسیدن اراده را سست می کند باید کارهای کوچکی را تجربه کرد و شیرینی موفقیت را چشید آنگاه کارهای بزرگ را انتخاب کرد. نیایش بسیار مؤثر است در دعای امام سجاد((علیه السلام)) آمده است: و اعنی بعزم الاراده; خدایا مرا به تصمیمی که محرک اراده باشد یاری کن. پی نوشتها: 1- و 2 میزان الحکمه، ج 5، ص 1969. منبع:سایت انوار طاها
این پرسش می تواند از دو دیدگاه پاسخ بگیرد. اگر منظور روش های روانشناسانه باشد باید به کتابهایی در باره تقویت اراده رجوع کرد.
اما در بینش دینی چنین مسیری فهرست شده است.
علی ((علیه السلام)) می فرماید: ضادوا التوانی بالعزم;(1) سستی را با عزم مداوا کنید.
زمینه عزم و قدرت اراده چیست؟
آن گرامی می فرماید: اصل العزم الحزم;(2) ریشه اراده در دوراندیشی است. انسانی که سست اراده است درباره سود و زیان خویش هنوز به احساس نزدیکی نرسیده والا چرا برای گرسنگی و تشنگی خود اقدام می کند و اراده را به کار می اندازد. باید نسبت به سرنوشت خویش و آن موضوع که اراده را به کار می اندازد. اندیشید و عواقب آن را سنجید. انسان زمانی حرکت می کند که بین آنچه که هست و آنچه می تواند باشد، فاصله را احساس کند.
ناامیدی های کاذب و خیالی از نرسیدن اراده را سست می کند باید کارهای کوچکی را تجربه کرد و شیرینی موفقیت را چشید آنگاه کارهای بزرگ را انتخاب کرد.
نیایش بسیار مؤثر است در دعای امام سجاد((علیه السلام)) آمده است: و اعنی بعزم الاراده; خدایا مرا به تصمیمی که محرک اراده باشد یاری کن.
پی نوشتها:
1- و 2 میزان الحکمه، ج 5، ص 1969.
منبع:سایت انوار طاها
- [سایر] سلام در یک جمله بسیار تنبل هستم خوابم بسیار زیاد است و حالت رخوت و سستی دست از سرم بر نمیدار اراده قوی هم برای مبارزه با این رخوت و سستی در خود نمیبینم صبح ها معملا تا ساعت ده الی یازده خواب هستم و کسالت در تمام روز با من است لطفا راهکارهای عملی به من ارایه کنید
- [سایر] اراده تکوینی خداوند چه تفاوتی با اراده تشریعی او دارد؟ آیا اراده تکوینی قابل تغییر است؟
- [سایر] درمان سستی چیست؟
- [سایر] عوامل سستی نظام خانواده در غرب چیست؟
- [سایر] چرا اراده ی انسان در طول اراده ی خدا قرار می گیرد ؟
- [سایر] امام زمان (عج) درباره ارتباط اراده معصومین با اراده الهی چه فرمودند؟
- [سایر] پرسش: راه تقویت اراده چیست؟ (مدتی است اراده ام در انجام کارها ضعیف شده)
- [سایر] فرق اراده و علم چیست؟
- [سایر] چرا در عبادتهایمان سستی به خرج می دهیم ؟
- [سایر] خوردن چه چیزهایی سستی اندام و سردی مزاج میآورد؟
- [آیت الله علوی گرگانی] سجده بر گل و خاک سستی که پیشانی روی آن آرام نمیگیرد، باطل است.
- [آیت الله شبیری زنجانی] سجده بر گل و خاک سستی که پیشانی روی آن آرام نمیگیرد باطل است.
- [آیت الله وحید خراسانی] سجده بر گل و خاک سستی که پیشانی روی ان ارام نمی گیرد باطل است
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . سجده بر گل و خاک سستی که پیشانی روی آن آرام نمی گیرد، باطل است.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] سجده بر گل و خاک سستی که پیشانی روی آن آرام نمی گیرد باطل است.
- [آیت الله خوئی] سجده بر گل و خاک سستی که پیشانی روی آن آرام نمیگیرد باطل است.
- [آیت الله سیستانی] سجده بر گل و خاک سستی که پیشانی روی آن آرام نمیگیرد ، باطل است .
- [آیت الله فاضل لنکرانی] کسی که نماز قضا دارد باید در خواندن آن سستی نکند لکن واجب نیست فوراً آن را انجام دهد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] سجده بر گل و خاک سستی که پیشانی روی آن آرام نمی گیرد اگر بعد از آنکه مقداری فرو رفت آرام بگیرد اشکال ندارد.
- [آیت الله نوری همدانی] سجده بر گل و خاک سستی که پیشانی روی آن آرام نمی گیرد اگر بعد از آنکه مقداری فرو رفت آرام بگیرد ، اشکال ندارد .