دخالت مستمر بعضی از مادرشوهرها در برنامه های زندگی زوج های جوان، احضار پی در پی پسر (آقا داماد)و ارائه ی توصیه های ویژه و نسخه های خاص، در اختیار گرفتن بخش قابل توجهی از اوقات او و قرار دادن وی در موقعیت دوگانگی احساس و تعارض روانی و بعضاً بدخلقی ها، سردی ها و ستیزهای ناشی از آن، زمینه ی بدبینی و پیش فرض های نادرستی را در اذهان عروس خانم ها ایجاد می کند. واقع امر این است که اغلب این پیش فرض ها و بدبینی ها و گاه، واکنش های منفی در رفتارهای ناخوشایند درخانواده ی عروس و داماد به طور اعم و بین عروس خانم ها و مادرشوهرها به طور خاص زمانی پدیدار می گردد که طرفین به دور از آینده نگری و عاری از بصیرت لازم، خواسته و ناخواسته گرفتار افکار خود مدارانه و غرق در خودبینی ها، خودخواهی ها، وابستگی های نامعقول عاطفی و کشش های فزاینده ی روانی می شوند به رضامندی های شخصی و تأمین خواسته های خود اندیشیده، طرف مقابل را در موقعیت تضاد خواستها، دوگانگی و تعارض ها قرار می دهند. بنابراین، ریشه ی نگرش های منفی نسبت به نزدیکان و خویشان نسبی و سببی و تبلورهای ناخوشانید، در خود پرستی ها، خودخواهی ها، ضعف شخصیت، تعصبات غیرمعقول و محدودیت های فکری، بدآموزی ها و بی بهره بودن از شیوه های مطلوب تربیتی و روش های متعالی و برقراری و تداوم ارتباط مؤثر، مفید، متقابل، پویا و رضایت بخش با دیگران و نزدیکان است.
دخالت مستمر بعضی از مادرشوهرها در برنامه های زندگی زوج های جوان، احضار پی در پی پسر (آقا داماد)و ارائه ی توصیه های ویژه و نسخه های خاص، در اختیار گرفتن بخش قابل توجهی از اوقات او و قرار دادن وی در موقعیت دوگانگی احساس و تعارض روانی و بعضاً بدخلقی ها، سردی ها و ستیزهای ناشی از آن، زمینه ی بدبینی و پیش فرض های نادرستی را در اذهان عروس خانم ها ایجاد می کند.
واقع امر این است که اغلب این پیش فرض ها و بدبینی ها و گاه، واکنش های منفی در رفتارهای ناخوشایند درخانواده ی عروس و داماد به طور اعم و بین عروس خانم ها و مادرشوهرها به طور خاص زمانی پدیدار می گردد که طرفین به دور از آینده نگری و عاری از بصیرت لازم، خواسته و ناخواسته گرفتار افکار خود مدارانه و غرق در خودبینی ها، خودخواهی ها، وابستگی های نامعقول عاطفی و کشش های فزاینده ی روانی می شوند به رضامندی های شخصی و تأمین خواسته های خود اندیشیده، طرف مقابل را در موقعیت تضاد خواستها، دوگانگی و تعارض ها قرار می دهند.
بنابراین، ریشه ی نگرش های منفی نسبت به نزدیکان و خویشان نسبی و سببی و تبلورهای ناخوشانید، در خود پرستی ها، خودخواهی ها، ضعف شخصیت، تعصبات غیرمعقول و محدودیت های فکری، بدآموزی ها و بی بهره بودن از شیوه های مطلوب تربیتی و روش های متعالی و برقراری و تداوم ارتباط مؤثر، مفید، متقابل، پویا و رضایت بخش با دیگران و نزدیکان است.
- [سایر] وظایف عروس خانم های فهیم و قدرشناس نسبت به مادر شوهرها چیست؟
- [سایر] وظایف مادر شوهرهای صالح و مهربان نسبت به عروس خانم ها چیست؟
- [سایر] با تشکر از کار ارزشمندی که دارید انجام میدهید. خداوند اجرتان را زیاد کند! آیا در اسلام احادیث یا قواعدی در مورد تنظیم روابط مادر شوهر و عروس وجود دارد؟ با تشکر از جواب شما.
- [آیت الله اردبیلی] زخم زبان زدن به عروس سیده توسط مادر شوهر و سکوت پدر شوهر چه حکمی دارد؟
- [سایر] باسلام.خانواده ام با همسرم مشکل پیداکردندومشاجره بدی بین انها رخ داد(ریشه دردوران عقد)باهمسرم مشکلی ندارم اماباوجودقطع رابطه ما با خانواده ام اوافسرده شده وحتی ازنظر جنسی به مشکل برخورده ازطرفی خانواده ام از سردی روابط من با انها گله مندند.نشاط وسرزندگی از کلبه ما رفته باتوافق همدیگر پس از دوسال بچه نداریم.ازاینده روابط بافرزندان بخصوص من و همسرم نگرانم.مراراهنمایی کنید.
- [سایر] اگر مادر یا پدر شوهر مهریه عروس را قبول کنند، آیا پرداختن آن بر عهده او است یا شوهر؟
- [سایر] بچ دلیل در ابتدای زندگی مشترک در روابط زناشویی، برای برخی از خانم ها مشکل واژینیسم به وجود می آید آیا می توان از آن جلوگیری کرد؟
- [آیت الله نوری همدانی] اگر طلا را داماد یا پدر و مادر و بستگان داماد خریده و به عروس دادهاند آیا عروس مالک میشود؟ حال اگر طلا و اشیاء قیمتی که به عروس دادهاند و قبض و اقباض شده بعد از مدتی مثلاً پنج سال طلاق واقع شد یا شوهر از دنیا رفت حکم آن اشیاء چه میشود؟ آیا دهندگان میتوانند پس بگیرند؟ مثلاً پدر شوهر بگوید من به خاطر اینکه عروسم بودی خریدم حالا طلاق یا فوت و... که دیگر عروس من نیستی آنها را میخواهم؟
- [سایر] مادر شوهری با عروس مشکل دارد و دائما در حال دعوا و...... .هستند، که این نامه درخواست راه حل این مشکل میباشد.
- [آیت الله علوی گرگانی] پولی که خواهر عروس، عمّه عروس، عموی عروس و خاله عروس در مراسم ازدواج میگیرند و اکثراداماد مجبور است این پولها را پرداخت نماید چه حکمی دارد؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر در روابط سیاسی بین دولتهای اسلامی و دول اجانب، خوف آن باشد که اجانب بر ممالک اسلامی، تسلط پیدا کنند اگر چه تسلط سیاسی و اقتصادی باشد، لازم است بر مسلمانان که با این نحو روابط مخالفت کنند، و دول اسلامی را الزام کنند به قطع این گونه روابط.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر عقد روابط چه سیاسی و چه تجاری بین یکی از دوَل اسلامی و اجانب ، مخالف مصلحت اسلام و مسلمانان باشد ، جایز نیست این گونه روابط ، و اگر دولتی اقدام به آن نمود ، بر سایر دوَل اسلامی واجب است آن را الزام کنند به قطع روابط به هر نحو ممکن است .
- [امام خمینی] اگر در روابط سیاسی بین دولتهای اسلامی و دول اجانب، خوف آن باشد که اجانب بر ممالک اسلامی، تسلط پیدا کنند اگر چه تسلط سیاسی و اقتصادی باشد، لازم است بر مسلمانان که با این نحو روابط مخالفت کنند، و دول اسلامی را الزام کنند به قطع این گونه روابط.
- [آیت الله اردبیلی] اگر در روابط سیاسی بین دولتهای اسلامی و سایر دولتها، خوف آن باشد که بیگانگان بر ممالک اسلامی تسلّط پیدا کنند چه تسلّط سیاسی و چه اقتصادی باشد لازم است بر مسلمانان که با این نحو روابط مخالفت کنند و دول اسلامی را به قطع این گونه روابط الزام کنند.
- [آیت الله اردبیلی] اگر در روابط تجاری با بیگانگان خوف آن باشد که به بازار مسلمین صدمه اقتصادی وارد شود و موجب استثمار تجاری و اقتصادی گردد، قطع این گونه روابط واجب است و این نحو تجارت حرام است.
- [آیت الله مظاهری] اگر در روابط تجاری با اجانب خوف آن است که به بازار مسلمین صدمه اقتصادی وارد شود و موجب اسارت تجاری و اقتصادی شود، قطع اینگونه روابط واجب است و اینگونه تجارت حرام میباشد.
- [امام خمینی] اگر در روابط تجاری با اجانب خوف آن است که به بازار مسلمین صدمه اقتصادی وارد شود و موجب اسارت تجاری و اقتصادی شود، واجب است قطع این گونه روابط و حرام است این نحو تجارت.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر در روابط تجاری با اجانب خوف آن است که به بازار مسلمین صدمه اقتصادی وارد شود و موجب اسارت تجاری و اقتصادی شود، واجب است قطع این گونه روابط و حرام است این نحو تجارت.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر در روابط تجاری با اجانب خوف آن است که به بازار مسلمین صدمة اقتصادی وارد شود و موجب اسارت تجاری و اقتصلدی شود ، واجب است قطع این گونه روابط و حرام است این نحو تجارت .
- [آیت الله اردبیلی] روابط تجاری و سیاسی با دولتهایی که در حال جنگ با اسلام و مسلمانان هستند، در صورتی که موجب تقویت آنان گردد، جایز نیست و بر مسلمانان لازم است که به هر نحو ممکن است، با این نحو روابط مخالفت کنند و بازرگانانی که با آنان و عمّال آنان روابط تجاری دارند، خائن به اسلام و مسلمانان و معاون و شریک در نابودی احکام هستند و بر مسلمانان لازم است با این خیانتکاران چه دولتها و چه تجّار قطع رابطه کنند و آنها را ملزم به توبه و ترک روابط با این گونه دولتها کنند.