1-عروس خانم های جوان و فهیم به نیکی آگاهند که اغلب مادرشوهرها بر خلاف بسیاری از نگرش ها و باورهای نادرست و ذهنیت های غلط، از شخصیتی والا و برجسته برخوردار هستند و وجودشان همواره منبع خیر و برکت و مهربانی است. 2-عروس خانم های خردمند باید در اندیشه ی زدودن نگرش های منفی، باورهای نادرست و ذهنیت های ناروا نسبت به مقام و منزلت (مادرشوهری) در جامعه اسلامی ایران که اساس آن بر احیای متعالی ترین ارزش های انسانی استوار است، باشند. 3-عروس خانم های با فضیلت که شخصیت ایشان آمیزه ای ازجمال و کمال، متانت و محبت، عفت و پاکدامنی، استواری و صلابت است، همواره سعی می کنند با تکریم شخصیت بزرگترها همچون مادرشوهر و پدرشوهر ارجمند، و با بهره گیری از زیبایی های اخلاقی و کاشتن بذر مهر و محبت، بوستان خانواده را با طراوت، شاداب و با معنویت نگه دارند. 4-عروس خانم های آگاه و موفق خوب می داند که هر قدر نسبت به مادر همسر خود مهربان و صبور باشند، شخصیت او را مورد تأیید و تکریم واقعی قرار دهند و از سویدای دل، او را دوست بدارند، در واقع جاودانه ترین دوستی ها و محبت ها را در دل همسر خویش بارور می کنند. 5-احترام به پدر و مادر و برادر و خواهر و خویشان همسر و تکریم شخصیت ایشان توسط عروس خانم از اصول مهم زندگی مشترک و نشانه ی حسن تدبیر و کمال عروس خانواده است. منبع:سایت انوار طاها
1-عروس خانم های جوان و فهیم به نیکی آگاهند که اغلب مادرشوهرها بر خلاف بسیاری از نگرش ها و باورهای نادرست و ذهنیت های غلط، از شخصیتی والا و برجسته برخوردار هستند و وجودشان همواره منبع خیر و برکت و مهربانی است.
2-عروس خانم های خردمند باید در اندیشه ی زدودن نگرش های منفی، باورهای نادرست و ذهنیت های ناروا نسبت به مقام و منزلت (مادرشوهری) در جامعه اسلامی ایران که اساس آن بر احیای متعالی ترین ارزش های انسانی استوار است، باشند.
3-عروس خانم های با فضیلت که شخصیت ایشان آمیزه ای ازجمال و کمال، متانت و محبت، عفت و پاکدامنی، استواری و صلابت است، همواره سعی می کنند با تکریم شخصیت بزرگترها همچون مادرشوهر و پدرشوهر ارجمند، و با بهره گیری از زیبایی های اخلاقی و کاشتن بذر مهر و محبت، بوستان خانواده را با طراوت، شاداب و با معنویت نگه دارند.
4-عروس خانم های آگاه و موفق خوب می داند که هر قدر نسبت به مادر همسر خود مهربان و صبور باشند، شخصیت او را مورد تأیید و تکریم واقعی قرار دهند و از سویدای دل، او را دوست بدارند، در واقع جاودانه ترین دوستی ها و محبت ها را در دل همسر خویش بارور می کنند.
5-احترام به پدر و مادر و برادر و خواهر و خویشان همسر و تکریم شخصیت ایشان توسط عروس خانم از اصول مهم زندگی مشترک و نشانه ی حسن تدبیر و کمال عروس خانواده است.
منبع:سایت انوار طاها
- [سایر] وظایف مادر شوهرهای صالح و مهربان نسبت به عروس خانم ها چیست؟
- [سایر] علت سردی در روابط بعضی از عروس خانم ها و مادر شوهرها چیست؟
- [آیت الله علوی گرگانی] آیا عروس پسر و عروس دختر نسبت به خود آدم محرم هستند یا خیر؟
- [سایر] وظایف زن نسبت به شوهر چیست؟
- [سایر] وظایف فرزندان نسبت به والدین چیست؟
- [سایر] وظایف والدین نسبت به فرزندان چیست؟
- [سایر] وظایف شوهر نسبت به زن چیست؟
- [سایر] وظایف خانواده ها و خویشاوندان نسبت به همدیگر چیست؟
- [سایر] وظایف زن و مرد نسبت به یکدیگر چیست؟
- [سایر] وظایف فرزندان در برابر پدر و مادر چیست؟
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر وارث میّت فقط پدر یا مادر و چند دختر باشند، فرض پدر یا مادر 16 و فرض دختران 23 است و 16 باقیمانده را هم به همین نسبت بین خود تقسیم میکنند، بنابراین 15 کلّ مال را پدر یا مادر میبرد و 45 مال به دخترها میرسد که به طور مساوی بین خودشان قسمت میکنند.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر وارث میّت فقط پدر و یک دختر، یا مادر و یک دختر باشند، فرض پدر یا مادر 16 و فرض دختر 12 است و 26 باقیمانده را هم به همین نسبت بین ایشان تقسیم میکنند، در نتیجه سرانجام14 کلّ مال را پدر یا مادر و 34 آن را دختر میبرد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر وارث میّت فقط پدر و مادر و یک دختر باشد، چنانچه مادر حاجب (که در مسأله پیش توضیح داده شد) نداشته باشد، پدر و مادر هر یک 16 و دختر12 ارث میبرد و 16 باقی مانده را هم به همین نسبت بین آنها قسمت میکنند، در نتیجه سرانجام پدر و مادر هر یک 15 کلّ مال و دختر 35 آن را ارث میبرد و اگر مادر حاجب داشته باشد پدر و مادر هر یک 16 و دختر 12 ارث میبرد16 باقی مانده را نیز بین پدر و دختر به نسبت سهمهایشان تقسیم کرده، 14 آن را به پدر و 34 آن را به دختر میدهند، بنابراین سهم دختر 1524 از کلّ مال، سهم پدر524 آن و سهم مادر 424 آن خواهد بود.
- [آیت الله سیستانی] اگر پدر یا مادر به فرزند خود امر کند که نماز را با جماعت بخواند ، احتیاط مستحب آن است که نماز را به جماعت بخواند ، البته اگر امر و نهی پدر یا مادر از روی شفقت نسبت به فرزند باشد ، و مخالفتش موجب اذیت آنان شود ، حرام است بر فرزند مخالفت نماید .
- [آیت الله سیستانی] اگر پدر یا مادر نذر کند که دختر خود را به سید ، یا کس دیگری شوهر دهد ، نذر آنان نسبت به دختر اعتبار ندارد و تکلیفی بر او ثابت نمیکند .
- [آیت الله اردبیلی] پدر و مادر میتوانند در مقابل یکدیگر از حقّ حضانت خود صرف نظر کنند، ولی نمیتوانند نسبت به نگهداری و تربیت فرزند کوتاهی نمایند و در صورت کوتاهی، حاکم صالح آنان را ملزم به تأمین حقّ فرزند میکند.
- [آیت الله اردبیلی] در صورتی که فرزند نیاز به ازدواج داشته باشد به نحوی که با ترک آن مرتکب حرام میشود و یا به مشقّت میافتد بر پدر واجب است نسبت به آن اقدام نماید؛ همچنین در صورت نیاز شدید پدر یا مادر به ازدواج به نحوی که بدون آن به حرج و مشقّت میافتند و توانایی فرزند، واجب است فرزند نسبت به آن اقدام نماید.
- [آیت الله اردبیلی] صحّت اعتکاف زن نسبت به دو روز اوّل، در صورتی که اعتکاف او منافی حقّ شوهرش باشد، مشروط به اجازه شوهر است و همچنین اعتکاف فرزند، در صورتی که موجب اذیّت پدر یا مادر میشود، باید با اجازه آنان باشد؛ ولی اگر نسبت به دو روز اوّل اجازه داده باشند، نسبت به روز سوم اجازه آنان شرط نیست و حتّی نهی آنان نیز تأثیر ندارد، زیرا ماندن روز سوم واجب است.
- [آیت الله سیستانی] اگر وارث میّت فقط پدر و مادر و یک دختر باشد ، چنانچه میّت برادر و خواهری با شرایط فوق نداشته باشد ، مال را پنج قسمت میکنند : پدر و مادر هر کدام یک قسمت ، و دختر سه قسمت آن را میبرد ، و اگر برادر یا خواهر با شرایط گذشته داشته باشد ، پدر یک پنجم و مادر یک ششم و دختر سه پنجم را میبرند ، و نسبت به31 که باقیمانده است و محتمل است سهم مادر باشد ، همچنان که محتمل است43 آن سهم دختر و 41 آن سهم پدر باشد ، بنابر احتیاط واجب با هم مصالحه نمایند .
- [آیت الله اردبیلی] زن در استحاضه کثیره و متوسطه بنابر احتیاط واجب نمیتواند جایی از بدن خود را به خط قرآن برساند، حتی اگر وظایف خود را انجام داده باشد.