1-مادرشوهر موفق و توانا همواره با پندار و رفتار عاقلانه و مخلصانه و فداکارانه ی خویش زمینه ی دوستی، مودّت و محبت میان پسر خود و عروس خانم را بیشتر می کند و با محبتی که به عروسش ابراز می نماید کانون وجود او را سرشار از آرامش می سازد تا توان آرامشگری او نیز افزون تر گردد. 2-عروس خانم برای مادرشوهر مهربان و فهیم همچون دختری عزیز و دوست داشتنی است.مادرشوهرهای وارسته و دوراندیش، همسر پسرشان را فرزندی دلبند می پندارند و آرامش و راحتی او را آرزوی قلبی خود می دانند وخدای ناکرده او را به عنوان رقیب کشمکش های عاطفی و خواسته های روانی خود نمی بینند. 3-مادرشوهرهای دوراندیش و با بصیرت نیک می دانند که آرامش واقعی خانواده ها و زوج های جوان و راحتی خیال و سلامت پسرشان در گرو نشاط درون، نگرش مثبت و انگیزه ی غنی حیاتی عروسشان استوار است.از این رو حمایت های فکری و عاطفی عروس خانم و احترام عملی به استقلال فکری و سلیقه های شخصی ایشان، برنامه ی اصلی مادرشوهرها در تنظیم روابط و تعامل با عروس عزیزشان خواهد بود. 4-مادرشوهرهای کریم و با صلابت به درستی می دانند که محبت به معنای گذشت، ایثار، صبوری و احسان، جان مایه ی حیات پربرکت، آرامش روان و نشاط و سرزندگی است. 5-مادرشوهرهای صالح، متعهد و آینده نگر به نیکی واقفند و باور دارند که شایسته آن است که به جای زبان انتقاد، کلام گله آمیز، رفتار دخالتگرانه و تحقیرآمیز، از کلام تأیید و تشویق، سخن محبت آمیز، رفتار حمایتی و هدایتی همراه با تکریم شخصیت زوج های جوان بهره گرفت. 6-مادرشوهرهای بلند اندیش به خوبی می دانند که بخشی از شخصیت عروس خانم جوانشان، در زندگی مشترک با پسرشانتکوین می یابد.لذا سعی می کند مستعدترین بستر را برای تکوین مطلوب شخصیت فردی و اجتماعی عروس و داماد فراهم آورند. 7-مادرشوهرهای بصیر و متعهّد همواره فرزندشان را به حمایت همه جانبه از همسر تشویق نموده و از ایشان می خواهند که همسرشان را همراز خود دانسته و او را شریک واقعی زندگی دنیوی و همسفر اخروی بدانند. 8-مادرشوهرهای مهربان و صبور، عروس خانم را صمیمی ترین یار، با محبت ترین دوست و با وفاترین فرزند برای خود می دانند و سعی می کنند برای همیشه مادری مهربان، دلسوز و پرعطوفت برای عروس خانم های فهیم و قدرشناس خود باشند. منبع:سایت انوار طاها
1-مادرشوهر موفق و توانا همواره با پندار و رفتار عاقلانه و مخلصانه و فداکارانه ی خویش زمینه ی دوستی، مودّت و محبت میان پسر خود و عروس خانم را بیشتر می کند و با محبتی که به عروسش ابراز می نماید کانون وجود او را سرشار از آرامش می سازد تا توان آرامشگری او نیز افزون تر گردد.
2-عروس خانم برای مادرشوهر مهربان و فهیم همچون دختری عزیز و دوست داشتنی است.مادرشوهرهای وارسته و دوراندیش، همسر پسرشان را فرزندی دلبند می پندارند و آرامش و راحتی او را آرزوی قلبی خود می دانند وخدای ناکرده او را به عنوان رقیب کشمکش های عاطفی و خواسته های روانی خود نمی بینند.
3-مادرشوهرهای دوراندیش و با بصیرت نیک می دانند که آرامش واقعی خانواده ها و زوج های جوان و راحتی خیال و سلامت پسرشان در گرو نشاط درون، نگرش مثبت و انگیزه ی غنی حیاتی عروسشان استوار است.از این رو حمایت های فکری و عاطفی عروس خانم و احترام عملی به استقلال فکری و سلیقه های شخصی ایشان، برنامه ی اصلی مادرشوهرها در تنظیم روابط و تعامل با عروس عزیزشان خواهد بود.
4-مادرشوهرهای کریم و با صلابت به درستی می دانند که محبت به معنای گذشت، ایثار، صبوری و احسان، جان مایه ی حیات پربرکت، آرامش روان و نشاط و سرزندگی است.
5-مادرشوهرهای صالح، متعهد و آینده نگر به نیکی واقفند و باور دارند که شایسته آن است که به جای زبان انتقاد، کلام گله آمیز، رفتار دخالتگرانه و تحقیرآمیز، از کلام تأیید و تشویق، سخن محبت آمیز، رفتار حمایتی و هدایتی همراه با تکریم شخصیت زوج های جوان بهره گرفت.
6-مادرشوهرهای بلند اندیش به خوبی می دانند که بخشی از شخصیت عروس خانم جوانشان، در زندگی مشترک با پسرشانتکوین می یابد.لذا سعی می کند مستعدترین بستر را برای تکوین مطلوب شخصیت فردی و اجتماعی عروس و داماد فراهم آورند.
7-مادرشوهرهای بصیر و متعهّد همواره فرزندشان را به حمایت همه جانبه از همسر تشویق نموده و از ایشان می خواهند که همسرشان را همراز خود دانسته و او را شریک واقعی زندگی دنیوی و همسفر اخروی بدانند.
8-مادرشوهرهای مهربان و صبور، عروس خانم را صمیمی ترین یار، با محبت ترین دوست و با وفاترین فرزند برای خود می دانند و سعی می کنند برای همیشه مادری مهربان، دلسوز و پرعطوفت برای عروس خانم های فهیم و قدرشناس خود باشند.
منبع:سایت انوار طاها
- [سایر] وظایف عروس خانم های فهیم و قدرشناس نسبت به مادر شوهرها چیست؟
- [سایر] علت سردی در روابط بعضی از عروس خانم ها و مادر شوهرها چیست؟
- [آیت الله علوی گرگانی] آیا عروس پسر و عروس دختر نسبت به خود آدم محرم هستند یا خیر؟
- [سایر] آیا خداوند نسبت به ما بندگان مهربان است؟
- [سایر] وظایف زن نسبت به شوهر چیست؟
- [سایر] وظایف فرزندان نسبت به والدین چیست؟
- [سایر] وظایف والدین نسبت به فرزندان چیست؟
- [سایر] وظایف شوهر نسبت به زن چیست؟
- [سایر] وظایف خانواده ها و خویشاوندان نسبت به همدیگر چیست؟
- [سایر] وظایف زن و مرد نسبت به یکدیگر چیست؟
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر برای غسل دادن میت مرد، مرد پیدا نشود، زنانی که با او نسبت دارند و محرمند، مثل مادر و خواهر و عمه و خاله، یا به واسطه ازدواج با او محرم شدهاند، مثل عروس و مادرزن، یا به واسطه شیر خوردن با او محرم شدهاند غسلش میدهند و بنا بر احتیاط در هنگام غسل باید لباس یا چیزی که بدن او را بپوشاند بر او باشد و نیز اگر برای غسل میت زن، زن دیگری نباشد، مردهایی که با او نسبت دارند و محرمند، یا به واسطه ازدواج یا شیر خوردن با او محرم شدهاند او را غسل میدهند و بنا بر احتیاط او را با لباس غسل دهند.
- [آیت الله اردبیلی] اگر حکومت صالح و شرعی احیانا مصلحت جامعه را در مهار جمعیّت و تنظیم خانواده تشخیص دهد، تشویق جامعه نسبت به آن با راهنمایی راههای حلال و منع از راههای حرام از قبیل سقط کردن جنین مانعی ندارد، ولی الزام افراد به محدود نمودن نسل جایز نیست.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر وارث میّت فقط پدر یا مادر و چند دختر باشند، فرض پدر یا مادر 16 و فرض دختران 23 است و 16 باقیمانده را هم به همین نسبت بین خود تقسیم میکنند، بنابراین 15 کلّ مال را پدر یا مادر میبرد و 45 مال به دخترها میرسد که به طور مساوی بین خودشان قسمت میکنند.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر وارث میّت فقط پدر و یک دختر، یا مادر و یک دختر باشند، فرض پدر یا مادر 16 و فرض دختر 12 است و 26 باقیمانده را هم به همین نسبت بین ایشان تقسیم میکنند، در نتیجه سرانجام14 کلّ مال را پدر یا مادر و 34 آن را دختر میبرد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر وارث میّت فقط پدر و مادر و یک دختر باشد، چنانچه مادر حاجب (که در مسأله پیش توضیح داده شد) نداشته باشد، پدر و مادر هر یک 16 و دختر12 ارث میبرد و 16 باقی مانده را هم به همین نسبت بین آنها قسمت میکنند، در نتیجه سرانجام پدر و مادر هر یک 15 کلّ مال و دختر 35 آن را ارث میبرد و اگر مادر حاجب داشته باشد پدر و مادر هر یک 16 و دختر 12 ارث میبرد16 باقی مانده را نیز بین پدر و دختر به نسبت سهمهایشان تقسیم کرده، 14 آن را به پدر و 34 آن را به دختر میدهند، بنابراین سهم دختر 1524 از کلّ مال، سهم پدر524 آن و سهم مادر 424 آن خواهد بود.
- [آیت الله سیستانی] اگر پدر یا مادر به فرزند خود امر کند که نماز را با جماعت بخواند ، احتیاط مستحب آن است که نماز را به جماعت بخواند ، البته اگر امر و نهی پدر یا مادر از روی شفقت نسبت به فرزند باشد ، و مخالفتش موجب اذیت آنان شود ، حرام است بر فرزند مخالفت نماید .
- [آیت الله سیستانی] اگر پدر یا مادر نذر کند که دختر خود را به سید ، یا کس دیگری شوهر دهد ، نذر آنان نسبت به دختر اعتبار ندارد و تکلیفی بر او ثابت نمیکند .
- [آیت الله اردبیلی] در صورتی که فرزند نیاز به ازدواج داشته باشد به نحوی که با ترک آن مرتکب حرام میشود و یا به مشقّت میافتد بر پدر واجب است نسبت به آن اقدام نماید؛ همچنین در صورت نیاز شدید پدر یا مادر به ازدواج به نحوی که بدون آن به حرج و مشقّت میافتند و توانایی فرزند، واجب است فرزند نسبت به آن اقدام نماید.
- [آیت الله اردبیلی] صحّت اعتکاف زن نسبت به دو روز اوّل، در صورتی که اعتکاف او منافی حقّ شوهرش باشد، مشروط به اجازه شوهر است و همچنین اعتکاف فرزند، در صورتی که موجب اذیّت پدر یا مادر میشود، باید با اجازه آنان باشد؛ ولی اگر نسبت به دو روز اوّل اجازه داده باشند، نسبت به روز سوم اجازه آنان شرط نیست و حتّی نهی آنان نیز تأثیر ندارد، زیرا ماندن روز سوم واجب است.
- [آیت الله سیستانی] اگر وارث میّت فقط پدر و مادر و یک دختر باشد ، چنانچه میّت برادر و خواهری با شرایط فوق نداشته باشد ، مال را پنج قسمت میکنند : پدر و مادر هر کدام یک قسمت ، و دختر سه قسمت آن را میبرد ، و اگر برادر یا خواهر با شرایط گذشته داشته باشد ، پدر یک پنجم و مادر یک ششم و دختر سه پنجم را میبرند ، و نسبت به31 که باقیمانده است و محتمل است سهم مادر باشد ، همچنان که محتمل است43 آن سهم دختر و 41 آن سهم پدر باشد ، بنابر احتیاط واجب با هم مصالحه نمایند .