شوهر عاقل، همیشه حلقهی اتصال و پیوند عاطفی در بین خانمش و مادرش میباشد. اگر شوهر بعد از اندیشه و تصمیم درست و منطقی؛ مادرش مقصر است، با او به خشونت سخن نگفته بلکه با نرمی و ملاطفت با او سخن بگوید و احترام او را نگه دارد. از مادر کورکورانه اطاعت نکند و به تصمیماتی که میگیرد به عواقب و نتایج آن بیاندیشد و اگر با وجود این که میداند مادرش مقصر است و از افکار غلط و نادرستش پیروی نماید سعادت و خوشبختی خودش را لطمه خواهد زد. و اگر به سعادت خویش و ادامه زندگی زناشوئی علاقه دارد. بی تردید نباید تحت تاثیر افکار مادرش قرار گیرد. بلکه باید با اندیشه و درایت او را آرام کند و در صورت ناتوانی از پدرش و یا دائیهای خود کمک گیرد. بتواند با مدیریت صحیح خود، زندگی را به حالت اول برگرداند. اما اگر همسرش مقصر بود. شوهر باید وظیفه شرعی و اخلاقی همسرش را به او بازگو کند و سعی کند که آگاهانه همواره دلهای مادر و همسرش را نسبت به همدیگر نزدی کند و رابطهی صمیمی بین آنها برقرار کند. و شوهر اگر غفلتی و کوتاهی از همسرش نسبت به مادرش دید، نباید آن را به خانواده انتقال دهد تا او را تحقیر نمایند. شوهر باید آفتها و آسیبهای اجتماعی و زندگی را بداند. و برای هر آفت یک نوع برخورد خاص خودش انجام دهد و اگر ناتوان است میتواند از مراکز مشاوره خانواده کمک بگیرد. این شیوهی خدا پسندانه است که شوهر جوان میتواند برای گرمتر شدن کانون خانواده برگزیند. www.morsalat.com
شوهر عاقل، همیشه حلقهی اتصال و پیوند عاطفی در بین خانمش و مادرش میباشد.
اگر شوهر بعد از اندیشه و تصمیم درست و منطقی؛ مادرش مقصر است، با او به خشونت سخن نگفته بلکه با نرمی و ملاطفت با او سخن بگوید و احترام او را نگه دارد. از مادر کورکورانه اطاعت نکند و به تصمیماتی که میگیرد به عواقب و نتایج آن بیاندیشد و اگر با وجود این که میداند مادرش مقصر است و از افکار غلط و نادرستش پیروی نماید سعادت و خوشبختی خودش را لطمه خواهد زد. و اگر به سعادت خویش و ادامه زندگی زناشوئی علاقه دارد. بی تردید نباید تحت تاثیر افکار مادرش قرار گیرد. بلکه باید با اندیشه و درایت او را آرام کند و در صورت ناتوانی از پدرش و یا دائیهای خود کمک گیرد. بتواند با مدیریت صحیح خود، زندگی را به حالت اول برگرداند.
اما اگر همسرش مقصر بود. شوهر باید وظیفه شرعی و اخلاقی همسرش را به او بازگو کند و سعی کند که آگاهانه همواره دلهای مادر و همسرش را نسبت به همدیگر نزدی کند و رابطهی صمیمی بین آنها برقرار کند. و شوهر اگر غفلتی و کوتاهی از همسرش نسبت به مادرش دید، نباید آن را به خانواده انتقال دهد تا او را تحقیر نمایند.
شوهر باید آفتها و آسیبهای اجتماعی و زندگی را بداند. و برای هر آفت یک نوع برخورد خاص خودش انجام دهد و اگر ناتوان است میتواند از مراکز مشاوره خانواده کمک بگیرد.
این شیوهی خدا پسندانه است که شوهر جوان میتواند برای گرمتر شدن کانون خانواده برگزیند.
www.morsalat.com
- [آیت الله اردبیلی] زخم زبان زدن به عروس سیده توسط مادر شوهر و سکوت پدر شوهر چه حکمی دارد؟
- [آیت الله علوی گرگانی] آیا عروس خانواده بعد از مرگ شوهر یا طلاق بر پدر شوهر خود محرم است؟
- [آیت الله سیستانی] آیا پدر ومادر شوهر اجازه تعیین اجباری مهریه عروس را دارند ؟( نظر عروس 5 شاخه گل به نیت 5 تن ولی اجبار 110 سکه طلا گردد )؟
- [سایر] اگر مادر یا پدر شوهر مهریه عروس را قبول کنند، آیا پرداختن آن بر عهده او است یا شوهر؟
- [سایر] راه حل اختلاف با مادرشوهر چیست؟
- [آیت الله نوری همدانی] اگر طلا را داماد یا پدر و مادر و بستگان داماد خریده و به عروس دادهاند آیا عروس مالک میشود؟ حال اگر طلا و اشیاء قیمتی که به عروس دادهاند و قبض و اقباض شده بعد از مدتی مثلاً پنج سال طلاق واقع شد یا شوهر از دنیا رفت حکم آن اشیاء چه میشود؟ آیا دهندگان میتوانند پس بگیرند؟ مثلاً پدر شوهر بگوید من به خاطر اینکه عروسم بودی خریدم حالا طلاق یا فوت و... که دیگر عروس من نیستی آنها را میخواهم؟
- [سایر] چرا مادرشوهر نمی تواند به فرزند آدم شیر دهد؟
- [آیت الله خامنه ای] آیا پس از فوت شوهر یا پس از طلاق، رابطه محرمیّت بین عروس و پدر شوهر باقی می ماند یا خیر؟
- [آیت الله سیستانی] آیا پدر ومادر شوهر اجازه اجباری نمودن چادر را برای عروس بعد یا قبل از ازدواج دارند ؟
- [آیت الله سبحانی] اگر جهیزیه عروس مدتی در خانه شوهر به هر علت مورد بهره برداری نشود،آیا متعلق خمس می شود؟
- [امام خمینی] اگر پدر یا مادر نذر کند که دختر خود را به سید شوهر دهد بعد از آن که دختر به تکلیف رسید احتیاط آن است که اگر بتوانند او را راضی نمایند که به سید شوهر کند.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر پدر یا مادر نذر کند که دختر خودرا به سید شوهر دهد بعد از ان که دختر به تکلیف رسید اختیار با خود اوست و نذر انان اعتبار ندارد
- [آیت الله نوری همدانی] اگر پدر یا مادر نذر کند که دختر خود به سیّد شوهر دهد بعد از آن که به دختر به تکلیف رسید اختیار با خود او است ونذ رآنان اعتبار ندارد .
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر پدر یا مادر نذر کند که دختر خود را به سید شوهر دهد، بعد از آن که دختر به تکلیف رسید، اختیار با خود اوست، ونذر آنان اعتبار ندارد.
- [آیت الله بروجردی] اگر پدر یا مادر نذر کند که دختر خود را به سید شوهر دهد، بعد از آن که به تکلیف رسید، اختیار با خود اوست و نذر آنان اعتبار ندارد.
- [آیت الله خوئی] اگر پدر یا مادر نذر کند که دختر خود را به سید شوهر دهد، بعد از آن که دختر به تکلیف رسید، اختیار با خود اوست و نذر آنان اعتبار ندارد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر مالک و عامل در مقدار سرمایه اختلاف و نزاع نمایند و مالک بیّنه ای بر ادّعای خود نداشته باشد قول عامل با قسم مقدم است و در این مسأله فرقی نیست که سرمایه موجود باشد یا تلف شده باشد.
- [آیت الله اردبیلی] اگر زن یقین کند که شوهر او مرده و بعد از تمام شدن عدّه وفات شوهر کند، چنانچه معلوم شود شوهر او بعد مرده است، باید از شوهر دوم جدا شود و در صورتی که آبستن باشد، به مقداری که در عدّه طلاق گفته شد، برای شوهر دوم عدّه طلاق و بعد برای شوهر اوّل عدّه وفات نگهدارد و اگر آبستن نباشد، برای شوهر اوّل عدّه وفات و بعد برای شوهر دوم عدّه طلاق نگهدارد.
- [آیت الله مظاهری] زنی که یقین دارد شوهرش در سفر مرده، اگر بعد از عدّه وفات شوهر کند و شوهر اوّل از سفر برگردد، باید از شوهر دوّم جدا شود و به شوهر اوّل حلال است، ولی اگر شوهر دوّم با او نزدیکی کرده باشد، زن باید عدّه نگهدارد و شوهر دوّم باید مهر او را مطابق زنهایی که مثل او هستند بدهد ولی خرج عدّه ندارد.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر پدر یا مادر نذر کند که دختر خود را به سیّد شوهر دهد، بعد از آن که دختر به تکلیف رسید، اختیار با خود اوست و نذر آنان اعتبار ندارد، و احتیاط در آن است که آنها دختر را وادار به ازدواج با غیر سیّد نکنند.