هنگامی که همسر مرتکب خطایی می شود چگونه باید با او برخورد کرد؟ آیا نادیده گرفتن خطا موجب کم توجهی همسر و تکرار دوباره نمی شود؟
این نمی تواند منطق درست و صحیح باشد. چون در موقع بروز این نوع حرکات ، یعنی سخت گیری همسر ، اگر به طور مقطعی کارساز باشد ولی در دراز مدت می تواند همسر را خسته کند و دچار مشکلات روحی و روانی شده و همسرش را به لجبازی ، صفا و صمیمیت خانواده را دچار مشکل می سازد. (1) اسحاق بن عمار از حضرت صادق(ع)پرسید : حق زن بر شوهر که اگر ادا نکند چیست؟ آن حضرت فرمود شکمش را سیر کند و بدنش را بپوشاند و اگر خطا و اشتباهی کرد بر او ببخشد.(2) رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمود:(زن بد، عذر شوهرش رانمی پذیرد و خطاهایش را نمی بخشد (3) به غیر از معصوم همه کس خطا و لغزش دارد.دو نفر که با هم زندگی میکنند و از جهتی تشریک مساعی و همکاری دارند باید لغزشهای یکدیگر را ببخشند تا زندگی آنها ادامه پیدا کند.اگر بخواهند در این باره سختگیری کنند ادامه همکاری غیر ممکن میشود.دو نفر شریک، دو نفرهمسایه،دو نفر رفیق،دو نفر همکار،دو نفر زن و شوهر باید در زندگی اجتماعی دارای گذشت باشند.هیچ زندگی اجتماعی به مقدار زندگی خانوادگی احتیاج به گذشت ندارد.اگر اعضاء یک خانواده بخواهند سختگیری بعمل آورند و خطاهای یکدیگر را تعقیب کنند یا زندگی آنها ازهم می پاشد یا بدترین زندگی را خواهند داشت. ممکن است از همسر شما خطا یا خطاهایی صادرشود.ممکن است از روی خشم و غضب به شما اهانت کند.ممکن است ناسزائی از دهانش بیرون آید. ممکن است یک مرتبه به شما دروغ بگوید،ممکن است کاری راانجام دهد که مورد پسند شما نباشد،از این قبیل خطاها برای هر شخصی امکان دارد،اگر بعدا احساس کردی که از کردار خویش پشیمان شده او راببخش و موضوع را تعقیب نکن.اگر عذرخواهی کرد فورا قبول کن.اگرپشیمان شده لیکن زیر بار عذرخواهی نمی رود در صدد نباش مجرمیت وی را باثبات رسانی،زیرا به شخصیت او لطمه وارد میشود،ممکن است در صدد تلافی برآید،خطاهای شما را تعقیب کند،ممکن است کارتان به نزاع و جدال و حتی جدائی بکشد اما اگر سکوت کردی و خطایش رانادیده گرفتی در شکنجه وجدان قرار می گیرد و به طور مسلم از کردارخویش پشیمان خواهد شد،آنگاه شما را یک همسر با گذشت فهمیده فداکارعاقل خواهد شناخت،می فهمد که به زندگی و خانواده و همسر علاقه مندهستی،قدر ترا می شناسد و محبتش چند برابر خواهد شد. (4) پی نوشت: 1- حسن صدری، هنر همسرداری ص30 2-ازدواج در اسلام ص121 3- بحار جلد 103 ص 235. 4- ابراهیم امینی ،آئین همسرداری www.morsalat.com
عنوان سوال:

هنگامی که همسر مرتکب خطایی می شود چگونه باید با او برخورد کرد؟ آیا نادیده گرفتن خطا موجب کم توجهی همسر و تکرار دوباره نمی شود؟


پاسخ:

این نمی تواند منطق درست و صحیح باشد. چون در موقع بروز این نوع حرکات ، یعنی سخت گیری همسر ، اگر به طور مقطعی کارساز باشد ولی در دراز مدت می تواند همسر را خسته کند و دچار مشکلات روحی و روانی شده و همسرش را به لجبازی ، صفا و صمیمیت خانواده را دچار مشکل می سازد. (1)
اسحاق بن عمار از حضرت صادق(ع)پرسید :
حق زن بر شوهر که اگر ادا نکند چیست؟ آن حضرت فرمود شکمش را سیر کند و بدنش را بپوشاند و اگر خطا و اشتباهی کرد بر او ببخشد.(2)
رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمود:(زن بد، عذر شوهرش رانمی پذیرد و خطاهایش را نمی بخشد (3)
به غیر از معصوم همه کس خطا و لغزش دارد.دو نفر که با هم زندگی میکنند و از جهتی تشریک مساعی و همکاری دارند باید لغزشهای یکدیگر را ببخشند تا زندگی آنها ادامه پیدا کند.اگر بخواهند در این باره سختگیری کنند ادامه همکاری غیر ممکن میشود.دو نفر شریک، دو نفرهمسایه،دو نفر رفیق،دو نفر همکار،دو نفر زن و شوهر باید در زندگی اجتماعی دارای گذشت باشند.هیچ زندگی اجتماعی به مقدار زندگی خانوادگی احتیاج به گذشت ندارد.اگر اعضاء یک خانواده بخواهند سختگیری بعمل آورند و خطاهای یکدیگر را تعقیب کنند یا زندگی آنها ازهم می پاشد یا بدترین زندگی را خواهند داشت.
ممکن است از همسر شما خطا یا خطاهایی صادرشود.ممکن است از روی خشم و غضب به شما اهانت کند.ممکن است ناسزائی از دهانش بیرون آید. ممکن است یک مرتبه به شما دروغ بگوید،ممکن است کاری راانجام دهد که مورد پسند شما نباشد،از این قبیل خطاها برای هر شخصی امکان دارد،اگر بعدا احساس کردی که از کردار خویش پشیمان شده او راببخش و موضوع را تعقیب نکن.اگر عذرخواهی کرد فورا قبول کن.اگرپشیمان شده لیکن زیر بار عذرخواهی نمی رود در صدد نباش مجرمیت وی را باثبات رسانی،زیرا به شخصیت او لطمه وارد میشود،ممکن است در صدد تلافی برآید،خطاهای شما را تعقیب کند،ممکن است کارتان به نزاع و جدال و حتی جدائی بکشد اما اگر سکوت کردی و خطایش رانادیده گرفتی در شکنجه وجدان قرار می گیرد و به طور مسلم از کردارخویش پشیمان خواهد شد،آنگاه شما را یک همسر با گذشت فهمیده فداکارعاقل خواهد شناخت،می فهمد که به زندگی و خانواده و همسر علاقه مندهستی،قدر ترا می شناسد و محبتش چند برابر خواهد شد. (4)
پی نوشت:
1- حسن صدری، هنر همسرداری ص30
2-ازدواج در اسلام ص121
3- بحار جلد 103 ص 235.
4- ابراهیم امینی ،آئین همسرداری
www.morsalat.com





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین