ایام جوانی از بهترین ایام عمر هر انسانی محسوب می شود. شادابی، توانمندی ، قدرت و قوّت جسمانی و عقلانی از مزایای این دوره است. اگر جوانان بتوانند خود را موافق به عادات خوب و زیبا کنند، بسیار به جا و مناسب است. از بهترین عادتها خواندن نماز شب است. اگر جوانان بتوانند خود را مقیّد به این عادت خوب بکنند، بهترین سرمایه ها را به دست آورده اند. بیدار شدن قبل ازاذان صبح از کمالات محسوب می شود. جوانان از اول بلوغ می توانند با کوک کردن ساعت، ده یا بیست دقیقه قبل ازاذان صبح بیدار شوند و 11 رکعت نماز شب بخوانند و یا اگر نمی توانند، کمتر و یا حتی دو رکعت نماز بخوانند و مقداری راز و نیاز داشته باشند. اگر خود را عادت بدهند، فشاری بر آنان وارد نمی شود و می توانند بعد از نماز صبح دوباره استراحت کنند. البته مزاجها و روحیات در افراد متفاوت است. بعضی از جوانان موقع سحر نمی توانند از خواب بیدار شوند یا خیلی خسته است. اینان اگر دیر وقت می خوابند می توانند از نیمه شب به بعد نماز شب را بخوانند و بخوابند ، چون وقت نماز شب از حدود ساعت 15/12 تا اذان صبح است. اگر جوانان خود را عادت بدهند، فشاری بر آنان در این باره وارد نمی شود، حتی اگر از سنین نوجوانی خود را مقید به خواندن نماز شب کنند. استراحت بعد از نماز صبح یا بعد از ناهار می تواند جبران کنندة کمبود خواب باشد. www.eporsesh.com
ایام جوانی از بهترین ایام عمر هر انسانی محسوب می شود. شادابی، توانمندی ، قدرت و قوّت جسمانی و عقلانی از مزایای این دوره است. اگر جوانان بتوانند خود را موافق به عادات خوب و زیبا کنند، بسیار به جا و مناسب است.
از بهترین عادتها خواندن نماز شب است. اگر جوانان بتوانند خود را مقیّد به این عادت خوب بکنند، بهترین سرمایه ها را به دست آورده اند. بیدار شدن قبل ازاذان صبح از کمالات محسوب می شود. جوانان از اول بلوغ می توانند با کوک کردن ساعت، ده یا بیست دقیقه قبل ازاذان صبح بیدار شوند و 11 رکعت نماز شب بخوانند و یا اگر نمی توانند، کمتر و یا حتی دو رکعت نماز بخوانند و مقداری راز و نیاز داشته باشند. اگر خود را عادت بدهند، فشاری بر آنان وارد نمی شود و می توانند بعد از نماز صبح دوباره استراحت کنند. البته مزاجها و روحیات در افراد متفاوت است. بعضی از جوانان موقع سحر نمی توانند از خواب بیدار شوند یا خیلی خسته است. اینان اگر دیر وقت می خوابند می توانند از نیمه شب به بعد نماز شب را بخوانند و بخوابند ، چون وقت نماز شب از حدود ساعت 15/12 تا اذان صبح است. اگر جوانان خود را عادت بدهند، فشاری بر آنان در این باره وارد نمی شود، حتی اگر از سنین نوجوانی خود را مقید به خواندن نماز شب کنند. استراحت بعد از نماز صبح یا بعد از ناهار می تواند جبران کنندة کمبود خواب باشد.
www.eporsesh.com
- [سایر] برای حفظ بهتر قرآن، در سه رده سنّی نونهالان، نوجوانان و جوانان چه روشی مناسب است؟
- [سایر] برای حفظ بهتر قرآن، در سه ردة سنّی نونهالان، نوجوانان و جوانان چه روشی مناسب است، بیان نمائید؟
- [سایر] چه سنی برای ازدواج آقا و خانم مناسب است و تفاوت سنی چقدر باید باشد؟
- [سایر] روانشناسان چه تفاوت سنی را برای ازدواج مناسب میدانند؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] خواندن نماز میّت شیعیان توسط شخص سنّی چه حکمی دارد؟
- [سایر] بسیاری از روانشناسان و مشاوران ازدواج، اختلاف سنی مناسب بین زوجین را حداکثر 4 سال اعلام میکنند. پس چرا اختلاف سنی پیامبر(ص) با حضرت خدیجه (س) 15 سال بوده است ؟ آیا این اختلاف سنی اشکالی در زندگی ایشان وارد نمیکرد؟
- [آیت الله صافی گلپایگانی] آیا شرکت در نماز جماعت اهل سنّت و خواندن نمازهای یومیه با آنها، کافی است؟
- [سایر] آیا بین تفاوت سنی زن و شوهر و موفقیت آنها در امور زندگی و زناشویی ارتباطی وجود دارد؟ و تفاوت سنی تا چه اندازه مناسب است؟
- [سایر] برای آشنایی با فروعات فقهی مذاهب اهل تسنن چه کتابی مناسب است؟ آیا همه ی فرق اهل تسنن، بعد از قرائت سوره ی مبارکه ی حمد در نماز، کلمه ی آمین بر زبان می آورند؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] شخصی برای خواندن نماز جماعت وارد مسجدالنبی یا مسجدالحرام یا یکی از مساجد اهل سنت شده در حالی که جماعت تمام شده ولی صفها به هم نخورده، آیا اذان و اقامه ساقط است؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] چنانچه یکی از اولاد از نظر سنّی بزرگتر و دیگری از جهت بلوغ بزرگتر باشد قضاء نماز بر اولّی واجب است.
- [آیت الله سیستانی] از نظر اهل سنّت، زن از همه تَرَکه شوهر اعمّ از منقول و غیرمنقول مانند زمین و غیره، ارث میبرد. حال آنکه از نظر مذهب امامیه، زن از اصل زمین یا قیمت آن ارث نمیبرد و تنها از قیمت بنا و درختان ارث میبرد، نه اصل آنها. بنابراین اگر مذهب اهل سنّت بر شیعه نافذ باشد به گونهای که زن سنّی مذهب از زمین و اصل بنا و درختان ارث ببرد، در صورتی که دیگر ورثه امامی مذهب باشند، زن امامی مذهب نیز میتواند میراثی را که از زمین و اصل بنا و درختان به او میرسد، بگیرد که سایر ورثه اهل سنت باشند.
- [آیت الله سیستانی] نظر اهل سنّت آن است که مازاد سهمالارث میراث بر آن، به عَصَبه میت مانند برادر او داده میشود. لکن نظر مذهب امامیه خلاف آن است، مثلاً اگر مردی بمیرد و تنها دختری و برادری داشته باشد، از نظر امامیه باید نیمی از ارث را به دختر به عنوان سهمالارث و نیم دیگر را به عنوان ردّ به او بپردازند و به برادر میت سهمی تعلّق نمیگیرد. لکن نظر اهل سنّت آن است که در این فرض نیمی از ارث میت به برادر پرداخت میشود، چون که از عصبه میت به شمار میرود. حال اگر مذهب اهل سنّت بر وارث امامی مذهب نافذ باشد و مازاد سهمالارث به او پرداخت نشود، عصبه میت اگر امامی مذهب باشند، میتوانند از باب قاعده مقاصّه نوعی، مازاد سهمالارث وارثِ سنّی مذهب را بگیرند.
- [آیت الله سیستانی] در روایات معتبره وارد است ، که نماز با جماعت بیست و پنج درجه افضل از نماز فرادی است .
- [آیت الله خوئی] در روایات معتبره وارد است که نماز با جماعت بیست و پنج درجه افضل از نماز فرادا است.
- [آیت الله بروجردی] احتیاط واجب آن است که در بین نماز جماعت تا ناچار نشود، نیت فُرادی نکند.
- [آیت الله اردبیلی] مسافر و کسی که خواندن نافله شب بعد از نیمه شب برای او دشوار است، میتواند آن را قبل از نیمه شب بجا آورد.
- [آیت الله جوادی آملی] .اذان و اقامه در چند مورد ساقط می شوند: یکم: کسی که وارد نماز جماعتی شده و می خواهد با آن جماعت نماز بخواند, در صورتی که برای آن نماز جماعت , اذان و اقامه گفته شده باشد , اذان و اقا مه از او ساقط است , هر چند او هنگام اذان و اقامه حاضر نبوده و بعضی از رکعت ها را ادراک نکرده باشد، اگر این نماز جماعت در مسجد برگزار شد , نباید برای نماز خود اذان و اقامه بگوید. دوم: کسی که برای اقامه نماز مستقل وارد مسجدی شد که در آن، نماز جماعت صحیح با اذ ان و اقامه برگزار شد و او در آن نماز شرکت نکرده یا بعد از تمام شدن نماز جماعت وارد شد , به شرط آنکه تمام صف ها پراکنده نشده باشند; حتی یک صف هم باقی باشد اذان و اقامه از او ساقط است; چه بخواهد نماز را به تنهایی بخواند یا به جماعت و در صورت جماعت , چه امام با شد و چه مأموم.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . فطره مهمانی که پیش از مغرب شب عید فطر با رضایت صاحبخانه وارد شده در صورتی که بگویند، امشب نان او را داده، بر او واجب است هر چند نان خور او حساب نشود.
- [آیت الله بهجت] نمازهای مستحبی را نمی شود به جماعت خواند، ولی خواندن نماز عید فطر و قربان در زمان غیبت امام علیه السلام به جماعت مستحب است در صورتی که شروط وجوب موجود نباشد، همچنین خواندن نماز استسقاء که برای طلب باران می خوانند به جماعت مستحب است و بعید نیست استحباب جماعت در نماز غدیر که به امید مطلوبیت خوانده شود.