گاهی اوقات ما والدین کارهایی انجام می دهیم که بدون آنکه بخواهیم ، باعث رنجش فرزندانمان می شویم ، رفتارهای زیر از آن جمله است: به کارهایی که مورد علاقه فرزندان است، توجه و علاقه نشان ندهیم. به قول خود عمل نکنیم. مرتب از او انتقاد کنیم. به اعضای خانواده اجازه دهیم او را اذیت کند. به او بگوییم نظر و عقیده اش برای ما مهم نیست. به او عشق و علاقه مان را ابراز نکنیم و هرگز نگوییم: "دوستت دارم" برای او وقت نگذاریم. تلاش و کوشش او را نادیده بگیریم. با او تند و خشن صحبت کنیم. مرتب گفته های خود را تغییر دهیم و قاطعانه عمل نکنیم. کارهای خوب او را تشویق نکنیم. در مواقعی که به کمک نیاز دارد، به او بی توجه باشیم. جلوی او با والدین دوستش دعوا کنیم. عصبانیت و خشم خود را کنترل نکنیم و بلند و خشن با او صحبت کنیم. نیشدار و طعنه آمیز با او حرف بزنیم. امیدها، آرزوها و موفقیت های او را مسخره کنیم. جلوی دیگران به او توهین کنیم. بین فرزندان مان فرق بگذاریم. نمونه های دیگری در زندگی روزانه خود مشاهده می کنیم، به عنوان مثال برخی از بچه ها این طور ادعا می کنند که: "پدر ومادرم هر کاری دلشان بخواهد انجام می دهند و پول خرج می کنند ولی وقتی نوبت به من می رسد پول ندارند"، "هر موقع با پدر و مادرم می خواهم صحبت کنم و یا کمکی از آن ها می خواهم، آنان چنان غرق تماشای تلویزیون هستند که اصلاً متوجه من نمی شوند"، شما والدین محترم باید بدانید که بچه ها به خوبی فرق بین گفتار و اعمال شما را تشخیص می دهند، بنابراین مراقب باشید چه کلماتی از دهان تان خارج می شود و هرگز نگاه محبت آمیز خود را از آن ها دریغ نکنید. همواره به خاطر داشته باشید همه ی بچه ها یک جور نیستند. ممکن است کاری باعث ناراحتی و خشم فرزند شما شود در صورتی که در مورد شخص دیگری این طور نباشد. بنابراین برای شناخت شخصیت فرزند خود وقت بگذارید تا کاملاً با روحیات او آشنا شوید. سپس می توانید به راحتی نقاط ضعف او را بر طرف سازید و به او کمک کنید روانی آرام و سرزنده داشته باشد. منبع:سایت تبیان
گاهی اوقات ما والدین کارهایی انجام می دهیم که بدون آنکه بخواهیم ، باعث رنجش فرزندانمان می شویم ، رفتارهای زیر از آن جمله است:
به کارهایی که مورد علاقه فرزندان است، توجه و علاقه نشان ندهیم.
به قول خود عمل نکنیم. مرتب از او انتقاد کنیم.
به اعضای خانواده اجازه دهیم او را اذیت کند.
به او بگوییم نظر و عقیده اش برای ما مهم نیست.
به او عشق و علاقه مان را ابراز نکنیم و هرگز نگوییم: "دوستت دارم"
برای او وقت نگذاریم.
تلاش و کوشش او را نادیده بگیریم.
با او تند و خشن صحبت کنیم.
مرتب گفته های خود را تغییر دهیم و قاطعانه عمل نکنیم.
کارهای خوب او را تشویق نکنیم.
در مواقعی که به کمک نیاز دارد، به او بی توجه باشیم.
جلوی او با والدین دوستش دعوا کنیم.
عصبانیت و خشم خود را کنترل نکنیم و بلند و خشن با او صحبت کنیم.
نیشدار و طعنه آمیز با او حرف بزنیم.
امیدها، آرزوها و موفقیت های او را مسخره کنیم.
جلوی دیگران به او توهین کنیم.
بین فرزندان مان فرق بگذاریم.
نمونه های دیگری در زندگی روزانه خود مشاهده می کنیم، به عنوان مثال برخی از بچه ها این طور ادعا می کنند که: "پدر ومادرم هر کاری دلشان بخواهد انجام می دهند و پول خرج می کنند ولی وقتی نوبت به من می رسد پول ندارند"، "هر موقع با پدر و مادرم می خواهم صحبت کنم و یا کمکی از آن ها می خواهم، آنان چنان غرق تماشای تلویزیون هستند که اصلاً متوجه من نمی شوند"، شما والدین محترم باید بدانید که بچه ها به خوبی فرق بین گفتار و اعمال شما را تشخیص می دهند، بنابراین مراقب باشید چه کلماتی از دهان تان خارج می شود و هرگز نگاه محبت آمیز خود را از آن ها دریغ نکنید.
همواره به خاطر داشته باشید همه ی بچه ها یک جور نیستند. ممکن است کاری باعث ناراحتی و خشم فرزند شما شود در صورتی که در مورد شخص دیگری این طور نباشد. بنابراین برای شناخت شخصیت فرزند خود وقت بگذارید تا کاملاً با روحیات او آشنا شوید. سپس می توانید به راحتی نقاط ضعف او را بر طرف سازید و به او کمک کنید روانی آرام و سرزنده داشته باشد.
منبع:سایت تبیان
- [سایر] دانستنیهای والدین در قبال فرزندان چیست؟
- [سایر] علت تضاد بین فرزندان و والدین چیست؟
- [سایر] وظایف فرزندان نسبت به والدین چیست؟
- [سایر] وظایف والدین نسبت به فرزندان چیست؟
- [سایر] راجع به عاق والدین نسبت به فرزندان شنیدهایم، ولی آیا عاق فرزندان نسبت به والدین هم داریم یا خیر؟ اگر مواردی وجود دارد ذکر نمائید.
- [آیت الله مکارم شیرازی] آیا پولی که والدین به فرزندان می دهند خمس دارد؟
- [سایر] نقش والدین در مسؤولیتپذیر کردن فرزندان تا چه حد است؟
- [سایر] والدین در کنترل روابط بین فرزندان چه نقشی دارند؟
- [سایر] نقش والدین در به اعتیاد کشیده شدن فرزندان چیست؟
- [سایر] تأثیر حضور فرزندان در صحنه مشاجره والدین چیست؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] طبقه اول عبارتند از پدر مادر فرزندان فرزندان آنها (نوه) به تفصیلی که بیان می شود.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر تمام فرزندان میت قبل از او مرده باشند فرزندان آنها (نوه ها) از متوفی ارث می برند. نحوه ارث بردن به این صورت است که فرض می شود فرزندان میت زنده هستند و سهم هر یک را طبق مسائل قبل معین نموده و بین فرزندان آنها تقسیم می کنیم مثلا اگر میت یک پسر و یک دختر داشته است 32 اموال میت به فرزندان پسر او می رسد (هر چند یک دختر باشد) و 31 اموال او به فرزندان دختر او می رسد (هرچند پسر باشند).
- [آیت الله اردبیلی] اگر بر روی پا نجاستی که از ناحیه جراحت محلّ مسح نیست، وجود داشته باشد و نتواند برای مسح آن را آب بکشد، باید تیمّم کند.
- [آیت الله اردبیلی] اگر عمو و عمّه و دایی و خاله خود میّت و فرزندان آنان و اولادِ فرزندان آنان وجود نداشته باشند، عمو و عمّه و دایی و خاله پدر و مادر میّت ارث میبرند و اگر اینها نباشند، فرزندان آنها ارث میبرند و اگر اینها هم نباشند، عمو و عمّه و دایی و خاله جد و جدّه میّت و اگر اینها نباشند، فرزندان آنها ارث میبرند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر هیچیک از عمو وعمه و دایی. خاله میت زنده نباشند فرزندان آنان جایگزین آنها شده و سهم الارث آنها را بر فرض اینکه پدرشان زنده باشد می برند منتهی فرزندان عمو وعمه سهم خود رابه نحوی تقسیم می کنند که هر پسر دو برابر دختر ارث ببرد اما بین فرزندان دایی و خاله مال بالسویه تقسیم می شود.
- [آیت الله اردبیلی] اگر میّت عمو و عمّه و دایی و خاله نداشته باشد، مقداری که به عمو و عمّه میرسد، به فرزندان آنان و مقداری که به دایی و خاله میرسد، به فرزندان آنان داده میشود.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر فرزندان خواهر و برادر هم قبل از متوفی مرده باشند نوه های آنها از متوفی ارث می برند ولی باید توجه داشت که تا یک نفر از فرزندان خواهر وبرادر زنده باشند نوه ها ارث نمی برند.
- [آیت الله سبحانی] فرزندان کافر بسان خود او محکوم به نجاست هستند، مگر فرزند ممیّزی که به اسلام اعتراف کند. و فرزندان مسلمان هرچند تنها پدرش مسلمان باشد پاک هستند ولی اگر تنها مادر، مسلمان باشد احتیاط اجتناب است.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر هیچیک از عمو وعمه و دایی و خاله و فرزندان آنان زنده نباشند عمو و عمه ودایی و خاله پدر یا مادر میت از او ارث می برند واگر اینها هم زنده نباشند فرزندان آنان ارث می برند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] فرزندان نابالغ کفار بعد از ایمان آوردن پدران آنها پاک می شوند.