چند نمونه از استخاره در کتاب های دعا ذکر شده، از جمله استخارة ذات الرقاع است. کیفیت آن به این صورت است که بر سه برگة کاغذ کلمة "افعل" (انجام بده) و بر سه برگة دیگر کلمة "لا تفعل"(انجام نده) را می نویسد و آن ها را مخلوط کرده، زیر سجاده می گذارد و دو رکعت نماز می خواند و سر به سجده می گذارد و صد مرتبه از خدا طلب خیر می کند و می گوید: "استخیر برحمته خیرةً فی عافیة". بعد سر از سجده بر می دارد و می گوید: "اللّهم خرلی واخترلی فی جمیع أموری فی یسر منک و عافیة"، بعد دست می برد از آن نوشته ها یکی را یکی بر می دارد. اگر سه بار به دنبال هم "افعل" آمد، آن کار را انجام می دهد. اگر سه "لا تفعل" آمد، انجام نم یدهد. اگر یک "افعل" و یک "لاتفعل" بیرون آمد تا پنج عدد بیرون می آورد، اگر سه تا از آن ها "افعل" باشد، انجام می دهد و اگر سه تا "لاتفعل" باشد انجام نمی دهد. نوع دیگر استخاره، با تسبیح است. چند دانة تسبیح را می گیرد و آن ها را می شمارد. اگر زوج بود، بد می باشد و اگر فرد بود، خوب است.[1] نوع دیگر که مشهور است تفأل به قرآن است که سه صلوات گفته می شود، بعد از خدا طلب خیر می کند و قرآن را باز می کند و آیة اوّل صفحة دست راست را مطالعه می کند. اگر مضمونش خیر و صلاح بود آن کار را انجام می دهد واگر وعدة عذاب یا مذمّت بود، آن کار را انجام نمی دهد.[2] استخاره به معنای طلب خیر از خدا است و در برخی روایات آمده است: هرگاه در انجام کاری در حیرت بودی، صد مرتبه از خدا طلب خیر کن و بعد هرچه به ذهنت بهتر آمد، انجام بده. انشاء الله خیر شما در آن است.[3] پی نوشتها: [1] مفاتیح الجنان، باقیات الصالحات. [2] همان. [3] بحارالانوار، ج 88، ص 256. www.eporsesh.com
چند نمونه از استخاره در کتاب های دعا ذکر شده، از جمله استخارة ذات الرقاع است. کیفیت آن به این صورت است که بر سه برگة کاغذ کلمة "افعل" (انجام بده) و بر سه برگة دیگر کلمة "لا تفعل"(انجام نده) را می نویسد و آن ها را مخلوط کرده، زیر سجاده می گذارد و دو رکعت نماز می خواند و سر به سجده می گذارد و صد مرتبه از خدا طلب خیر می کند و می گوید: "استخیر برحمته خیرةً فی عافیة". بعد سر از سجده بر می دارد و می گوید: "اللّهم خرلی واخترلی فی جمیع أموری فی یسر منک و عافیة"، بعد دست می برد از آن نوشته ها یکی را یکی بر می دارد. اگر سه بار به دنبال هم "افعل" آمد، آن کار را انجام می دهد. اگر سه "لا تفعل" آمد، انجام نم یدهد. اگر یک "افعل" و یک "لاتفعل" بیرون آمد تا پنج عدد بیرون می آورد، اگر سه تا از آن ها "افعل" باشد، انجام می دهد و اگر سه تا "لاتفعل" باشد انجام نمی دهد.
نوع دیگر استخاره، با تسبیح است. چند دانة تسبیح را می گیرد و آن ها را می شمارد. اگر زوج بود، بد می باشد و اگر فرد بود، خوب است.[1]
نوع دیگر که مشهور است تفأل به قرآن است که سه صلوات گفته می شود، بعد از خدا طلب خیر می کند و قرآن را باز می کند و آیة اوّل صفحة دست راست را مطالعه می کند. اگر مضمونش خیر و صلاح بود آن کار را انجام می دهد واگر وعدة عذاب یا مذمّت بود، آن کار را انجام نمی دهد.[2]
استخاره به معنای طلب خیر از خدا است و در برخی روایات آمده است: هرگاه در انجام کاری در حیرت بودی، صد مرتبه از خدا طلب خیر کن و بعد هرچه به ذهنت بهتر آمد، انجام بده. انشاء الله خیر شما در آن است.[3]
پی نوشتها:
[1] مفاتیح الجنان، باقیات الصالحات.
[2] همان.
[3] بحارالانوار، ج 88، ص 256.
www.eporsesh.com
- [سایر] آیا تک تک راویان حدیث رفع موثق هستند یا نه؟ لطفاً با ذکر منبع پاسخ فرمائید.
- [سایر] چند نمونه از بدعتهای خلیفه دوم را ذکر کنید؟
- [سایر] لطفاً چند نمونه از احادیثی که صحیح السند یا موثّق یا متواتر یا مشهور، که در خصوص شأن و منزلت زن از ائمه اطهار(ع) وارد شده، را بیان کنید.
- [آیت الله بهجت] لطفا فرق استخاره با تفأل را ذکر کرده و بفرمایید که مورد استفاده هر یک چیست؟
- [سایر] حرف استیناف چیست و چند نمونه قرآنی از آنرا ذکر کنید؟
- [سایر] چند نمونه از روایات اهل سنت درباره حضرت مهدی (عج) را ذکر کنید.
- [سایر] نمونه هایی از حالت عرفانی پیامبر(ص) و ائمه(ع) را در نماز ذکر کنید ؟
- [سایر] چند نمونه تاریخی بر اثبات جزیه در برابر حمایت مسلمانان ذکر نمایید.
- [سایر] آیا حدیثی که در کتب شیعی در خصوص «نماز خواندن امام حسن و امام حسین (ع) پشت سر مروان ابن حکم» ذکر شده است، موثق است؟
- [سایر] رهنمود حضرتعالی در خصوص رابطه با آمریکا چیست ؟ لطفا به عنوان نمونه مثالی در این رابطه ذکر فرمایید؟
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . در رکوع باید موقع خواندن ذکر واجب بدن آرام باشد، و در ذکر مستحب هم اگر آن را به قصد ذکری که برای رکوع دستور داده اند، بگوید بنابر احتیاط واجب، آرام بودن بدن لازم است.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . در سجده باید موقع خواندن ذکر واجب بدن آرام باشد، و موقع گفتن ذکر مستحب هم اگر آن را بقصد ذکری که برای سجده دستور داده اند بگوید، آرام بودن بدن لازم است.
- [آیت الله سبحانی] در رکوع باید به مقدار ذکر واجب، بدن آرام باشد و در ذکر مستحب هم اگر آن را به قصد ذکری که برای رکوع دستور داده اند بگوید بنابر احتیاط واجب، آرام بودن بدن لازم است.
- [آیت الله نوری همدانی] در رکوع باید به مقدار ذکر واجب ،بدن آرام باشد و در ذکر مستحب هم اگر آن را به قصد ذکری که برای رکوع دستور داده اند بگوید ، بنابر احتیاط واجب ، آرام بودن لازم است .
- [امام خمینی] در رکوع باید به مقدار ذکر واجب، بدن آرام باشد و در ذکر مستحب هم اگر آن را به قصد ذکری که برای رکوع دستور داده اند بگوید بنابر احتیاط واجب، آرام بودن بدن لازم است.
- [امام خمینی] در سجود باید به مقدار ذکر واجب، بدن آرام باشد. و موقع گقتن ذکر مستحب هم اگر آن را به قصد ذکری که برای سجده دستور داده اند بگوید، آرام بودن بدن لازم است
- [آیت الله اردبیلی] باید بدن در رکوع به مقدار ذکر واجب آرام باشد و در ذکر مستحب نیز اگر آن را به قصد ذکری که برای رکوع دستور دادهاند بگوید، بنابر احتیاط واجب آرام بودن بدن لازم است.
- [آیت الله اردبیلی] باید بدن در سجده به مقدار ذکر واجب آرام باشد و هنگام گفتن ذکر مستحب نیز اگر آن را به قصد ذکری که برای سجده دستور دادهاند بگوید، بنابر احتیاط آرام بودن بدن لازم است.
- [آیت الله بروجردی] در رکوع باید به مقدار ذکر واجب بدن آرام باشد و در ذکر مستحب هم اگر آن را به قصد ذکری که برای رکوع دستور دادهاند بگوید، بنا بر احتیاط واجب آرام بودن بدن لازم است.
- [آیت الله بروجردی] در سجود باید به مقدار ذکر واجب بدن آرام باشد و موقع گفتن ذکر مستحب هم، اگر آن را به قصد ذکری که برای سجده دستور دادهاند بگوید، آرام بودن بدن لازم است.